Zoek & boek

Rondreis Griekse vasteland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Ontdek ’s lands best bewaarde schatten met een rondreis door het vasteland van Griekenland

Het Griekse vasteland is doordrenkt van cultuur en geschiedenis. Je vindt er tal van historische vindplaatsen, maar ook steden zoals Athene, Nafplion en Thessaloniki, die je een groot openluchtmuseum kunt noemen. Bovendien verbaas je je tijdens een rondreis door het vasteland van Griekenland over de natuurlijke diversiteit: van hoge bergen tot ruige rivieren en prachtige stranden, je vindt hier van alles. Natuurlijk kan je een rondreis door Griekenland over het vaste land ook met één of meer eilanden combineren.

Griekse vasteland rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door het Griekse vasteland

Een rondreis door Noord-Griekenland

Een rondreis door Noord-Griekenland

Een fly drive Griekenland over het vaste land gaat meestal niet naar het noorden. Tot op heden is dat deel van Griekenland, dat je met een heel andere kant van het land laat kennismaken, nog maar weinig ontdekt door internationale toeristen. Je treft er een smeltkroes van culturen en interessante vindplaatsen zoals Vergina, waar zich het graf van de vader van Alexander de Grote bevindt. Thessaloniki is er de grootste stad en staat bekend om zijn levendige uitgaansleven én zijn keuken van hoge kwaliteit. In de zomermaanden is het ook heerlijk vertoeven aan de zandstranden van Chalkidiki.

Uitgelichte rondreizen door Griekenland

12 dg cruise Malta Italië en Griekenland

Argostoli

12 dg cruise Italië Kroatië en Montenegro

Bari

11 dg cruise Van Rome naar Barcelona

Barcelona

11 dg cruise Van Rome naar Athene

Athene

11 dg cruise Prachtig Griekenland & Turkije

Athene

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee

Corfu stad

11 dg cruise Ontdek de Oost Middellandse Zee

Athene

10 dg cruise Griekse Eilanden en Istanbul

Athene

10 dg cruise Griekenland en Turkse Steden

Athene

De geliefde Peloponnesos

Een rondreis door Griekenland op het vasteland gaat niet zelden door de Peloponnesos, het grootste schiereiland van het land en volgens velen het meest veelzijdige stukje Griekenland. Wegens de omvang kiezen reizigers die beperkt de tijd hebben er vaak voor om óf de oostkant óf de westkant te ontdekken. Heb je minimaal drie weken de tijd om in Griekenland over dit stuk vasteland je rondreis te maken? Dan kan je alle hoogtepunten bezoeken. Daartoe behoren Nafplion, Monemvasia, het schiereiland Mani, het oude Olympia, Delphi en Kalamata.

rondreis door de Peloponnesos
Rondreis Dwars door Centraal-Griekenland naar Epirus

Dwars door Centraal-Griekenland naar Epirus

Natuurlijk hoef je je bij een rondreis Griekenland op het vasteland niet te beperken tot één regio. Zo kan je bijvoorbeeld ook via hoofdstad Athene door Centraal-Griekenland naar Epirus aan de westkust reizen. Vanaf Athene reis je via Delphi naar bergdorpen als Metsovo en de Zagoridorpen, maar ook naar de Vikoskloof, wat een van ’s werelds diepste kloven is. Neem in je reis ook vooral de stad Ioannina op en eindig in Parga. Heb je genoeg tijd voor je rondreis door het vasteland van Griekenland? Eindig dan op een eiland als Corfu of Paxos.

Dwars door bergachtig Thessalië

In het noorden begrensd door de machtige berg Olympus, in het oosten door de zee: alleen al de natuurlijke grenzen van de regio Thessalië zijn indrukwekkend te noemen. Met een rondreis door dit deel van het vasteland van Griekenland ontdek je een bergachtige regio met tal van traditionele dorpen. Volos en Larissa zijn grote steden die je tijdens deze reis kunt bezoeken. En extra goed nieuws: door een groot aantal toeristen is deze regio nog niet ontdekt. Tijdens deze rondreis door het Griekse vasteland proef je dus van een onvervalste Griekse sfeer.

Rondreis door bergachtig Thessalië

Andere rondreizen door Griekenland

Rondreis Evia

Eigenlijk geen vasteland, maar toch ook weer wel: Evia

Evia is het tweede grootste eiland van Griekenland, maar we rekenen het toch stiekem bij het vasteland. Middels een bewegende brug ter hoogte van regiohoofdstad Chalkida is het eiland namelijk verbonden met de rest van het land. Wil je in Griekenland op het vasteland een rondreis maken en ben je een oprechte natuurliefhebber? Dan zit je hier goed. Groene natuur, rustige stranden en geen massatoerisme. In het noorden vind je vooral dichtbegroeide bossen en in het zuiden stranden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…