Zoek & boek

Rondreis Andorra

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Andorra

Andorra is een land waar je niet snel aan denkt bij het maken van een rondreis. Dit is ook logisch, aangezien het land bijzonder klein is. Toch is Andorra een ideale tussenstop voor als je bijvoorbeeld een reis naar Spanje en/of Portugal wilt maken. De meeste toeristen bezoeken dit land, omdat er geen belasting wordt geheven. Andorra la Vella is de hoofdstad van Andorra. Hier zijn talloze winkels te vinden waar taxfree geshopt kan worden. Omdat Andorra in de Pyreneeën ligt is het land een goede wintersport locatie.

Rondreizen Andorra vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Andorra

Wat is er te doen in Andorra

Wat is er te doen in Andorra

Rondreizen naar Andorra worden dan weliswaar niet in overvloed aangeboden, toch is er zat te beleven. Zo bevindt zich hier de langste rodelbaan ter wereld, de Tobotronic. Wie van skiën houdt moet een bezoekje brengen aan Pas de la Casa. Dit is een prachtig winteroord dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig wintersportgebied.

Als je Andorra goed wilt leren kennen en er zeker van wil zijn dat je de mooiste plekjes aandoet doe je er goed aan om een individuele rondreis of een groepsrondreis te boeken. Op die manier weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is en het je aan niks zal ontbreken!

Uitgelichte rondreizen door Andorra

Wandelreis Andorra, 8 dgn

Pyreneeën

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Andorra

Klimaat Andorra

Andorra heeft een bergklimaat met koude winters en milde zomers. De hoge ligging van het land in de oostelijke Pyreneeën speelt een grote rol in het weer. Sneeuw is gebruikelijk in de winter, wat Andorra tot een populaire bestemming maakt voor wintersportliefhebbers. In de zomer biedt het bergachtige landschap een aangename ontsnapping aan de hitte.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Andorra heeft twee officiële talen: Catalaans en Spaans. Catalaans wordt het meest gesproken en is de taal van het onderwijs en de regering. Spaans wordt ook veel gebruikt, vooral in toeristische gebieden. Andorra’s meertalige samenleving weerspiegelt zijn grens met Spanje en de historische invloed van Catalonië in de regio.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Andorra gebruikt de euro (EUR) als officiële valuta. Dit maakt het gemakkelijk voor reizigers, omdat de euro een veelgebruikte munteenheid is en algemeen geaccepteerd wordt in Andorra. Geldautomaten zijn beschikbaar en creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in toeristische gebieden en grote steden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Andorra

De hoofdstad van Andorra is Andorra la Vella. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, gelegen in de oostelijke Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk. Andorra la Vella staat bekend om zijn pittoreske omgeving, historische bezienswaardigheden en levendige winkels, en dient als het politieke en commerciële centrum van het Vorstendom Andorra.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Andorra

Bekijk alle artikelen

Rondreizen in een elektrische auto? Dit moet je weten

Heb jij zin om met de auto op vakantie te gaan? Lekkere braadworst met zuurkruid eten...
lees verder

De 5 bezienswaardigheden van Cyprus

Alhoewel het eiland Cyprus nog niet erg bekend is bij het grote publiek, is het een...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…