Zoek & boek

Rondreis IJsland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door IJsland

IJsland is een prachtig land waar iedereen in ieder geval eens in zijn leven zou moeten zijn geweest. Het prachtige landschap kent een aantal bijzondere facetten die we niet snel terugvinden in Europa. Daarom is een rondreis door IJsland een absolute aanrader. Je zult er van versteld staan hoeveel prachtige natuur niet al te ver van ons eigen land te vinden is. Een rondreis in IJsland is een onvergetelijke ervaring.

Rondreizen IJsland vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door IJsland

Rondreis IJsland, ongekend avontuur

Rondreis IJsland, ongekend avontuur

IJsland is het meeste westelijke gelegen land van Europa maar het ligt niet zo noordelijk als weleens wordt gedacht. Alleen een paar kleine onbewoonde eilandjes liggen binnen de poolcirkel, De winter in IJsland wordt ook getemperd door de omringende zee, maar duurt lang en is voor Nederlandse begrippen erg streng. IJsland is ook het dunbevolkte land in Europa. Er wonen ongeveer 350.000 mensen waarvan 2/3 deel in of rond de hoofdstad Reykjavik. Hoewel niet bekend is wanneer het precies heeft plaatsgevonden wordt aangenomen dat de eerste bewoners van IJsland Vikingen zijn geweest in de 9e eeuw. Geografisch gezien hoort dit vulkanische eiland bij Amerika. Het ligt boven de Noord-Amerikaanse plaat.

Uitgelichte rondreizen door IJsland

15 dg cruise IJslandse en Schotse Legendes

Akureyri

15 dg cruise IJsland Schotland en Noorwegen

Akureyri

13 dg cruise Schotland en IJsland

Akureyri

13 dg cruise IJsland en Schotland

Akureyri

11 dg cruise van Reykjavik naar Amsterdam

Amsterdam

8-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

8 daagse fly drive Rondje IJsland

Akureyri

7 daagse fly drive Tussen geisers en gletsjers

Bogarnes

5 daagse fly drive Golden Circle

Hverageroi

15-daagse fly-drive IJsland – Het land van ijs en vuur

Kenmerken IJsland

Klimaat IJsland

Er heersen meerdere klimaten in IJsland. Aan de kust heerst er een koud zeeklimaat en in het binnenland heerst er een toendraklimaat. Verder kan het er erg wisselvallig zijn. Verder zijn de winters relatief zacht als de noordelijke ligging in ogenschouw wordt genomen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In IJsland is de officiële taal het IJslands. Het alfabet van IJsland kent een aantal letters die in andere Europese talen niet meer voorkomen. Het is een vrij moeilijke taal die lastig te leren is. De meeste inwoners van IJsland kunnen gelukkig ook Engels spreken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van IJsland is de IJslandse kroon. Deze munt is zwak en mede om die reden wil IJsland graag overstappen naar de sterkere Euro. Dit is alleen lastig omdat ze geen Eu-lid zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de creditcard. Pinnen is verder geen enkel probleem.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van IJsland

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Er wonen ongeveer 121.000 inwoners. Reykjavik is de enige stad in het land en bovendien is het de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Reykjavik kent veel goede restaurants en hippe uitgaansgelegenheden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in IJsland

Bekijk alle artikelen

De 5 beste plekken om het Noorderlicht te zien

Het is een bijzonder natuurverschijnsel; het Noorderlicht. Maar net zoals met zonsverduisteringen zijn is het hier...
lees verder

De mooiste autoroutes van Europa

Wanneer je een bepaald land of een bepaalde regio gaat verkennen, wil je het liefst zoveel...
lees verder

De mooiste watervallen van Europa

Vind jij het ook zo heerlijk om midden in de natuur het water van grote hoogtes...
lees verder

Fly Drive voor een individuele rondreis door IJsland

Een mooie manier om IJsland te verkennen is met de auto. Mocht je voor de eigen auto kiezen, besef dan wel dat een 4×4 voor een autorondreis op IJsland een must is. Er is een rondweg met een lengte van 1.250 kilometer die alle grotere plaatsen op het eiland verbindt. Deze is echter ook niet overal geasfalteerd. Voigt Travel biedt je een mooie fly drive IJsland van 8 dagen. Na aankomst met de boot staat er een robuuste huurauto op je te wachten. Vanuit een luxe accommodatie verken je de mooiste plekjes van het eiland. Uiteraard kom je ook in het meest noordelijke puntje. Een leuke vakantie en een dergelijke individuele rondreis is ook zeer geschikt om met kind te doen. De beste periode voor een dergelijk avontuur is tussen februari en oktober. Tijd voor een 4×4 rondreis? Geniet van je rondreis door IJsland per auto.

Noorderlicht Express, een 5-daagse rondreis

IJsland in de winter is een echte belevenis en de naam van deze reis van Tui is niet voor niets gekozen. Tijdens deze rondreis door IJsland van 5 dagen kan je genieten van het prachtige winterlandschap op het eiland. Omdat in de winter de kans op het Noorderlicht het grootste is, heb je ook nog eens kans om dit natuurspektakel mee te maken. Wie het Noorderlicht met eigen ogen heeft aanschouwd, zegt dat hiermee niets te vergelijken is qua indrukwekkende pracht. In de winter zijn er ook langere rondreizen, bijvoorbeeld 7 dagen of zelfs 14 dagen. Het doorbrengen van de kerstdagen op IJsland is een optie om zeker te zijn van sneeuw.

Kies voor een groepsrondreis IJsland: in het land van vuur en ijs

Dat IJsland een aantal actieve vulkanen heeft, horen we regelmatig op het nieuws. Baobab heeft een bijzondere rondreis in de winter die 14 dagen duurt. In die periode krijg je een goed beeld van het eiland. Zowel de gletsjers, geisers als vulkanen staan op het programma. Maar uiteraard maak je ook kennis met de gezelligheid van Reykjavik. Dit is een relatief goedkope rondreis door IJsland met een kleine groep reizigers waarbij je voornamelijk in guesthouses verblijft.

Rondreizen IJsland en New York?

BBI Travel heeft wel een heel bijzondere rondreis. Iceland Air heeft ook dagelijkse lijnvluchten naar New York. Tijdens deze individuele rondreis zie je eerst de grandioze natuur van IJsland om dan af te reizen naar the Big Apple. De reis duurt in totaal 9 dagen waarvan je er zes op IJsland doorbrengt. Hier bezoek je de Blue Lagoon, de waterval van Gullfoss en onder meer het Thingvellir Nationaal Park. Daarna vertrek je naar de bruisende metropool New York en geniet je van de meest spectaculaire bouwsels van de moderne tijd en de mensenmassa’s. Een groter contrast is ondenkbaar.

Groepsrondreis met gids

Om echt te genieten van de schitterende natuur van IJsland tijdens een rondreis is een ervaren Nederlandstalige reisleider een must. Kras heeft een rondreis van 9 dagen op het programma staan waar je met een luxe touringcar naar alle bezienswaardigheden van het eiland wordt gebracht. De meest relaxte manier om met een kleine groep alle hoogtepunten van IJsland krijgt te zien en ook alle verhalen die erbij horen. Het land is populair in de winter, maar wist je dat ook de zomer een mooi seizoen is voor een rondreis door IJsland?

Wat dacht je van een cruise naar IJsland?

Er is zeker een cruise beschikbaar waarbij je een bezoek brengt aan de Faröer Eilanden en ook IJsland. Kras is een voorbeeld van een aanbieder die hiervoor kiest. Misschien wel de meest ontspannen manier om van je IJsland vakantie rondreis te genieten. Je gaat bijvoorbeeld aan boord in Rotterdam en daarna hoef je de gehele periode niet meer met je bagage te zeulen. Een lengte van 13 dagen wordt het meest gekozen voor deze reis. Lees de tips als je voor een cruise kiest.

Rondreizen.net maakt het makkelijk

Naar welke soort rondreis je ook op zoek bent, rondreizen.net maakt het eenvoudig om die te vinden. Het aanbod voor een rondreis op IJsland is uitgebreid en ook voor jou is er beslist die rondreis bij die je echt wilt meemaken. Er zijn goedkope rondreizen die je dit prachtige eiland tonen, maar ook zeer luxe reizen. Voor elk budget is er een passende reis te vinden. Kijk ook eens naar de aanbiedingen tussen de last minutes. Single, paar of met kind(eren), op IJsland zal je je ogen uitkijken. IJsland is veel groter dan de meeste Nederlanders denken, wil je echt kennismaken met het land en zijn bewoners, kies dan voor een rondreis van meer dan 10 dagen.

Algemene informatie over Ijsland

Drinkwater
Ondanks dat het leidingwater naar zwavel ruikt, kun je zonder problemen tijdens je rondreis door IJsland water uit de kraan drinken.

Valuta
Op rondreis door IJsland betaal je met de IJslandse Kroon die weer is onderverdeeld in aurar. Ondanks het feit dat IJsland onderdeel is van de Europese Unie kun je hier niet met Euro’s betalen. Wil je contanten opnemen in IJsland dan doe je dit bij een ATM, deze zijn in de meeste plaatsen wel te vinden. Betalen met je pinpas is over het algemeen ook geen enkel probleem.

Tijdsverschil
Tijdens je reis naar IJsland zal je met een tijdsverschil van een uur in de winter en twee uren in de zomer te maken hebben. Het is in IJsland vroeger dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor een rondreis door IJsland heb je slechts een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Er zijn geen verdere toelatingsvereisten voor een reis naar IJsland.

Inentingen
In IJsland loop je geen risico om een bepaalde ziekte op te lopen anders dan de ziekten die je in Nederland op kunt lopen. Daarom zijn er geen vaccinaties verplicht en worden er ook geen specifieke vaccinaties aangeraden.

Criminaliteit
Als je op rondreis in IJsland bent, is er geen enkele reden om je onveilig te voelen. IJsland is een bijzonder veilig land en verder dan waakzaamheid op het gebied van je eigendommen, is er dan ook geen advies op het gebied van veiligheid.

Vluchttijd
In ongeveer 3 uren vlieg je van Amsterdam naar IJsland.

Overnachten
Op rondreis door IJsland heb je diverse mogelijkheden om te overnachten. Denk aan particuliere accommodaties, hotels, campings en trekkershutten. Trekkershutten zijn verspreid over IJsland te vinden.

Cultuur
De bevolking in IJsland stamt af van de Vikingen (Noren), de Schotten en de Ieren. Het land staat bol van diverse sages en legendes. De IJslanders zijn overtuigd van het bestaan van deze sages en legendes. De mensen geloven bijvoorbeeld sterk in elfen, trollen en Viking koningen en goden. Op rondreis door IJsland zal je hier ongetwijfeld dingen van tegenkomen. Zo is de IJslander van mening dat er bij Hafnarfjödur een nederzetting is waar alle elfen, trollen en alle andere mystieke wezens waarin ze geloven, wonen.

Eten en drinken
Culinair IJsland is zich nog volop aan het ontwikkelen. Op rondreis in IJsland zal je voornamelijk veel vis en Vlees eten. Populaire gerechten zijn hákarl (gerookte haai) en harofiskur (stokvis). Naast deze vissoorten eet de IJslander ook graag lamsvlees. Het fijne aan het eten in IJsland is dat de smaak optimaal is doordat bijvoorbeeld vis gevangen wordt in onvervuild water. Je proeft dit terug in de ingrediënten die gebruikt worden. In IJsland wordt veel koffie gedronken. Brennivin, ook bekend als zwarte dood, is een kenmerkend drankje voor IJsland. Het is een zeer sterk alcoholische drank die gemaakt wordt van aardappels.

Weer en klimaat
Het klimaat in IJsland wordt gekenmerkt door koele zomers en milde winters. In de winter daalt de temperatuur tot ongeveer 2 tot 14 graden onder 0, terwijl de temperatuur in de zomer tussen de 10 en 15 graden ligt. Het weer slaat snel om en hier dien je dan ook altijd rekening mee te houden als je op rondreis door IJsland bent. De beste tijd om naar het land af te reizen is afhankelijk van het doel van je rondreis in IJsland.

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…