Zoek & boek

Rondreis Turkmenistan

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Turkmenistan

Een intrigerende rondreis door Turkmenistan, ook wel bekend als ‘het land van de Turkmeense tapijten’, voert je mee op een buitengewone reis. Dit land biedt een boeiende mix van eeuwenoude geschiedenis, moderne steden en ongerepte landschappen, samen met prachtige architectuur en rijke culturele tradities. De contrasten die je hier zult ervaren, zijn werkelijk uniek en maken Turkmenistan tot een fascinerende bestemming. Doordrenkt van oude cultuur en traditie, biedt Turkmenistan een schat aan bezienswaardigheden, ervaringen en avonturen die een blijvende indruk zullen achterlaten.

Rondreizen Turkmenistan
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Turkmenistan

Rondreis boeken Turkmenistan

Turkmenistan: Een Intrigerende Bestemming om te Ontdekken

Wanneer ik aan Turkmenistan denk, komen beelden van de betoverende woestijnen van Karakum naar voren, met hun eindeloze zandduinen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Ik denk aan de mysterieuze stad Ashgabat, waar futuristische architectuur naast historische monumenten staat. Ook denk ik aan de fascinerende cultuur van Turkmenistan, met zijn kleurrijke tapijten, traditionele muziek en gastvrije bevolking. De zijderoute, die door Turkmenistan loopt, herinnert aan de rijke geschiedenis en handelsroutes die door het land liepen.

Uitgelichte rondreizen door Turkmenistan

Rondreis CENTRAAL-AZIË – 22 dagen; Turquoise mozaïeken

Kenmerken Turkmenistan

Klimaat Turkmenistan

Het klimaat van Turkmenistan varieert sterk, van woestijnklimaten in het westen tot gematigde continentale klimaten in het oosten. Over het algemeen zijn de zomers heet en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius. De winters kunnen koud zijn, vooral in het binnenland, met temperaturen die onder het vriespunt kunnen dalen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Turkmenistan is het Turkmeens, een Turkse taal die door de meerderheid van de bevolking wordt gesproken. Russisch wordt ook veel begrepen en gesproken, vooral in stedelijke gebieden en in officiële documenten.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Turkmenistan is de Turkmeense manat (TMT). Bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, maar het gebruik van vreemde valuta, zoals de Amerikaanse dollar, wordt vaak ook geaccepteerd, vooral in toeristische gebieden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Turkmenistan

De hoofdstad van Turkmenistan is Ashgabat. Deze stad staat bekend om zijn futuristische architectuur, brede lanen en uitgestrekte parken. Ashgabat is ook het politieke, economische en culturele centrum van het land.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Turkmenistan

Bekijk alle artikelen

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

10 tips voor je vakantie naar Bali

Ga je een rondreis door Bali maken? Dan komt er veel op je af. Een totaal andere cultuur...
lees verder

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Turkmenistan

Drinkwater
Gedurende je rondreis in Turkmenistan wordt het aanbevolen om gefilterd of gebotteld water te drinken om mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden.

Valuta
Tijdens je rondreis door Turkmenistan betaal je met de Turkmeense manat (TMT). Het gebruik van creditcards is beperkt en het is raadzaam om contant geld bij je te hebben voor dagelijkse uitgaven.

Tijdsverschil
Turkmenistan hanteert één tijdzone, UTC+5. Dit betekent dat het in de winter 4 uur later is dan in Nederland en in de zomer 3 uur later.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis in Turkmenistan heb je een geldig paspoort en een visum nodig. Visumaanvragen moeten worden ingediend bij de Turkmeense ambassade of consulaat.

Inentingen
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een rondreis door Turkmenistan, maar het wordt aanbevolen om vaccinaties tegen ziekten zoals hepatitis A en B, DTP en BMR te krijgen voorafgaand aan de reis.

Criminaliteit
Turkmenistan is over het algemeen een veilig land, maar toeristen worden geadviseerd om waakzaam te zijn en de lokale wetten en gebruiken te respecteren.

Vluchttijd
Een directe vlucht van Amsterdam naar Turkmenistan duurt ongeveer 5 tot 6 uur.

Overnachten
Tijdens je rondreis in Turkmenistan heb je de keuze uit verschillende accommodaties, variërend van westerse hotels tot traditionele gasthuizen.

Cultuur
Op rondreis door Turkmenistan kun je kennismaken met de rijke cultuur en tradities van het land, zoals de Turkmeense tapijten, traditionele muziek en gastvrijheid van de bevolking.

Eten en drinken
De Turkmeense keuken omvat gerechten zoals pilav, kebab en Turkmeense broden. Thee is een populaire drank, terwijl alcoholgebruik beperkt is vanwege religieuze en culturele redenen.

Weer en klimaat
Turkmenistan kent hete zomers en koude winters, met weinig neerslag. De beste tijd voor een rondreis door Turkmenistan is in het voor- of najaar, wanneer het weer aangenamer is.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…