Zoek & boek

Rondreis Noord-Griekenland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een verrassende rondreis door Noord-Griekenland

Op zoek naar een bestemming waar je jouw favoriete vakantieland eens van een heel andere kant ziet? Ga dan voor een rondreis door Noord-Griekenland. Deze start je het best in Thessaloniki, de tweede stad van het land die vanuit Nederland dagelijks middels rechtstreekse vluchten te bereiken is. Genieten van je freddo espresso op een terrasje in Thessaloniki, het huis van de Griekse goden bezoeken op Mount Olympus en knusse, traditionele bergdorpjes ontdekken: dit en meer wacht je op een verrassende rondreis door Noord-Griekenland.

Verrassende rondreis door Noord-Griekenland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Noord-Griekenland

Een rondreis door Noord-Griekenland

Thessaloniki

Thessaloniki behoorde eeuwenlang tot de belangrijkste handelsplaatsen van het Oude Griekenland. Dat maakte de stad een interessante mengelmoes van culturen. En dat is tot op heden nog goed te merken. Al wandelend door de stad kom je langs eeuwenoude orthodoxe kerken, Ottomaanse overblijfselen als badhuizen en zelfs een synagoge. Zo begin je je Noord-Griekenland rondreis al heel verrassend. Net zo leuk wordt het ’s avonds als je aanschuift in een van de vele tavernes: Thessaloniki staat namelijk bekend als culinaire hoofdstad van het land én heeft een bruisend uitgaansleven.

Uitgelichte rondreizen door Griekenland

12 dg cruise Malta Italië en Griekenland

Argostoli

12 dg cruise Italië Kroatië en Montenegro

Bari

11 dg cruise Van Rome naar Barcelona

Barcelona

11 dg cruise Van Rome naar Athene

Athene

11 dg cruise Prachtig Griekenland & Turkije

Athene

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Ontdek de Oost Middellandse Zee

Athene

10 dg cruise Griekse Eilanden en Istanbul

Athene

10 dg cruise Griekenland en Turkse Steden

Athene

De rotsformaties en kloosters van de Meteora

In Thessaloniki heb je de ultieme vakantiebestemming al gauw te pakken. Tijd om door te gaan naar je volgende bestemming dus! Voor de meeste reizigers die rondreizen door Noord-Griekenland betekent dat een bezoek aan de Meteora: de eeuwenoude kloosters op steile, spitse rotsformaties. In het gezellige dorpje Kalambaka verblijf je aan de voet van de Meteora. We raden aan om twee dagen uit te trekken om dit natuurlijke én culturele fenomeen goed in je op te nemen.

De rotsformaties en kloosters van de Meteora
Een rondje langs de hoogtepunten van het noorden van Griekenland

Een rondje langs de hoogtepunten van het noorden

Zet je je Noord-Griekenland rondreis vervolgens voort, dan is het aan te raden om via Grevena naar Metsovo, Ioannina en de Zagoriadorpen in Nationaal Park Pindos te reizen. Metsovo is een traditioneel bergdorp waar je je bijna in een Alpenland waant, terwijl Ioannina een levendige studentenstad aan het meer van Pomvotida is. De Zagoriadorpen vormen een traditionele nederzetting en staan bekend om hun huizen van steen en hout. Op de terugreis richting Thessaloniki kan je de baden van Pozar en de dorpen Agios Athanasios, Florina en Kastoria bezoeken.

Naar de westkust

Maak jij je rondreis door Noord-Griekenland in de zomermaanden, dan wil je misschien juist wel wat strand aan je reisschema toevoegen. Na de Zagoriadorpen keer je dan niet terug naar Thessaloniki, maar rijd je door naar de westkust. Daar wacht het kleurrijke juweeltje Parga op je. En heb je genoeg tijd? Vaar dan vanuit Parga naar het schattige Paxos, of vanuit het noordelijker gelegen Igoumenitsa naar Corfu, dat de Grieken zelf overigens Kerkyra noemen.

Naar de westkust rondreis Noord Griekenland

Andere rondreizen door Griekenland

Rondreis Noord Griekenland Chalkidiki

Chalkidiki

Strandliefhebbers opgelet: ten oosten van Thessaloniki vind je het schiereiland Chalkidiki. De Noord-Grieken zijn er maar wat trots op. En als je de stranden met eigen ogen ziet, kan je ze geen ongelijk geven. Chalkidiki bestaat uit drie delen: Kassandra, Sithonia en Athos. Die laatste is een onafhankelijke monnikenstaat en kan niet bezocht worden. Wel kan je een boottocht maken om de kloosters vanaf de zee te bewonderen. Chalkidiki is groen en bergachtig en voor velen een prachtige afsluiter van hun rondreis door Noord-Griekenland.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…