Rondreis Bulgarije

Rondreizen door Bulgarije

Een rondreis Bulgarije? Kan dat? Ja toch, zeker! Misschien heb je het wel vaker overwogen, maar viel Bulgarije als vakantiebestemming snel weer af. Nu heb je geen reden meer. Bulgarije heeft zovéél te bieden voor cultuurzoekers, zonaanbidders en actievelingen! Bezoek de hoofdstad Sofia, geniet van de zon aan één van de vele stranden aan de Zwarte Zee of bezoek historische bezienswaardigheden verspreid over het land! Lees je in en boek, wanneer ga jij?

Rondreizen in Bulgarije worden steeds populairder, met name om eens lekker te genieten van de zon. Het is een goedkoop land, er is veel te beleven en de natuurliefhebber komt hier ook aan zijn trekken, want er is veel prachtig natuurschoon. Bulgarije heeft een kustlijn van 378 km met daaraan heerlijke stranden en in de winter is het zelfs mogelijk om op wintersport te gaan! Kortom een land dat van alle markten thuis is en bovendien spotgoedkoop!

Wanneer je een groepsrondreis of individuele rondreis maakt weet je zeker dat je het aan niets zal ontbreken. Alles is al voor je geregeld en je kan lekker genieten. Hoogstwaarschijnlijk wordt het historische stadje Plovdiv aangedaan. Hier vind je nog veel middeleeuwse gebouwen en kerken. Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, zal waarschijnlijk ook vereerd worden met een bezoek. En niet zonder reden, want er zijn prachtige musea, kunstgallerijen, imposante kerken en indrukwekkende overheidsgebouwen te vinden. Bovendien heeft de hoofdstad een rijke historie. Tegenwoordig is Sofia een moderne stad geworden, maar de stad heeft een unieke sfeer vanwege de ineensmelting van het verleden en de toekomst.

Bulgarije: een land voor de sportieveling
Buiten skiën kun je in Bulgarije: hiken in de Pirin bergen, fietsen in onder andere de Rila, Rhodope en Stara Planina Bergen, raften in het oosten op de Arda en in het westen op de Struma rivier en kayakken in het Zwarte Zee gebied of in het gebied rond de Zelenka rivier. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of iemand die graag iets actiefs doet, er is genoeg te doen.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Bulgarije

Klimaat Bulgarije

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Bulgarije


Algemene informatie over Bulgarije

Cultuur
Bulgarije mag dan merentijds autonoom geweest zijn, het heeft ook tijden van bezetting door onder andere het Ottomaanse Rijk en Rusland gekend. De eerste overheerser zorgde ervoor dat Bulgaren nee schudden als ze ja bedoelen en omgekeerd. Een truukje dat ze zich hebben aangeleerd door als de bezetter wilde weten of ze moslim waren, ‘ja’ te knikken terwijl ze ‘nee’ bedoelden. Naar waarheid antwoorden leidde onherroepelijk tot de dood behalve op deze manier. De Russische overheersing heeft met name de economie geen goed gedaan, net als de beslissing in de Eerste Wereldoorlog om zich aan de zijde van Duitsland te scharen. Na het verlies raakte Bulgarije grote gedeelten land kwijt. Bulgaren zijn een gastvrij volk dat over het algemeen weinig op heeft met religie. 

Eten en drinken
Zee- en visgerechten kom je het meest tegen aan de Zwarte Zee kust: makreel en ansjovis, aubergines, gehakt of vleespasteitjes zijn nauw verwant aan de Turkse bezetting en hoe dichter je bij de grens met Turkije komt, hoe meer je dit soort spijzen op de kaart ziet. Typisch Bulgaars etenwaar is bijvoorbeeld de yoghurt die vaak van schapen-of buffelmelk gedraaid wordt. Daaruit voortvloeiend drinkt men ook graag Airan, een drankje met als hoofdbestanddelen: yoghurt, water en zout en bedoelt als dorstlesser. Verder produceert het land bieren, wijnen en staat bekend om zijn abrikozen-of wijndruivenbrandewijn; de Rakija.

Weer en klimaat
Een gevarieerder klimaat dan Bulgarije zul je haast nergens tegenkomen. Het continentale landklimaat in het noorden gaat geleidelijk over in een mediterraan klimaat in het zuiden. Skiën in het noorden met zijn koude winters, en aan de Zwarte Zeekust heerlijke zon-en strandvakanties. Maar met de Balkan en de Donau die het land ook doorkruizen is dat niet het enige. Langs de loop van rivier heb je steppen en grasland en in de Balkanhoogten loofbossen. Gemiddelde temperaturen in de zomer liggen tussen de 16 en 27 graden en in de winter tussen de -4 en 6 graden in de winter.

Valuta
In Bulgarije gebruikt men de Lev. 1 Lev is ongeveer 50 Eurocent waard.

Tijdsverschil
Bulgarije volgt de oost Europese tijdzone en de tijd loopt daarmee één uur op ons voor.

Visum en reisdocumenten
Behalve een geldig paspoort heb je geen speciale visa nodig voor Bulgarije.

Gezondheidswetenswaardigheden
Hoewel de gezondheidszorg praktisch hetzelfde is als in Nederland is het altijd handig voorgeschreven medicijnen zelf mee te nemen met een goede, medische verklaring en vertaling. Indien nodig is er dan geen verwarring over doseringen, toepassingen of de juiste samenstellingen.

Criminaliteit
Natuurlijk houd je je omgeving in de gaten, zakkenrollers zijn er ten slotte overal ter wereld, maar buiten dat is Bulgarije een veilig reis – en vakantieland. 

Vlucht/reistijd
Sofia ligt 1747 km van Amsterdam vandaan en met de auto doe je ongeveer 21 uur over die afstand. Er zijn directe vluchten vanaf Schiphol en de vliegtijd bedraagt iets meer dan twee-en-een-half uur. Met de trein ben je er op zijn snelst na iets meer dan anderhalve dag (37uur).

Overnachten
Bulgarije kent een scala aan overnachtingsmogelijkheden variërend van een simpele camping tot luxehotels.Bulgarije ervaringen & beoordelingen

De Bulgarije ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling