Zoek & boek

Rondreis Estland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Estland

Sinds de toetreding tot de Europese Unie is Estland als vakantiebestemming in populariteit enorm gestegen. Een rondreis door Estland is een niet te missen ervaring. De steden zijn een mix van modern en historie. Op het platteland heb je door de aanwezige houten hutjes en de paardenkarren juist het idee weer helemaal terug in de tijd te zijn. Ook de natuur is zeer boeiend: het land kent dieren die nergens in Europa in het wild tegenkomt.

rondreizen door estland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Estland

Proef de cultuur van Estland

Proef de cultuur van Estland

Elk land heeft zijn eigen gewoonten en gebruiken. Als je rondreist door Estland moet altijd het besef hebben dat je te gast bent in een land. Dit houdt in dat je gewoonten en gebruiken dient te respecteren. Hiermee voorkom je dat je onbewust mensen beledigt. De inwoners van Estland zijn in eerste instantie wat terughoudend. In de kroeg merk je al snel dat het vriendelijke en warme mensen zijn. Muziek en dans is bijzonder belangrij in Estland. Er worden dan ook veel evenementen georganiseerd die draaien om muziek en dans. Als ontspanning wordt er graag voetbal en basketbal gespeeld in Estland of men bezoekt de sauna.

Uitgelichte rondreizen door Estland

Baltische Staten & Finland, 20 dagen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

Rondreis ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN – 15 dagen; Oude steden en verlaten baaien

Rondreis ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN – 8 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

Fietsreis Baltische Staten, 9 dagen

Rondreis Estland, Letland & Litouwen, 12 dagen

Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Estland

Klimaat Estland

Estland heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn niet heel warm en de winters zijn vrij mild. Gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Door de invloed van de zee is het langs de kust tijdens de wintermaanden enkele graden warmer dan in het binnenland.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Estland is het Estisch. Andere benamingen zijn Ests Estnisch of Estlands. Deze taal wordt door nagenoeg de hele bevolking gesproken. Er wordt ook relatief veel Russisch gesproken en bovendien spreekt men tegenwoordig een redelijk woordje Engels.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Estland is de Euro. Vanaf 1 januari 2011 is de Euro een wettig betaalmiddel. Pinnen is geen enkel probleem in Estland. Verder worden creditcards nagenoeg overal geaccepteerd. Af en toe kan het handig zijn om contant geld op zak te hebben.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Estland

De hoofdstad van Estland is Tallinn. Deze stad heeft ongeveer 400.000 inwoners. Toeristen kunnen het middeleeuwse karakter van de stad vaak zeer waarderen. Er zijn vele fraaie pleinen en prachtige gebouwen te vinden. Een bezoekje aan het KGB museum is een aanrader!

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Estland

Bekijk alle artikelen

Een stedentrip in Oost Europa

Een stedentrip naar Oost Europa wordt steeds populairder onder toeristen. Denk hierbij aan steden zoals Praag,...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Slovenië

Slovenië behoort tot de landen die zich de onontdekte parels van Europa mogen noemen. Degenen die...
lees verder

Algemene informatie over Estland

Eten en drinken
Als je tijdens een rondreis in Estland op zoek bent naar een stevige maaltijd, dan zit je in dit land goed. In Estland eten de mensen veelal wat het seizoen ze te bieden hebben. Ook wordt er veel groente geconserveerd zodat ze bijvoorbeeld in de winter ook zomergroenten kunnen eten. Bloedworst, gerookte ham en wild worden graag gegeten. Voor een traditionele maaltijd ben je in de grote steden op de juiste plaats. Hier zijn veel restaurants te vinden die gerechten uit grootmoederstijd op de menukaart hebben staan. Denk hierbij aan zult en bloedworst. Ook eten uit de internationale keuken is eenvoudig te krijgen in de restaurants in de grotere steden. Bier, Wodka en Black Balsem (een Letse kruidendrank) zijn graag gedronken alcoholische dranken in Letland.

Weer en klimaat
In het binnenland van Estland is een landklimaat. Het klimaat aan de kust lijkt het meeste op een zeeklimaat. De zomers hebben een prettige temperatuur met gemiddelden van 25 graden. De winters kunnen erg koud zijn, soms wel -10 graden. De beste tijd voor een rondreis door Estland is in de lente en het begin van de herfst.

Drinkwater
Bij rondreizen door Estland kun je zonder problemen met de gezondheid water uit de kraan drinken.

Valuta
Voor rondreizen in Estland hoef je geen geld om te wisselen voor een andere valuta. Je betaalt hier net als in Nederland met de Euro. Ook pinnen zal geen problemen opleveren. In hotels, winkels, banken en restaurants kun je over het algemeen met een credit card betalen.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Estland heb je in de zomer en in de winter te maken met een uur tijdverschil. Het is in Estland later dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Estland heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis door Estland te maken, dan ben je niet verplicht om je te laten inenten. Ben je van plan om langer dan drie dagen in de natuur te gaan wandelen, dan is een inenting tegen teken encefalitis aan te bevelen. Bij een rondreis die langer dan drie maanden duurt, is het advies je te laten inenten tegen rabiës, hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose.

Criminaliteit
Het is veilig om een rondreis door Estland te maken. Uiteraard kent elk land kleine criminaliteit zoals zakkenrollerij en daarom kun je beter niet te koop lopen met kostbaarheden en draag eventueel een geldgordel onder je kleren om je waardevolle spullen te verbergen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie in een land, dan kun je het beste even kijken op de website van Buitenlandse zaken op Rijksoverheid.nl.

Vluchttijd
In ongeveer twee en een half uur vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Estland, Tallinn.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Estland te overnachten is in een hotel of een appartement. 

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…