Zoek & boek

Rondreis Zuid-Noorwegen

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een betoverende rondreis door Zuid-Noorwegen

Sinds 2005 prijken de Noorse fjorden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat je voor die spectaculaire natuurfenomenen naar het (uiterste) noorden van het land moet. Maar dat is niet waar. Ook tijdens een rondreis door Zuid-Noorwegen kom je er genoeg tegen. De gehele kustlijn, van het zuidelijke Stavanger tot aan de Noordkaap telt tal van eindeloos lijkende fjorden. Maar dat is niet het enige waarvoor je het land bezoekt. Zuid-Noorwegen staat ook garant voor zijn schilderachtige stadjes en nationale parken. Pak je je koffers alvast?

Een betoverende rondreis door Zuid-Noorwegen
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis Zuid-Noorwegen

Hoofdstad Oslo als startpunt van je reis

Hoofdstad Oslo als startpunt van je reis

Ga je met je eigen auto in Zuid-Noorwegen een rondreis maken? Of kies je voor een fly-drive, waarbij je bij aankomst je huurauto in ontvangst neemt? In beide gevallen zal je reis vrijwel altijd starten in de Noorse hoofdstad Oslo. In deze stad, die aan het Oslofjord ligt, hangt een ontspannen sfeer. Eeuwenoude historie en het moderne leven gaan er hand in hand. De hoogtepunten? Een bezoekje aan de Holmenkollen-skischans, winkelen en uitgaan in Aker Brygge, het beeldenpark Vigelandsparke, het Viking Ship Museum en wandelen in natuurgebied Østmarka.

Uitgelichte rondreizen door Noorwegen

5 daagse fly drive Noorderlicht in Tromso

Tromso

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Ontdek Tromsø, Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Rondreis Noorwegen Puur Natuur

9 daagse singlereis Natuurlijk Noorwegen

Bergen

4 daagse fly drive Noorwegen in een Notendop

Aurland

16-daagse rondreis Noorwegen – Land van de fjorden

18-daagse rondreis Zweden en Noorwegen

17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

9-, 13-daagse fly-drive Noord-Noorwegen – Lofoten & Vesterålen

Lofoten - Lofoten

Een autorondreis door Zuid-Noorwegen van maximaal tien dagen

Heb je twee tot drie dagen de tijd genomen om de hoofdstad eens goed te verkennen? Dan wordt het tijd om aan de rest van je rondreis door Zuid-Noorwegen per auto te beginnen. Voor een korte vakantie van acht tot tien dagen is de route van Oslo naar Kristiansand erg geschikt. Je rijdt geheel langs de zuidkust en passeert verschillende schilderachtige kustplaatsjes. Je zal zien dat de Noorse dorpen daar bekendstaan om hun witte houten huizen.

Een autorondreis door Zuid-Noorwegen van maximaal tien dagen
Zuid Noorwegen rondreis

Langere reisroutes

Heb je twee weken of langer de tijd voor je rondreis door Zuid-Noorwegen? Dan kan je ervoor kiezen om niet van Kristiansand, maar van Stavanger het eindpunt van je reis te maken. Je rijdt dan door het historische Setesdal, dat bekendstaat om zijn culturele erfgoed en vooral zijn zilverwerk. Ook kom je langs het Lysefjord en de bekende Preikestolen. Dat is een plateau dat je een prachtig uitzicht geeft op het fjord en de omringende bergen. Stavanger zelf is een gezellig, kleurrijk stadje dat zich het beste laat beschrijven als hip, cultureel en culinair.

Dwars door het binnenland van Zuid-Noorwegen

De kustlijn van Noorwegen is adembenemend, maar wis ook zeker het binnenland niet uit. Tijdens een rondreis door Zuid-Noorwegen wacht je daar onder andere de provincie Telemark, met zijn beroemde gelijknamige kanaal. Het is de regio van de valleien, rivieren, bossen én volksverhalen. Ten westen van Telemark vind je het nationale park Hardangervidda, het grootste natuurpark van het Noorse vasteland. In een autorondreis door Zuid-Noorwegen van Oslo naar Bergen kan je deze bijzondere natuurgebieden allebei opnemen.

Dwars door het binnenland van Zuid-Noorwegen

Andere rondreizen door Noorwegen

Infrastructuur en accommodaties

Wil je in Zuid-Noorwegen een rondreis maken? Over de wegen hoef je je, zeker in de zomermaanden, geen zorgen te maken. Een rondreis geeft je bovendien de mogelijkheid om de regio op eigen tempo te verkennen en te stoppen waar en wanneer je maar wilt. Accommodaties zijn al net zo veelzijdig als het land zelf. Van campings en hutten tot gezellige bed & breakfasts en luxe hotels: er is voor ieder wat wils. Zeker in de zomermaanden is het raadzaam om de accommodaties voor je rondreis door Zuid-Noorwegen vooraf vast te leggen.

Infrastructuur en accommodaties Zuid Noorwegen
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…