Zoek & boek

Rondreis Bosnië en Herzegovina

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Bosnië en Herzegovina

Wie op rondreis gaat naar Bosnië en Herzegovina mag zich met recht betitelen tot een echte reisavonturier. Er zijn geen wereldberoemende bezienswaardigheden te vinden, maar daarentegen is er in Bosnië Herzegovina wel prachtige natuur, idyllische plaatsjes en veel rust. Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, heeft veel interessante bezienswaardigheden. Eén van de topattracties in de stad is de oude bazaar Baščaršija. Hier werd in de 15e eeuw al gehandeld.

Rondreizen Bosnië en Herzegovina vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Bosnië en Herzegovina

Stari Most brug

Stari Most brug

Rondreizen door Bosnië en Herzegovina worden nog niet veel geboekt, maar dat heeft wel als voordeel dat je geen hordes toeristen zult tegenkomen. Voor diegenen die op zoek zijn naar rust is Bosnië en Herzegovina een ideale reisbestemming. Bosnië en Herzegovina heeft een prachtig stukje architectuur, namelijk de Stari Most brug. Deze brug staat ook op de UNESCO lijst van werelderfgoederen en staat tegelijkertijd symbool voor de eenheid van het land.

Het is mogelijk om zelf naar Bosnië en Herzegovina te reizen zonder dat je een groepsrondreis of individuele rondreis boekt. Toch raden wij het aan om te kiezen voor een georganiseerde reisvorm, omdat je dan zeker weet dat je de mooiste plekjes zult zien. Ook is het zo dat er niet in elk stadje hotels zijn, dus het vergt wel enige voorbereiding wanneer je besluit om niet te kiezen voor een georganiseerde rondreis.

Uitgelichte rondreizen door Bosnië en Herzegovina

Groepsreis Bosnië en Herzegovina & Montenegro; Charme van de Balkan

Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro, 20 dagen

Familiereis Kroatië, Bosnië-Herzegovina & Montenegro – 14 dagen; Waar cultuur en natuurschoon samenkomen

Rondreis VOORMALIG JOEGOSLAVIË – 24 dagen; De ziel van de Balkan

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Bosnië en Herzegovina

Klimaat Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina kent een gevarieerd klimaat door de bergachtige topografie. Over het algemeen heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Langs de kust van de Adriatische Zee is het klimaat mediterraan, met milde winters en warme zomers. Het binnenland ervaart continentale invloeden met variabele temperaturen en neerslag.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Bosnië en Herzegovina heeft drie officiële talen: Bosnisch, Servisch en Kroatisch. Deze talen zijn allemaal onderling verstaanbaar en hebben een gemeenschappelijke basis. In verschillende regio’s kunnen mensen ook andere talen spreken, zoals Albanees. Over het algemeen wordt echter in het dagelijks leven de term “Bosnisch” vaak gebruikt als een overkoepelende aanduiding voor de officiële talen van het land.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Bosnië en Herzegovina is de Bosnische Convertible Mark (BAM). Het gebruik van euro’s is echter ook wijdverbreid, vooral in toeristische gebieden. Geldautomaten zijn beschikbaar, en creditcards worden doorgaans geaccepteerd in stedelijke gebieden. Het is handig om lokale valuta te gebruiken voor nauwkeurige transacties, vooral buiten de grote steden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Bosnië en Herzegovina

De hoofdstad van Bosnië en Herzegovina is Sarajevo. Deze prachtige stad, gelegen in een vallei aan de oevers van de rivier de Miljacka, staat bekend om haar historische betekenis, culturele diversiteit en indrukwekkende architectuur. Sarajevo fungeert als het politieke, economische en culturele centrum van het land.

 

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Bosnië en Herzegovina

Bekijk alle artikelen

Montenegro: De parel van de Adriatische zee

Tussen de Dalmatische kust van Kroatië en Albanië ligt een van Europa’s kleinste landen: Montenegro. Sinds 2006 onafhankelijk met een hoofdstad...
lees verder

Op avontuur in Montenegro

Je hebt weleens van het land gehoord, maar je weet er niet zoveel over. Vroeger was...
lees verder

Rondreis tips voor Noord-Macedonië

Als je voor deze zomer nog een niet al te dure vakantiebestemming zoekt, overweeg dan eens...
lees verder
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…