Rondreis Denemarken

Rondreizen door Denemarken

Wil je naar een veelzijdige bestemming dan is een rondreis door Denemarken een gouden tip. Dit land kent een overweldigende natuur met een kustlijn waar geen einde aan lijkt te komen. Denemarken is hip en trendy, maar past ook heel goed bij mensen die op zoek zijn naar rust, of juist naar een actieve reis. Zelfs voor de echte avonturiers heeft Denemarken iets unieks te bieden, namelijk het autonome onderdeel Groenland. Kortom, een rondreis door Denemarken is een unieke belevenis!

Kenmerken Denemarken

Klimaat Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat en in Groenland dat ook tot Denemarken behoort heerst er een poolklimaat. Het weer in Denemarken is nagenoeg vergelijkbaar met Nederland. Klimaatverschillen in het land zijn er nagenoeg niet doordat de zee rondom Denemarken ligt.

Gesproken Taal

De officiële taal van Denemarken is het Deens. Denen zijn uitermate goed in het spreken van buitenlandse talen. Het overgrote deel vind namelijk dat dit noodzakelijk is voor hun carrière. Communiceren in het Engels is daarom ook geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Denemarken is de Deense kroon. De Deense kroon kan worden onderverdeeld in honderd øre. Verder heeft Denemarken ongeveer hetzelfde prijsniveau als Nederland. Pinnen met creditcards en bankpassen is vrij eenvoudig in Denemarken.

Hoofdstad van Denemarken

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen en er wonen ongeveer 560.000 inwoners. Kopenhagen is verder de grootste stad van het land. Kopenhagen heeft voor de toerist veel te bieden| denk bijvoorbeeld aan de kleine zeemeermin en aan de prachtige binnenstad.


Algemene informatie over Denemarken

Drinkwater
Bij rondreizen door Denemarken kun je zonder problemen met de gezondheid water uit de kraan drinken.

Valuta
Denemarken hoort wel bij de Europese Unie, maar er wordt niet betaald met de Euro. Op rondreis door Denemarken betaal je met de Deense Kroon. Pinnen en geld wisselen in Denemarken is geen enkel probleem. Betalen met de pinpas of credit card is ook prima te doen.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Denemarken heb je niet te maken met een tijdverschil.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Denemarken heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis door Denemarken te maken, da ben je niet verplicht om je te laten inenten. Ook zijn er geen inentingen die worden geadviseerd, dit in tegenstelling tot veel andere landen.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Denemarken te maken. Natuurlijk kun je, net als in elk land, te maken krijgen met lichte criminaliteit zoals diefstal. Hier gelden dan ook dezelfde adviezen als in Nederland: loop niet te koop met kostbaarheden en draag eventueel een geldgordel onder je kleren met je kostbaarheden.

Vluchttijd
In ongeveer een uur en 20 minuten vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Denemarken te overnachten is in een hotel, appartement of op een camping. 

Cultuur
Elk land heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken. Als je rondreist door Denemarken moet je je altijd beseffen dat je te gast bent in een land. Dit houdt in dat je gewoonten en gebruiken dient te respecteren. Hiermee voorkom je dat je onbewust mensen. Denemarken ligt niet ver bij ons vandaan en daardoor merk je niet vreselijk veel verschil in gewoonten en gebruiken. Het is wel opvallend hoe vriendelijk, behulpzaam en gastvrij de Denen zijn. Denemarken is het dunst bevolkte land van Noord-Europa. Voor wie dat wil, kan het zo zijn dat je praktisch niemand tegen zult komen.

Eten en drinken
Denemarken is met haar land-, tuinbouw en visserij behoorlijk zelfvoorzienend. In de bereiding van hun eten, zullen de Denen dan ook vaak producten uit eigen land gebruiken. Aardappelen en groenten met eventueel wat vruchten zijn een vast onderdeel van de warme maaltijd. Ook salades worden graag als bijgerecht gegeten. Als lunch eet men graag Smörrebröd en aquavit en bier. Deense kaas, koffie of zelfgemaakt gebakt wordt vaak gegeten ter afsluiting van een lunch of diner. Frikadeller, gehaktballen van gemalen rundvlees, en floeskesteg, geroosterd varkensvlees met zwoerd, zijn enkele populaire Deense gerechten.

 

Weer en klimaat
In Denemarken is er sprake van een gematigd zeeklimaat. Het wordt in de winter met temperaturen rond het vriespunt niet heel koud. Ook de zomers zijn met ongeveer 20 graden erg zacht. De beste tijd voor een rondreis door Denemarken is van de maanden mei tot en met september.


Rondreis Denemarken: klein, maar fijn

Hoewel Denemarken maar een klein land is naar onze begrippen – het is maar iets groter dan Nederland -, is het toch beslist de moeite waard voor een mooie rondreis. Het voordeel van zo’n klein land is dat je in betrekkelijk weinig tijd heel veel kunt zien. Misschien dat Denemarken daarom momenteel zo’n trendy bestemming is.

Rondreizen door Denemarken is vooral relaxt

Wanneer je naar Denemarken gaat, zal je merken dat het vooral heel relaxt is om hier rond te reizen. Of je nu per auto, camper of trein reist, er wordt je overal voldoende ruimte geboden en je kunt echt op je gemak van het land genieten. Het land kent volop historie, maar ook de natuur is heel divers. Je kunt bijvoorbeeld een van de vele eilanden bezoeken. Het grootste eiland is Seeland. Erg bekend is de eilandengroep Faeroër, maar deze eilanden liggen behoorlijk ver uit de kust. Het vasteland van Denemarken is ook zeer de moeite waard. Niet in de laatste plaats vanwege de mooie hoofdstad Kopenhagen. Hier vind je een schitterend historisch centrum met veel paleizen. Ook Aarhus is de moeite van een bezoek waard. Wanneer je hier bent, is het een aanrader om het openluchtmuseum van Denemarken eens te bezoeken. Ga jij voor natuur, dan moet je in Jutland zijn. Hier vind je het oudste en tevens grootste natuurpark van Denemarken: Nationaal Park Thy.

Ontdek alle parels met een autorondreis door Denemarken

Alle parels van het land zien? Met een autorondreis door Denemarken is dat heel eenvoudig. Hoewel er in Denemarken zeker openbaar vervoer beschikbaar is en de treinen bijvoorbeeld keurig op tijd rijden, kun je beslist niet alle bestemmingen gemakkelijk bereiken. Met een auto ben je erg flexibel. Je kunt je autorondreis door Denemarken zelf samenstellen. Een lengte van 14 dagen is ideaal wanneer je een groot deel van het land wilt zien. Kies je bijvoorbeeld voor 2 of 3 bestemmingen, dan zal je aan een trip van 8 dagen genoeg hebben om de echte hoogtepunten te bezoeken. Het voordeel van een autovakantie is ook dat je vanuit Nederland met je eigen auto kunt reizen. Het kost je zonder vertraging onderweg ongeveer 8 uur om van Amsterdam naar Kopenhagen te rijden. Dat is ook de reden dat een camper rondreis door het land populair is. Heb je zelf geen camper, maar overnacht je wel graag in de natuur, dan zijn kampeerhutten misschien wel de ideale keuze voor jou. Deze zijn op diverse plaatsen in Denemarken te vinden. Een prima manier van overnachten wanneer je kiest voor een autovakantie in Denemarken als rondreis!

Vakantie in Denemarken met kinderen

Zoek je naar een vakantiebestemming die kindvriendelijk is? Stop dan maar met zoeken, want in Denemarken heb je de perfecte kandidaat gevonden. Wanneer je met kind op stap gaat, dan is het belangrijk dat er ook voor de jeugdige reiziger voldoende te beleven valt. In Denemarken zijn volop kastelen en paleizen te vinden, die zeker tot de verbeelding spreken. Maar het land staat ook bekend om de Vikingen. Er zijn in meerdere steden Vikingenmusea te vinden waar je volop informatie vindt over dit strijdlustige volk van vroeger. Ook de Vikingschepen liggen nog tentoongesteld. Bijzonder! In de natuur kunnen de kids zich echt uitleven en is er volop de ruimte om te ravotten. En wat dacht je van de mooie kust? Ze zullen beslist onder de indruk zijn van de krijtrotsen bij Møns Klint, maar watersporten is voor jonge avonturiers ook een hele uitdaging.

Vind een reis die bij jou past

In het uitgebreide aanbod is het niet altijd gemakkelijk om een reis te vinden die echt bij jou past. Rondreizen.net maakt het jou graag gemakkelijk. Bij ons kun je reizen vergelijken op basis van het type reis, de prijs of de reisduur. Zo kun je gemakkelijk filteren op jouw voorkeuren. Wist je dat je ook kunt kiezen voor combinatiereizen? Een rondreis door Denemarken en Zweden is bijvoorbeeld heel populair. Je kunt eenvoudig vanaf Kopenhagen oversteken naar Malmö via de nieuwe brug die er een tiental jaren geleden gebouwd is, maar er gaan ook veerboten van de ene naar de andere kust. Denemarken kan ook uitstekend gecombineerd worden met Duitsland. Vanuit Nederland en België ligt dit land zelfs op de route en dat is ideaal wanneer je voor een autovakantie gekozen hebt. De juiste reis boek jij gewoon online, of je nu alleen, met kinderen of in een groep wilt reizen. Fijne vakantie in Denemarken!


Denemarken ervaringen & beoordelingen

De Denemarken ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling