Rondreis Europa

Algemene informatie over Europa

Europa is het continent waarin wij leven. Dit continent ligt ten westen van Azië en ten noorden van Afrika. Europa is het op drie na grootste continent. 11% van de totale wereldbevolking is woonachtig in Europa. Europa kent een rijke geschiedenis waar de vorming van de Europese Unie en de Tweede Wereldoorlog centraal in staan.

Culturen

Europa kent vele culturen, deze zijn in grote lijnen op te delen in de cultuur van Noord-, Oost-, West-, Zuid-, Zuidoost- en Centraal-Europa. De landen in deze delen hebben veel overeenkomsten met elkaar, al zullen ze ook ieder hun verschillen hebben. Er zijn een groot aantal bekende Europese landen zoals Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland. Praktisch iedereen kent deze landen. Toch zijn er ook vele landen waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt, of minder snel naar toe kunt gaan. Zonde, want je mist hierdoor prachtige landen. Denk aan IJsland, Malta en ook het prachtige Kroatië die een beladen historie heeft. Voor ons als Europeanen is een reis door Europa helaas een ondergeschoven kindje. Erg jammer, wat Europa kent juwelen van bestemmingen. 

Europa heeft een paar opvallende natuurverschijnselen die je echt gezien moet hebben. Landen als IJsland en Noorwegen hebben een overweldigend mooie natuur. IJsland met haar vulkanen en geisers en Noorwegen met haar imposante fjorden. Voor zon, zee en strand ga je zuidelijker naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal en Griekenland. Ontdek ook hoe mooi Europa is en kom erachter dat je niet altijd heel ver van huis moet om bijzondere dingen te zien en te beleven. 

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Europa

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Europa

Religies

De grote meerderheid van de Europeanen is christelijk. Dit christendom is in Europa grofweg te verdelen in het rooms-katholicisme| verschillende protestantse kerken in vooral Noord-Europa en de Orthodoxe kerk in Zuid- en Oost-Europa.

Oppervlakte

In tegenstelling tot het aantal inwoners is Europa op gebied van oppervlakte het op één na kleinste continent. Het totale oppervlak van Europa beslaat een gebied van ongeveer 10.400.000 vierkante kilometer.

Grootste landen

Verreweg het grootste land van het continent Europa is Rusland met ongeveer 3.683.000 vierkante kilometer aan oppervlak. Het op één na grootste land van Europa is Oekraïne met 603.700 vierkante kilometer| gevolgd door Frankrijk met 544.000 vierkante kilometer.

Klimaat

Europa kent hoofdzakelijk een drietal verschillende klimaten. In het noordwesten overheerst een zeeklimaat terwijl in de zuidelijke gebieden een middellandse zeeklimaat te vinden is. De meer noordoostelijk gelegen landen hebben een landklimaat. In hoger gelegen gebieden zoals de alpen en gebergten van Noorwegen vind je een hooggebergteklimaat .
De belevenis van een rondreis door Europa

Misschien zijn we een beetje chauvinistisch als we Europa het meest veelzijdige continent op de wereld noemen, maar dat mag. Tijdens een rondreis door Europa kan je de mooiste plekjes ontdekken en het is voor je kinderen ook heerlijk om kennis te maken met al die verschillende culturen. Het hoeft ook niet altijd heel ver weg te zijn omdat in ons land en vlak over de grens het mooie Europa al begint.. Wat dacht je van een autorondreis? Die kan je geheel zelf samenstellen of voor je laten organiseren. Uiteraard zijn er ook individuele rondreizen, groepsrondreizen, familiereizen en single-reizen. De infrastructuur is vaak goed in Europa dus kan je kiezen voor auto, trein of bus. Ook een camper rondreis door Europa is een uitstekende optie.

Oost Europa, een wereld te ontdekken

Weet je wat de hoofdstad is van Moldavië? Chisinau wordt als een van groenste steden van Europa geroemd vanwege de vele parken en 20 meren. De trotse gebouwen geven de stad een deftig aanzien. Een gezellige groepsrondreis door dit land brengt je in contact met een eeuwenoude cultuur en een vrijwel ongerepte natuur. De vele woelingen in dit gebied zijn in het algemeen voorbij gegaan aan Moldavië. Een Nederlandstalige reisleider vertelt je alles over de schitterende en authentieke kloosters waar er vele van in het land zijn. Als je van lekker eten houdt, kan je smullen van de heerlijke Moldavische keuken. Een glas wijn hoort daarbij omdat de Moldavische wijnen de wereld aan het veroveren zijn.

Een autorondreis Europa door Ierland

BBI biedt je een autorondreis door Ierland van 22 dagen waarbij je veel keuze hebt in het zelf samenstellen. Zo kan je kiezen voor gezellige hotels, maar ook voor leuke B&B’s of Inns. Het is een leuke individuele rondreis door Europa die je ook met je kinderen kunt maken. De rondreis omvat zowel Ierland als Noord Ierland. Zo zie je zowel het oude Dublin als het befaamde Belfast. Het volgen van de kustlijn maakt van deze rondreis door Europa per auto een heel bijzondere ervaring. Precies zoals je mag verwachten van een rondreis in grandioos Europa.

Kies Zuid-Europa voor een single rondreis

Als je de keuze maakt voor een georganiseerde vakantie als single, is een rondreis door Zuid-Europa een goede optie. Je kan rekenen op mooi weer en er is veel te zien en over te praten. Wat dacht je van een rondreis door het Loiredal, de Tuin van Frankrijk? Kras biedt je een mooie fietsvakantie langs de mooiste kastelen in Frankrijk. Heerlijk peddelen over landweggetjes door de natuur en de wijngaarden. Een 1-persoonskamer is inbegrepen en uiteraard is het genieten van de Franse keuken en een lekker glas Franse wijn. De Nederlandstalige gids weet je prachtige verhalen te vertellen. Het kasteel van Chenonceau dat ook op de route ligt, wordt tot de meest prestigieuze in Europa gerekend. Perfect voor de mooiste rondreis door Europa.

Rondreizen Europa met een uitstapje naar Azië

Een prachtig deel van Zuid-Europa is uiteraard Turkije, waarvan het grootste gedeelte in Azië ligt. Een reis door Europa is eigenlijk niet compleet als je dit deel het continent niet hebt gezien. Geniet van je vakantie rondreis door Europa door het exotische Istanbul te bezoeken. De stad lijkt wel een oosters sprookje als je die vanaf het water van de Bosporus bekijkt. Het mooiste is de stad wellicht bij avond als de lichtjes de betovering nog doen toenemen. Maar Turkije heeft nog veel meer te bieden: prachtige stranden met een diepblauwe zee, ongerepte natuur als je een paar kilometer buiten de stad bent, ruige bergen waar de eeuwige sneeuw je doet vergeten dat het zomer is. Turkije zal je beslist vaker willen bezoeken.

Groepsrondreizen door Europa: het westen van Rusland

Uiteraard wil jij ook een keer op het Rode plein staan, het Kremlin met eigen ogen zien en je vergapen aan de pracht in het Hermitage en de paleizen van St. Petersburg. Ook Rusland is voor de toerist nu goed bereikbaar. Groepsrondreizen door Europa beslaan ook dit bijzondere stukje van de wereld. Een rondreis per bus met een deskundige reisleider is wellicht de beste manier om voor het eerst kennis te maken met die enorme land. Moskou en St. Petersburg staan op de agenda als je een korte rondreis van 7 dagen maakt met Kras. Het vervoer gaat met een luxe touringcar maar je maakt ook kennis met de ondergrondse van Moskou en de prachtige stations die daar zijn gemaakt in het verleden.

Een rondreis door Europa begint bij Rondreizen.net

Er staan vele rondreizen door Europa genoemd op de site van Rondreizen.net. Het selecteren is eenvoudig en je vindt moeiteloos waarnaar jij op zoek bent. Niet alleen op bestemming maar ook op prijs: goedkope rondreizen door Europa zijn er bij alle bekende aanbieders. Rondreizen zijn er voor iedereen, of je nu aan een individuele rondreis, een autorondreis of een groepsrondreis de voorkeur geeft. Er zijn korte rondreizen waarbij je een klein maar prachtig stukje van Europa ziet maar ook lange vakantie waarbij je een land echt leert kennen. Aan jou de keuze.