Zoek & boek

Rondreis Engeland & Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een verrassend veelzijdige rondreis door Engeland en Schotland

Engeland en Schotland waren lange tijd afzonderlijke koninkrijken, maar werden ruim 300 jaar geleden door de Acts of Union met elkaar verenigd. Alhoewel er genoeg overeenkomsten tussen de twee landen te benoemen zijn, heeft Schotland altijd zijn culturele identiteit behouden. Het land van kilts, whisky en Loch Ness en tegelijkertijd Engeland, eveneens een land vol contrasten, ontdekken? Dat doe je met een rondreis door Engeland en Schotland.

Een verrassend veelzijdige rondreis door Engeland en Schotland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Engeland & Schotland

Engeland Schotland rondreis

Maak kennis met interessante tegenstellingen

Een rondreis door Engeland en Schotland, of dat nu per auto is of met een ander vervoermiddel, is een mooie gelegenheid om de diversiteit van beide landen met eigen ogen te zien. Het kan ook niet anders dan dat je in je reis bestemmingen opneemt die elkaars uitersten zijn. Neem het trendy, altijd bruisende Londen en de dunbevolkte, ruige landschappen van de Schotse Highlands bijvoorbeeld maar. Maak je je rondreis door Engeland en Schotland per auto? Dan kun je vanuit Nederland met eigen vervoer vertrekken of voor een fly-drive kiezen. Bus- en treinreizen zijn eveneens populair.

Uitgelichte rondreizen door Engeland & Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

Wandelreis Zuidwest Engeland (Cornwall), 8 dagen

Een rondreis door Engeland en Schotland per auto

Wil je tijdens jouw reis van de ultieme vrijheid kunnen genieten? Dan kies je voor een autorondreis. Je stippelt je programma zo helemaal zelf uit: van waar je naartoe gaat tot hoelang je er blijft. Vanuit Calais in het noorden van Frankrijk maak je in slechts anderhalf uur de oversteek naar Dover. In Calais kun je overigens ook via de Kanaaltunnel met de auto oversteken.

Een rondreis door Engeland en Schotland per auto
Hoogtepunten van de reis

Hoogtepunten van de reis

Heb je de Britse hoofdstad nog nooit gezien? Doe jezelf dan niet tekort en begin je rondreis Engeland en Schotland dan in Londen. Via Liverpool of Manchester kun je de oversteek maken naar Schotland, maar ook York is een meer dan interessante tussenbestemming. De Schotse hoofdstad Edinburgh vormt de toegangspoort tot de Hooglanden. Hoogtepunten van de Schotse Hooglanden zijn onder andere Loch Ness, Ben Nevis en Glen Coe. De terugreis naar Londen verloopt via Liverpool/Manchester of York, afhankelijk van waar je op de heenweg voor hebt gekozen.

Andere interessante rondreizen

Camperreizen door platteland, ruige natuur en langs kustgebieden

Dezelfde of een vergelijkbare route kun je behalve per auto natuurlijk ook in de vorm van een busreis boeken. Fijn voor als je helemaal ontzorgd wilt worden. Maar ook in een camper is deze reis prachtig. De nadruk komt dan vaak wel meer op de natuur dan op de steden te liggen. Tijdens een rondreis door Engeland en Schotland per camper staan vaak de Schotse Hooglanden en het Engelse platteland (bijvoorbeeld Cotswolds en Peak District) en kustgebieden (zoals Devon en Cornwall) centraal.

Camperreizen door platteland, ruige natuur en langs kustgebieden
Een rondreis Engeland Schotland per trein

Een rondreis Engeland Schotland per trein

Tegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op voor treinvakanties. Maar behalve dat die heel ecologisch verantwoord zijn, stellen ze je ook nog eens in staat om onbezorgd én in korte tijd enorm veel te zien. Het Verenigd Koninkrijk heeft ’s werelds oudste én een van de meest moderne spoorwegnetwerken. Behalve in Engeland zijn ook in Schotland verschillende nationale treinmaatschappijen actief.

Stel zelf je route samen

Stel je je rondreis door Engeland en Schotland zelf samen? Zoek dan niet per aanbieder, maar op de route die je wilt afleggen. Een van de meest geliefde routes is Londen – Stonehenge – Oxford – York – Edinburgh – Glasgow – Inverness. Natuurlijk heb je ondertussen de gelegenheid om in kleinere plaatsjes te stoppen. Het grootste deel van de spoorlijnen leidt je door prachtige landschappen, vaak mijlenver van de dichtstbijzijnde weg.

Stel zelf je route samen Engeland Schotland
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…