Zoek & boek

Rondreis Albanië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Albanië

Een rondreis Albanië wordt gekenmerkt door het Byzantijnse en antieke verleden. Ook zijn er prachtige stranden te vinden die zich absoluut kunnen meten met de buurlanden Griekenland en Kroatië. De laatste jaren is het toerisme in de balkan in opkomst. Dit is vooral te merken in Macedonië, maar Albanië is ook hard aan de weg aan het timmeren. Men probeert de prachtige stranden te promoten en dat is niet zonder reden. Als je heerlijk wilt genieten van het strand moet je een bezoek brengen aan Dürres, de tweede grootste stad van Albanië. Daar vind je namelijk een prachtige kustlijn van maar liefst 15 kilometer lang!

rondreis albanie
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Albanië

Rondreizen in Albanië

Natuur, bergdorpjes en Tirana

Rondreizen in Albanië zijn voor de meesten onder ons geen alledaagse activiteit, maar toch is dit land fascinerend. De natuur is nog vaak onaangetast en er zijn prachtige bergdorpjes te vinden. Albanië is een land in Europa dat nog steeds onontdekt is. Ze wilden graag de invloeden van buitenaf weren, maar tegenwoordig wordt er steeds meer toenadering met Europa gezocht. Albanië is geen rijk land, maar ze willen hier verandering in aanbrengen door zich meer te richten op het toerisme.

Albanië is leent zich uitstekend voor het maken van een groepsrondreis. Dit is de manier van reizen wanneer je lekker achterover wilt hangen en op je gemak alles wilt zien, zonder zelf achter het stuur hoeven te kruipen. Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan is een individuele rondreis uitermate geschikt voor jou.

Uitgelichte rondreizen door Albanië

12 dg cruise van Athene naar Barcelona

Ajaccio

12-daagse fly-drive Albanië – Parel van de Balkan

Groepsreis Albanië Actief; Actief en onontdekt Albanië

Groepsreis Albanië: Cultuur en strand; Besneeuwde bergtoppen en zonnige stranden

Privérondreis Corfu & onbekend Albanië

Corfu - Kommeno

Rondreis ALBANIË – 9 dagen; Land van bergen en oude koninkrijken

Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Wandelreis Albanië, 8 dagen

Rondreis Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland, 18 dagen

Familiereis ALBANIË KORT – 9 dagen; Langs de Ionische kust

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Albanië

Klimaat Albanie

Albanië kent een divers klimaat dat beïnvloed wordt door geografische factoren en de Adriatische en Ionische Zeeën. Langs de kust heerst een mediterraan klimaat met milde, vochtige winters en warme, droge zomers. In het bergachtige binnenland is er sprake van een continentaal klimaat, gekenmerkt door koude winters en warme zomers. Albanië telt vier seizoenen, waarbij de intensiteit varieert per regio. De zuidelijke kustvlakte biedt doorgaans aangename temperaturen, terwijl het noordelijke bergachtige gebied koelere omstandigheden kent. Verken de diverse klimaatzones van Albanië terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van het land.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Albanië wordt doorgaans gedacht dat alleen Albanees gesproken wordt, maar dit is niet juist. Albanees is de enige officiële nationale taal. Naast het Albanees zijn er echter ook enkele erkende minderheidstalen. Deze omvatten Grieks, Macedonisch, Montenegrijns en Servisch, die in bepaalde gebieden van het land gesproken worden. De rijke taalkundige diversiteit weerspiegelt de historische en culturele invloeden die Albanië heeft ondergaan. Ontdek de veelzijdigheid van taal terwijl je door dit betoverende land reist en in contact komt met verschillende gemeenschappen met hun eigen taalkundige achtergronden.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Albanië is de Albanese lek (ALL). Het is handig om te weten dat het gebruik van de Euro in sommige toeristische gebieden en grote steden ook geaccepteerd kan worden, maar het is raadzaam om lokale valuta te gebruiken voor een nauwkeurigere transactie. Pinnen met creditcards en bankpassen is over het algemeen mogelijk en wordt breed geaccepteerd. In afgelegen gebieden kan het echter handig zijn om contant geld mee te nemen. Zoals altijd is het belangrijk om op te letten en discreet te zijn bij het uitvoeren van financiële transacties, vooral op minder drukke locaties.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Albanie

De hoofdstad van Albanië is Tirana, gelegen in het westelijke deel van het land. Met een bevolking van ongeveer 900.000 mensen is Tirana het politieke, economische en culturele centrum van Albanië. De stad heeft zich na de val van het communistische regime in de jaren 1990 getransformeerd tot een bruisende en kleurrijke metropool. Ontdek de levendige sfeer, historische bezienswaardigheden en de gastvrijheid van Tirana, die het hart vormt van het hedendaagse Albanië.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in AlbanIë

Bekijk alle artikelen

Montenegro: De parel van de Adriatische zee

Tussen de Dalmatische kust van Kroatië en Albanië ligt een van Europa’s kleinste landen: Montenegro. Sinds 2006 onafhankelijk met een hoofdstad...
lees verder

Op avontuur in Montenegro

Je hebt weleens van het land gehoord, maar je weet er niet zoveel over. Vroeger was...
lees verder

Rondreis tips voor Noord-Macedonië

Als je voor deze zomer nog een niet al te dure vakantiebestemming zoekt, overweeg dan eens...
lees verder
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…