Zoek & boek

Rondreis Duitsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Duitsland

Een rondreis Duitsland is genieten pur sang! Oktoberfest, bier en bratwurst, wie houdt daar nou niet van? Duitsland mag dan wel ons buurland zijn, maar een rondreis door Duitsland is zeker een aanrader. De natuur is adembenemend en het land heeft veel te bieden. Opvallend is dat wanneer je van noord naar zuid of van oost naar west reist, je in dit land grote verschillen in gebruiken en gewoonten zal tegenkomen. De diversiteit, de natuur en de vriendelijkheid maken dat een reis naar Duitsland een echte aanrader is! 

rondreis duitsland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Duitsland

Slot Neuschwanstein

Prachtige natuur, mooie steden en historische kastelen

Rondreizen door Duitsland is genieten van prachtige natuur en mooie steden. De Duitse Alpen en het Zwarte Woud zijn een lust voor het oog. Steden als Berlijn, Frankfurt am Main en München zijn zeer geschikt voor het maken van een leuke stedentrip. Een weekendje Berlijn is tegenwoordig erg populair. Je zult je geen moment vervelen in dit prachtige land. Als je niet van verre reizen houdt is Duitsland een ideale reisbestemming.

Wanneer je op zoek bent naar kastelen en historische burchten is Duitsland de perfecte locatie. Over het hele land verspreid vind je adembenemend mooie middeleeuwse kastelen die zich vaak nog in zeer goede staat bevinden. Denk bijvoorbeeld aan het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein. Waarschijnlijk ken je het wel van de foto’s. Een goed voorbeeld van één van de vele prachtige kastelen zoals je die alleen in Duitsland zult vinden en zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Uitgelichte rondreizen door Duitsland

15 dg cruise Spitsbergen en Noordkaap

Hamburg

15 dg cruise Noorwegen Noordkaap en Spitsbergen

Alesund

15 dg cruise Naar de Poolcirkel

Alesund

12 dg cruise Noorwegen en de Noordkaap

Alesund

12 dg cruise Noordkaap met Ålesund en Bergen

Alesund

11 dg cruise Noorse Fjorden

Alesund

8-en 10-daagse fietsrondreis langs de Donau – Passau-Wenen

8-daagse fietsrondreis rondje Bodensee door drie landen

7-daagse fietsrondreis langs de Moezel – Trier-Koblenz

8-daagse autorondreis mooiste steden langs de Elbe

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Duitsland

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat. Typerend voor dit klimaattype zijn milde winters en gematigde zomers. Omdat Duitsland heuvels en bergen heeft zijn er verschillende weertypes. De gemiddelde temperatuur is ten opzichte van Nederland iets warmer.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Duitsland is het Duits. Verder worden er door bepaalde groepen minderheden en immigranten nog een aantal andere talen gesproken. In Duitsland spreekt men over het algemeen wel een woordje Engels. Alleen lang niet iedereen kan Engels spreken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Duitsland is de Euro. Pinnen met zowel creditcards al bankpassen is overal mogelijk. Let wel op want sommige Duitse banken rekenen pinkosten door aan de klant. Het leven is in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Het scheelt ongeveer 10%.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Duitsland

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Er wonen ongeveer 3.5 miljoen inwoners. Daarmee is het de op twee na grootste stad van Europa. Berlijn is een vrij groene stad met veel natuur. Ook zijn er vele interessante bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Berlijnse Muur.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Duitsland

Bekijk alle artikelen

Dé mooiste stedentrips van Duitsland

Als je geen zin hebt om een verre rondreis te maken maar er toch op uit wilt is...
lees verder

Op de motor door Duitsland

Bij rondreizen denken we vaak aan met de knapzak over de schouder de wijde wereld in, dit kan...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

Algemene informatie over Duitsland

Er zijn verschillende manieren om een rondreis door Duitsland te maken. Als je zorgeloos en ontspannen op reis wilt gaan maar toch veel wilt zien en beleven is een groepsrondreis een goede keuze. Heb je liever meer vrijheid en privacy en wil je reizen op eigen tempo dan is een individuele rondreis of een autorondreis aan te bevelen. Voor gezinnen met jonge kinderen bieden familiereizen de ideale oplossing voor een onvergetelijke tijd.

Cultuur
Elk land heeft zo zijn eigen gewoonten en gebruiken. Ook in Duitsland houdt men ervan als je respect toont voor hun cultuur, gewoonten en gebruiken. Hiermee voorkom je dat je onbewust mensen beledigt. Duitsland is ons buurland en de gewoonten en gebruiken lijken veel op die van ons land. Wel merk je al snel dat het beeld wat wij Nederlanders door de jaren heen van de Duitsers hebben gevormd niet klopt. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Wel zie je dat er in bepaalde gebieden vooral door de oudere generatie, nog veel wordt gehangen aan de oude tradities. Denk bijvoorbeeld aan de klederdracht die nog veel in Beieren wordt gedragen.

Eten en drinken
Duitsland is een land waar veel vlees wordt gegeten. Als vegetariër wordt je in de dorpen soms wat vergeten, maar gelukkig is er ook voor de niet-vleeseter in de Duitse steden genoeg te krijgen. Een Duits ontbijt is vrij basic met wat harde broodjes, vleeswaren en zoet beleg zoals honing en jam. De warme maaltijd is uitgebreider en ligt vaak wat zwaarder op de maag. Gebakken aardappelen en vlees met saus en jus maken vrijwel standaard onderdeel uit van de avondmaaltijd. Bier, wijn en koffie zijn de meest gedronken dranken in Duitsland.

Weer en klimaat
In Duitsland is er sprake van een gematigd zeeklimaat. Het land is natuurlijk groot waardoor de temperatuurverschillen per gebied aanzienlijk kunnen zijn. Gemiddeld genomen liggen de temperaturen in Duitsland in de zomer rond de 18 graden en in de winter rond de -1 graden. De beste tijd voor een reis naar Duitsland is van mei tot en met oktober.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…