Zoek & boek

Rondreis Fjorden Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op rondreis langs de adembenemende fjorden van Noorwegen

Staat Noorwegen voor jou ook synoniem voor dramatische kliffen die bijna haaks op de stormachtige Atlantische Oceaan lijken te staan? En heb je dat fenomeen altijd al met eigen ogen willen zien? Dan is een rondreis langs de fjorden van Noorwegen voor jou misschien wel een droom die uitkomt. Fjorden lijn smalle inhammen met steile wanden langs de bergachtige kust. De kliffen zijn door gletsjers uitgesleten en in de IJstijd ontstaan. Een fjorden reis in Noorwegen brengt je langs enkele van de langste en diepste die er op de wereld bestaan.

Op rondreis langs de adembenemende fjorden van Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis langs de fjorden van Noorwegen

Fjorden zie je tijdens een reis door Noorwegen eigenlijk altijd wel

Fjorden zie je tijdens een reis door Noorwegen eigenlijk altijd wel

Wist je dat er in Noorwegen wel meer dan duizend fjorden zijn? Dat betekent dat je ze verspreid over het hele land vindt. In een rondreis door Noorwegen zijn fjorden dus eigenlijk bijna altijd wel opgenomen. De meeste liggen echter langs de westkust. Het Sognefjord en het Hardangerfjord behoren tot de bekendste. Een onvergetelijke ervaring in de zomermaanden is zwemmen in een fjord. Natuurlijk wel met voorzichtigheid en respect voor de natuurlijke elementen.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

5 daagse fly drive Noorderlicht in Tromso

Tromso

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Rondreis Noorwegen Puur Natuur

9 daagse singlereis Natuurlijk Noorwegen

Bergen

4 daagse fly drive Noorwegen in een Notendop

Aurland

16-daagse rondreis Noorwegen – Land van de fjorden

18-daagse rondreis Zweden en Noorwegen

17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

9-, 13-daagse fly-drive Noord-Noorwegen – Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Interessante feitjes over de Noorse fjorden

Het langste fjord van Noorwegen loopt wel 200 kilometer landinwaarts en de diepste loopt onder het wateroppervlak nog eens een spectaculaire 500 meter door. De diepe inhammen zorgen ervoor dat Noorwegen de langste kustlijn van heel Europa heeft. En, net zo bijzonder, onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan bevinden zich unieke koudwaterkoraalriffen. Een rondreis langs de Noorse fjorden maak je dus in een wel heel bijzonder stukje Europa.

Interessante feitjes over de Noorse fjorden
Een reis boordevol (letterlijke!) hoogtepunten

Een reis boordevol (letterlijke!) hoogtepunten

Een van de bekendste reisroutes voor een rondreis langs de fjorden van Noorwegen begint in hoofdstad Oslo. Na daar een paar dagen cultuur te hebben gesnoven, reis je dwars door een groen landschap naar Bergen. Daar begint de echte fjordenroute. Je bezoekt onder andere het Geirangerfjord, het Sognefjord en het Hardangerfjord. Ook de rit over de Atlantic Road zelf is een onvergetelijke ervaring op zich. Je eindigt je reis in het levendige Trondheim.

Een korte reisroute

Heb je beperkt de tijd om in Noorwegen een fjorden rondreis te maken? Dan kan je je het beste beperken tot een bezoek aan twee tot drie fjorden. Wil je deze ook met een portie cultuur kunnen combineren? Dan is de Hardangerfjordroute wellicht een aanrader. Vanuit Bergen reis je dan eerst naar Odda, wat een mooie uitvalsbasis is om alle pracht van deze omgeving te verkennen. Daar, bij het Hardangerfjord, kan je op de onvervalste Noorse ervaring rekenen. Vanuit Odda ben je ook zo bij het beroemde Trolltunga. In Nationaal Park Hardangervidda kan je naar hartenlust wandelen.

Een korte reisroute Fjorden Noorwegen

Andere rondreizen door Noorwegen

Wat is de beste periode om in Noorwegen een fjorden rondreis te maken?

Het zal je niet verbazen dat de zomer de beste periode voor een rondreis langs de fjorden in Noorwegen is. Het weer is dan op zijn zachtst en de dagen op hun langst. Dat betekent dat je op de mooist mogelijke uitzichten kan rekenen. Bovendien zijn alle toeristische plekken en attracties volop geopend. Met een rondreis in Noorwegen kan je fjorden ook met culturele hoogtepunten als steden combineren. Heb je zelf weinig ervaring met het samenstellen van dit soort reizen? Laat je voor jouw rondreis langs de fjorden van Noorwegen dan adviseren door een (gespecialiseerd) reisbureau.

Wat is de beste periode om in Noorwegen een fjorden rondreis te maken
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…