Zoek & boek

Rondreis Klassiek Griekenland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Duik in de historie met een klassieke rondreis door Griekenland

Griekenland kennen we allemaal wel als de bakermat van de westerse beschaving. Als het land waar de Olympische Spelen werden bedacht en waar de democratie ontstond. Maar ook waar filosofen als Socrates, Plato en Aristoteles het levenslicht zagen en waar voor het eerst theaterstukken werden gespeeld. Een rondreis door klassiek Griekenland vertelt je alles over de groei en bloei van deze indrukwekkende natie. Je kunt deze reis zelf als een fly and drive maken, maar ook deelnemen aan een groepsreis.

Klassiek Griekenland rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een klassieke Griekenland rondreis

Klassiek Griekenland rondreis Athene

Hoofdstad Athene

Een rondreis door klassiek Griekenland begint en eindigt vrijwel altijd in Athene. Op de Akropolis, het beroemdste monument van het land, ontstond de westerse beschaving. De tempel Parthenon werd gebouwd ter ere van de godin Athene. Het fijne van de hoofdstad is dat bijna alle bezienswaardigheden zich op korte afstand van elkaar bevinden. Zo kan je in een paar dagen bijna alles zien. Behalve de Akropolis zijn ook het Parlement en het Syntagmaplein, het Romeinse forum en het oude Olympisch Stadion bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Uitgelichte rondreizen door Griekenland

12 dg cruise Malta Italië en Griekenland

Argostoli

12 dg cruise Italië Kroatië en Montenegro

Bari

11 dg cruise Van Rome naar Barcelona

Barcelona

11 dg cruise Van Rome naar Athene

Athene

11 dg cruise Prachtig Griekenland & Turkije

Athene

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Ontdek de Oost Middellandse Zee

Athene

10 dg cruise Griekse Eilanden en Istanbul

Athene

10 dg cruise Griekenland en Turkse Steden

Athene

De Peloponnesos

Een ‘Klassiek Griekenland’ rondreis gaat het vaakst naar de Peloponnesos, het grootste schiereiland van het land. Het heeft een schat aan historische vindplaatsen, maar ook Byzantijnse kloosters en middeleeuwse dorpen. Deze worden afgewisseld door landbouwgebieden en bergstreken, wat de Peloponessos tegelijkertijd interessant maakt voor reizigers die aan een klassieke rondreis door Griekenland ook wat natuur willen toevoegen.

klassieke rondreis door de Peloponnesos
Klassiek Griekenland rondreis hoogtepunten

De hoogtepunten van de Peloponnesos

Of je nu met de ANWB of met TUI een rondreis door klassiek Griekenland maakt, zelf achter het stuur kruipt of je in een comfortabele tourbus laat rondrijden, reisprogramma’s zien er meestal erg vergelijkbaar uit. Iedereen is het er immers over eens wat de hoogtepunten van de regio zijn. Dat is onder andere Olympia, dat in de tiende eeuw voor de jaartelling hét centrum voor de verering van de oppergod Zeus was. Ook werden er in de achtste eeuw voor de jaartelling voor het eerst de Olympische Spelen gehouden. Bijna alle overblijfselen zijn nog goed intact.

Wat moet je nog meer zien?

Verder gaat een Klassiek Griekenland rondreis vrijwel altijd ook langs Delphi, waar het orakel bewoners van alle leeftijden en rangen adviseerde over hun beslissingen en levenspad. Verder behoort ook het Theater van Epidaurus, een van de best bewaarde uit de Griekse Oudheid, tot de hoogtepunten. Mycene was tot slot een stad in de oudheid die het belangrijkste politieke en culturele centrum van de toenmalige oppermachtige Myceense beschaving was.

Klassiek Griekenland rondreis wat moet je zien

Andere rondreizen door Griekenland

Griekenland klassieke rondreis

Van het uiterste noorden tot het zuidelijkste puntje

Natuurlijk is de Peloponnesos niet de enige plek voor een rondreis klassiek Griekenland. Ook in het noorden van het land vind je historische schatten. Bijvoorbeeld de eeuwenoude kloosters van Meteora. Of de graftombes van Vergina en het bijbehorende museum, gewijd aan Alexander de Grote en zijn familie. Tot slot is een rondreis door klassiek Griekenland ook mogelijk op het eiland Kreta. Daar bewonder je de overblijfselen van de Minoïsche beschaving, met het paleis van Knossos als absoluut hoogtepunt.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…