Zoek & boek

Rondreis Vietnam

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Vietnam

Rust, hectiek, avontuur, natuur: de rij met kenmerken van een rondreis door Vietnam is eindeloos. Het land is prachtige met een indrukwekkende geschiedenis. Wie gaat rondreizen door Vietnam, zal van dit land gaan houden. Door de diversiteit aan natuur, de bijzondere cultuur en de vriendelijke bevolking, is een rondreis door Vietnam een ervaring die je altijd zal bijblijven.

Rondreizen Vietnam
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Vietnam

Rondreis boeken Vietnam

Ontdek Een Mozaïek van Cultuur en Natuur in Vietnam

Vietnam, bekend om zijn bruisende steden als Hanoi, met een wirwar van scooters, en de vredige Halongbaai, is een land van contrasten. De rijke cultuur vind je terug in eeuwenoude pagodes en het keizerlijke Hué. De Mekongdelta, met zijn drijvende markten, contrasteert met de levendige stadsdrukte. De Vietnamese keuken, met zijn frisse smaken en beroemde straatvoedsel, is een culinair avontuur. Met zijn unieke mix van historische diepgang en natuurlijke schoonheid biedt Vietnam een fascinerende reiservaring.

Uitgelichte rondreizen door Vietnam

16-daagse familierondreis Vietnam

Halong Bay

Rondreis Vietnam: Van zuid naar noord of andersom

Rondreis Vietnam: de highlights van Vietnam

Combinatiereis: Verrassend Vietnam & Cambodja

Vietnam Highlights Deluxe

Verborgen Plekjes van Vietnam

Verborgen Plekjes van Noord-Vietnam

Vietnam Highlights

Street food tour Saigon per Vespa

Saigon en Mui Ne

Kenmerken Vietnam

Klimaat Vietnam

Vietnam kent maar liefst drie verschillende klimaten. Dit komt door de langwerpige vorm die Vietnam heeft. Het Noorden kent vier seizoenen. Het centrale gedeelte heeft een subtropisch klimaat. Het zuidelijke deel heeft een tropisch klimaat. Het land is het hele jaar door te bezoeken.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Vietnam is Vietnamees. Vietnamees is een combinatie van Chinees Thai en Mon Khmer. Dit is een lastige taal om te begrijpen maar in de grotere steden wordt ook Engels gesproken. Verder zijn er nog de etnische minderheden die allemaal hun eigen taal spreken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Vietnam is de dong. In één dong gaan tien hao. In heel Vietnam zijn voldoende pinautomaten aanwezig waardoor het makkelijk is om te pinnen. Wel moet uw bankpas geactiveerd zijn op de wereldstand. Daarnaast is het ook goed mogelijk om te betalen met de creditcard.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Hanoi is niet de grootste stad van het land| dat is Ho Chi Min City. Hanoi is volgens vele reizigers een absoluut hoogtepunt voor een vakantie naar Vietnam. Met name de authentieke en gezellige sfeer worden alom gewaardeerd.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Vietnam

Bekijk alle artikelen

Een rondreis door Zuidoost-Azië

Steeds meer mensen vinden de laatste jaren hun weg naar verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar ze...
lees verder

In deze Aziatische stadjes blijf je graag nog even plakken

Hoi An Het had een kort bezoekje moeten worden, maar het werd toch wat langer dan...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder

Individuele rondreis door Vietnam

Hoeveel landen ken je met een enorme historische en culturele geschiedenis? Met zeer diverse natuur en een klimaat dat in diverse delen van het land verschilt? Waar het eten en de gewoonten zo anders zijn dan die van ons, maar waar je toch met open armen ontvangen wordt? Precies: dat zijn er niet zo veel. Vietnam is er een van. Op eigen gelegenheid rondreizen door Vietnam betekent een nieuwe wereld ontdekken, want het contrast met ons land kan bijna niet groter zijn. Combineer dit met de gastvrije bevolking en je hebt alle basis-ingrediënten voor een memorabele vakantie.

Zo kun je een individuele rondreis door Vietnam boeken, die in het teken staat van zelf ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie met een fietstocht door de Mekong delta, of een reis die begint in Hanoi, waarna je vervolgens diverse eilanden ontdekt. Maar ook luxe reizen is mogelijk in Vietnam. Zo kun je een volledig verzorgde reis met privé chauffeur boeken. En misschien is een treinreis wel iets voor jou. Het voordeel van een individuele rondreis door Vietnam is dat je het programma echt zelf in kunt vullen. Je kunt ook voor een combinatiereis kiezen met bijvoorbeeld Laos, Cambodja of Thailand. Het is dan wel verstandig om voor een reis van minimaal 14 dagen te kiezen.

Groepsrondreis Vietnam: trek er voldoende tijd voor uit

Hoewel er ook kortere reizen naar Vietnam worden aangeboden (van 9 dagen en zelfs van slechts 3 dagen), is het gebruikelijk om bij een groepsrondreis door Vietnam een wat langere rondreis door Vietnam te boeken. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst omdat de infrastructuur niet is zoals bij ons. Dat heeft weer te maken met de cultuur. In de ogen van en Vietnamees, leven wij een gehaast leven. Je zult ontdekken dat de mensen in Vietnam vriendelijk zijn en dat ze niet van stress houden. Het leven gaat er in een tempo lager dan bij ons. Maar laten we vooropstellen dat het land zo veel te bieden heeft, dat het – zeker wanneer het je eerste reis is – zonde zou zijn om niet 2 weken of langer rond te reizen. Een van onze tips is dus om minimaal 14 dagen voor een groepsrondreis door Vietnam uit te trekken. Het voordeel van een groepsrondreis door Vietnam is dat je altijd in gezelschap reist. Ervaren doe je niet alleen, maar dat doe je met elkaar en dat komt tijdens een groepsreis extra naar voren. Je kunt ook een singlereis boeken. Een groepsrondreis door Vietnam boek je onder andere bij Fox of TUI. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in Noord-Vietnam.

De hoogtepunten tijdens een familiereis in Vietnam

Rondreizen door Vietnam met het hele gezin? Dat is een goede keuze. Zo leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar kom je ook nog eens terecht in een heel bijzonder land. Vietnam kent diverse hoogtepunten. Iedereen die er is geweest, zal zeggen: het eten. Van de Vietnamese keuken is het smullen geblazen, maar wie niet bang is aangelegd zal nog meer beloond worden. Vietnam kent andere eetgewoonten dan wij. Door onze ogen bezien, zijn deze eetgewoonten behoorlijk extreem, maar stel jezelf er eens voor open. Vietnamezen zijn over het algemeen bijzonder beleefd en oprecht geïnteresseerd in jou, dus de Vietnamese keuken proberen, zal zeker door de locals worden gewaardeerd.

Vanzelfsprekend is het een goed idee om op je rondreis door Vietnam de bruisende hoofdstad Hanoi te bezoeken. Ook Ho Chi Minh (Saigon) is een belangrijke stad, al was het alleen al vanwege het verleden in de Vietnamoorlog. De Mekong delta is de levensader van het land. Dit vruchtbare landschap is prachtig om te verkennen per boot of zelfs per fiets. In het noorden van Vietnam kun je genieten van prachtige berglandschappen en natuurtochten en terwijl je afdaalt naar het zuiden kun je genieten van kleine dorpjes, fraaie meren en uiteindelijk heerlijke stranden. Ook met kind zijn dit uitstekende bestemmingen. Bovendien kun je ook een speciale familiereis boeken, zodat je zeker weet dat er ook excursies voor kinderen in het programma zijn opgenomen.

Volledig georganiseerd of helemaal op maat?

Rondreizen in Vietnam kan zoals wij eerder schreven op meerdere manieren. Bedenk goed wat je wilt. Diverse aanbieders, waaronder Tenzing Travel en Asia Direct bieden je de mogelijkheid om het reisprogramma helemaal op jouw individuele wensen af te stemmen. Een individuele rondreis door Vietnam kan dus prachtig zijn, maar houd je van comfort en wil je niets hoeven te plannen, dan kun je kiezen voor een van de complete groepsrondreizen door Vietnam van aanbieders als TUI, Fox of Djoser. Vaak bezoek je ook Cambodja, Thailand of Laos en er zijn speciale familiereizen te boeken die ook voor kinderen geschikt zijn.

Wil je goedkoop een rondreis door Vietnam boeken? Rondreizen.net heeft in elke categorie de best reizen voor je geselecteerd, van goedkoop tot bijzonder exclusief. Je kunt eenvoudig op prijs selecteren, zodat je een goedkope rondreis door Vietnam kunt boeken. Er is zeker een aanbieding voor een reis die bij jou past.

Ben jij de geluksvogel die een rondreis door Japan mag maken? Op Rondreizen.net kan je zien welke opties er allemaal zijn om dit bijzondere land te gaan verkennen. Japan is een land van contrasten met grote drukke steden en kleine dorpjes waar de tijd echt stil lijkt te hebben gestaan. Er zijn luxe rondreizen, maar ook een goedkope rondreis ontbreekt zeker niet. Het openbaar vervoer in het land is van grote klasse, maar een autorondreis is ook een mooie manier om veel van Japan te zien. Boek de vakantie in Japan die bij jou past!

Populaire bestemmingen in Azië

Algemene informatie over Vietnam

Drinkwater
Je kunt tijdens rondreizen door Vietnam beter geen water uit de kraan drinken. Het beste is om water in flessen, met originele sluiting, te kopen. Indien je geen kans ziet om dit te doen, dien je het water eerst minimaal vijf minuten te koken.

Valuta
Op rondreis door Vietnam betaal je met de dong (VND). Er kan op redelijk veel plaatsen in Vietnam gepind worden. Dit is tevens de goedkoopste manier om aan dong te komen. Neem desondanks toch ook contante dollars of euro’s mee. Je weet tenslotte nooit zeker of de pinautomaten wel werken. Wel dienen de biljetten onbeschadigd te zijn, anders worden ze niet aangenomen. Verder kun je je geld het beste wisselen bij banken of geldwisselkantoren. Travellers cheques worden bijna niet aangenomen.

Tijdsverschil
In onze zomertijd is het in Vietnam vijf uren later. In de wintertijd is het tijdsverschil zes uren.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis in Vietnam dien je te beschikken over ene paspoort dat bij vertrek nog minimaal zes maanden geldig is. Tevens dien je een visum aan te vragen bij de Ambassade van Vietnam in Den Haag. Het visum kan ook online aangevraagd worden.

Inentingen
De enige verplichte vaccinatie voor je aan een rondreis door Vietnam kunt beginnen, is een vaccinatie tegen gele koorts als je in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Verder is het advies je te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Mocht je nooit mazelen hebben gehad of hier nooit tegen zijn gevaccineerd, dan is het ook verstandig hier een vaccinatie tegen te nemen. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het advies ook om je tegen rabiës en Hepatitis B te laten vaccineren.

Criminaliteit
Vietnam is een veilig land. Toch dien je altijd bedacht te zijn op zakkenrollers. Draag daarom altijd je waardevolle spullen in een money belt en laat geen spullen onbeheerd achter op de hotelkamer.

Vluchttijd
In ongeveer 12 uren vlieg je van Nederland naar Vietnam.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Vietnam te overnachten, is in een hostel of in een hotel.

Cultuur
Een van de eerste dingen die je tijdens je rondreis door Vietnam zult merken, is hoe vriendelijk de bevolking is. Ook zal je merken dat de Vietnamezen in het noorden wat terughoudender zijn dan de zuidelijke Vietnamezen. Net als in veel andere Aziatische landen is het not done om in het openbaar kritiek te geven richting iemand anders. Mensen zullen zich zwaar beledigd voelen. Met vriendelijkheid zal je ver komen. Punctueel zijn de Vietnamezen niet. Aangezien wij uit een jachtige cultuur komen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De Vietnamezen zijn richting toeristen erg belangstellend, nieuwsgierig zelfs misschien. Ze willen graag van alles van je weten. Praat liever niet over politiek: Vietnamezen zijn bang in de problemen te komen als hierover gesproken wordt. Respecteer het feit dat Vietnam nu eenmaal een andere cultuur heeft dan die van ons.

Eten en drinken
Als je van uitgebreid eten houdt, dan zit je tijdens je rondreis in Vietnam goed. De keuken in Vietnam is zeer divers en uitgebreid. Het is belangrijk om te weten dat de meest, in onze ogen, bizarre vleessoorten op de menukaart staan. Denk aan cobra en vleermuis. Bij elke maaltijd eet de Vietnamees gestoomde rijst. Verder wordt hierbij soep, groente, kruiden en vlees of vis gegeten. Ook soep wordt bij bijna elke maaltijd gegeten. Ook aan de vegetariër is gedacht in Vietnam, als is dit niet ene hele uitgebreide maaltijd. Thee en koffie wordt het meest gedronken door de Vietnamezen. Een aanrader is vers limoensap en kokoswater. Bier, rijstwijn en Vietnamese wodka zijn veel gedronken alcoholische dranken in Vietnam.

Weer en klimaat
Doordat Vietnam groot is, is er sprake van verschillende klimaten. In het noorden van het land zijn de temperaturen in de winter in vergelijking tot de rest van het land laag. In de zomer is het hier echter weer heet. De meeste regen valt hier van juni tot september. In het midden en zuiden van Vietnam is het hele jaar door warm. Het regenseizoen is hier van september tot december. In de bergen dien je rekening te houden met lagere temperaturen. In de winter kan het hier vriezen. De beste tijd voor ene rondreis door Vietnam is van november tot en met maart.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…