Zoek & boek

Rondreis België

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door België

Een rondreis België is ideaal als je niet van lange reistijden houdt. Een kijkje nemen over de grens? Niet te ver weg, niet te veel inpakken en je wel heel ontspannen voelen. Op weg naar België dan! Als je van heerlijke speciaalbieren houdt zit je hier goed, want België is hier wereldberoemd om. Ook zijn de Belgische Bonbons een ware smaaksensatie. Overal vind je chocoladewinkeltjes waar je lekker kunt genieten. Steden als Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel hebben veel te bieden en zijn daarom ook erg populair. Lees je vast in en neem dan je besluit!

rondreizen belgie vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door België

De Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen

Rondreizen in België zijn bedoeld voor degenen die snel ter plekke willen zijn zonder dat het al teveel moeite kost. Voor diegenen die van mooie natuur houden heeft België ook zat te bieden. De Belgische Ardennen zijn prachtig en je kan hier prima wandelen, hiken of mountainbiken. Je waant je gelijk in een ander land wanneer je de idyllische riviertjes en groene heuvels ziet.

Voor het maken van groepsrondreis of individuele rondreis kan je prima terecht in België. Natuurlijk kan je ook gewoon de auto pakken en zelf op pad gaan. In de zomermaanden kan je bijvoorbeeld de Belgische kust bezoeken. Deze is slechts 67 kilometer lang, maar de zandstranden zijn er aangenaam.

Uitgelichte rondreizen door België

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise van Fort Lauderdale naar IJmuiden

Cherbourg

15 dg cruise Noorse en West Europese Steden

Alesund

15 dg cruise Groot Brittannië Schotland en Ierland

Cobh

12 dg cruise Ontdek West Europa

Bilbao

7-daagse fietsrondreis van Brussel naar Brugge

6-daagse fietsrondreis Brugse Ommeland – Vlaanderen boven!

3-daagse stedentrip Mechelen – Hotel Novotel Mechelen

Duitsland, Nederland en België

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken België

Klimaat België

België heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. Neerslag is het hele jaar door mogelijk, maar het is gelijkmatig verdeeld. De invloed van de Noordzee zorgt voor stabiele temperaturen. De wintermaanden hebben gemiddeld temperaturen rond de 3°C (37°F), terwijl de zomermaanden een gemiddelde van ongeveer 18°C (64°F) hebben. Het klimaat is over het algemeen mild en geschikt voor diverse activiteiten gedurende het hele jaar.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

België is meertalig met drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. In het Vlaamse deel spreekt men hoofdzakelijk Nederlands, terwijl in Wallonië voornamelijk Frans wordt gesproken. De Oostkantons, nabij Duitsland, gebruiken Duits. Dit taalkundige diverse landschap weerspiegelt de culturele verscheidenheid van het land. Hoewel er soms taalkundige spanningen zijn, bevordert België over het algemeen een tweetalige samenleving om de verschillende gemeenschappen tegemoet te komen.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

België maakt deel uit van de Eurozone en gebruikt de euro (EUR) als officiële valuta. Sinds 2002 is de euro wijdverbreid in België en wordt het geaccepteerd in alle aspecten van het dagelijks leven. Dit vergemakkelijkt niet alleen nationale transacties, maar maakt ook reizen binnen de Europese Unie gemakkelijker, aangezien de euro wordt gebruikt door meerdere landen in de regio. Geldautomaten zijn wijdverspreid en creditcards worden algemeen aanvaard.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van België

Brussel, de hoofdstad van België, straalt historische pracht uit met zijn indrukwekkende architectuur, waaronder het Atomium en de Grote Markt. Als politiek centrum van de Europese Unie biedt Brussel een internationale flair met diverse culturele bezienswaardigheden, musea en gastronomie. Deze meertalige stad is tweetalig met zowel Frans als Nederlands als officiële talen. Ontdek de harmonie tussen traditie en moderniteit in deze levendige en kosmopolitische Europese hoofdstad.

Brouwerijen

Geen land kent zoveel verschillende bieren als België dus natuurlijk breng je een bezoek aan een van de vele brouwerijen die het land rijk is. Heb je altijd al willen weten hoe een Kriek (gemaakt met een gisting van zure kersen), een Bokbier of een tripel (een bovengistend bier met een hergisting op de fles) gebrouwen wordt of wat al die specifieke termen aangeven? Ga dan kijken en proeven. Belgie kent veel grote maar ook kleinere bedrijven die (soms op afspraak) hun process met liefde met je delen.

Brouwerijen belgie

Tips & Inspiratie voor je rondreis in België

Bekijk alle artikelen

De mooiste fietsroutes

Menigeen die regelmatig op vakantie gaat, kan beamen dat de kilo’s er tijdens een vakantie makkelijk...
lees verder

Rondreizen in een elektrische auto? Dit moet je weten

Heb jij zin om met de auto op vakantie te gaan? Lekkere braadworst met zuurkruid eten...
lees verder

De tien beste wijnvakanties in Europa

Ben jij die fanaat die steeds opzoek is naar de perfecte wijn? Heb je een absolute...
lees verder

Algemene informatie over Belgie

Cultuur
Als meertalig land kan het niet anders dan dat België ook meer dan een sort cultuur kent, de meer Franse, bourgondische inslag en aan de andere kant de meer germaanse en zakelijkere kant. Over het algemeen geldt, als je je netjes en beleefd opstelt wat in Belgié ondermeer inhoudt dat je elkaar niet tutoyeert en gewoon ‘U gebruikt, je een Belg niet voor het hoofd stoot.

Eten en drinken
Eten en drinken zijn bourgondische aangelegenheden en Belgen hebben dit ruim onder de knie. Eten is vaak relatief eenvoudig maar heel smaakvol. Waar Frankrijk bekend staat om zijn wijn, staat België bekend om zijn enorme hoeveelheid verschillende bieren. De smaken lopen uiteen van fris en fruitige, blonde bieren tot de donkere met een hoger hop en malt gehalte.

En wat te denken van een ander product dat afhankelijk is van zijn groei en vindplaats en waar België een koploper is: chocola. Waarom Belgische chocolade zo lekker is, heeft met name te maken met het productieproces waardoor het product fluweelzacht is in vergelijking met andere chocolades die vaak korreliger aandoen.

Weer en klimaat
Het weer en klimaat zijn niet veel anders dan dat van Nederland, een gematigd zeeklimaat waardoor de zomers gemiddeld niet veel warmer worden dan 22 graden en de winters gemiddeld niet veel kouder dan 5 graden. Natuurlijk ligt het er altijd aan waar je bent, in de Ardennen, dat meer landinwaarts ligt kan het een stuk kouder zijn dan aan de kust op hetzelfde moment, omdat daar de invloed van zee een stuk kleiner is. Gemiddeld gezien is het iets warmer in België dan in Nederland, een verschil van hooguit 2 graden.

Algemene informatie
Ook in België kan water gewoon uit de kraan gedronken worden, al smaakt het wellicht iets anders dan in Nederland. Handig om te weten voor wat betreft op te laden laptops, mobieltjes of I-pads: hoewel het voltage hetzelfde is als in Nederland zijn de stekkerdozen niet altijd hetzelfde; de ‘aarde-pen’ zit in België soms op een andere plek.

Valuta
Daar België onderdeel is van de Europese Unie hanteert het ook de Euro. Prijzen liggen min of meer gelijk met die van Nederland, hoewel het iets duurder is boodschappen te doen in België.

Tijdsverschil
Omdat Nederland en België op dezelfde lengte- en breedtegraad liggen, hebben we geen tijdsverschil.

Visum en reisdocumenten
Als Nederlander en medeburger van de Europese Unie heb je geen speciaal visum of reisdocument nodig om in België te verblijven.

Criminaliteit
Natuurlijk zul je als tourist altijd op je bezittingen moeten letten, maar niet meer of minder dan in Nederland. Zowel Nederland als BelgiNatuurlijk zul je als tourist altijd op je bezittingen moeten letten, maar niet meer of minder dan in Nederland. Zowel Nederland als België liggen met betrekking tot criminaliteit ver beneden het wereldwijde gemiddelde. En als Nederlander voelen we ons volgens onderzoek sowieso wat veiliger dan onze zuiderbuur. Wel op blijven letten natuurlijk!

Vlucht/reistijd
Afhankelijk van waar en hoe je naar België vertrekt ligt de reisduur tussen 15 minuten vanuit Brabant en een kleine 3.5 uur vanuit Friesland met de auto. Dezelfde reistijd geldt zo’n beetje voor de trein.

Overnachten
Overnachten kun je in jeugdherbergen, op campings en hotels in alle prijsklassen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…