Rondreis Zuid-korea

Rondreizen door Zuid-korea

Een rondreis door Zuid-Korea is een unieke ervaring. Zuid-Korea staat vooral bekend om de moderne gebouwen van de hedendaagse architectuur, maar er zijn ook prachtige boeddhistische tempels te vinden. Het land is nog onontdekt  door het massatoerisme en daarnaast is Zuid-Korea een veilige vakantiebestemming met een goede infrastructuur. Een absoluut hoogtepunt is een bezoek aan metropool Seoul.

Rondreizen door Zuid-Korea betekent op reis gaan naar het land van de contrasten.  Naast de prachtige moderne steden zijn er ook nog eens geweldige stranden waar je kan genieten van de zon en de natuur is er oogverblindend mooi. Naar onze mening is Zuid-Korea een onontdekte parel waar iedereen eens naar heen zou moeten reizen.

Door middel van een groepsreis of individuele rondreis zorg je ervoor dat je niks mist van de hoogtepunten van dit prachtige land. Zuid-Korea heeft veel te bieden voor de toerist.  Je kunt bijvoorbeeld gaan hiken in het prachtige natuurgebied Jirisan. Verder zijn er geweldig mooie duiklocaties te vinden in Zuid-Korea.  Nadien kan je een dansje wagen tijdens één van de talloze muziekfestivals in de zomer. Kortom een heerlijk land om eens heen te reizen.

Kenmerken Zuid-korea

Klimaat Zuid-korea

Het klimaat in Zuid-Korea is vochtig en subtropisch door invloeden van de Oost-Aziatische moesson. Tijdens een kort regenseizoen in juni en juli valt er veel regen. In de winter kan het extreem koud zijn in Zuid-Korea en duiken de temperaturen soms onder de -20 graden Celsius.

Gesproken Taal

Koreaans is de officiële taal van zowel Noord als Zuid-Korea. Zo’n 78 miljoen mensen op de hele wereld spreken Koreaans. Er wordt over het algemeen weinig Engels gesproken in Noord-Korea zeker op het platteland is er geen kennis van het Engels. Hangul het Koreaanse schrift is fonetisch en alfabetisch.

Gebruikte valuta

Zuid-Koreanen betalen met de Zuid-Koreaanse Won. Ook in Noord-Korea gebruiken ze de Won de Noord-Koreaanse Won. Er worden munten gebruikt van 1 5 10 50 100 en 500 Won en er wordt briefgeld gebruikt. Pinnen is wijdverspreid mogelijk maar let op het Europese bankpassen die worden niet overal aangenomen.

Hoofdstad van Zuid-korea

Seoul is een hoofdstad met een lange geschiedenis| de stad is al 600 jaar de hoofdstad van Zuid-Korea maar tot 1945 was de stad de hoofdstad van heel Korea. Seoul is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld| met ruim 9.7 miljoen inwoners binnen het stedelijk gebied.


Algemene informatie over Zuid-koreaZuid-korea ervaringen & beoordelingen

De Zuid-korea ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Azië.

Plaats beoordeling