Zoek & boek

Rondreis Noord Italië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Meren, bergen en cultuur: dit kan je verwachten van een rondreis door Noord-Italië

Een rondreis door Noord-Italië brengt je naar een stukje Italië boordevol contrasten: daar waar mediterrane sferen en besneeuwde bergtoppen elkaar ontmoeten en traditie en het moderne leven hand in hand gaan. Bij Noord-Italië denk je aan de Alpen en de Dolomieten, steden als Milaan, Venetië en Verona en tal van schilderachtige meren, zoals het Gardameer en het Comomeer. Zowel natuur- en cultuuraanbidders als liefhebbers van strand hebben tijdens een rondreis door Noord-Italië met de auto geen klagen.

Noord Italië rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Noord Italië

Rondreis Noord Italië boeken

Vliegtickets en autohuur, of vertrekken met eigen auto

Wil je een autorondreis door Noord-Italië boeken? Dan kan je terecht bij diverse Nederlandse reisorganisaties, waaronder TUI en De Jong Intra. Deze bieden complete pakketten aan. De vlucht, huurauto en accommodaties zijn daarbij inbegrepen. Overigens hoef je niet per se naar Noord-Italië te vliegen voor een rondreis. Je kan natuurlijk ook met eigen auto gaan en zelf naar het beginpunt rijden. Dat kost weliswaar iets meer tijd, maar bespaart wel flink op de kosten van vliegtickets en autohuur.

Uitgelichte rondreizen door Italië

Ontdek de meren van Noord-Italië en Venetië

Gardameer

Van het Gardameer naar Cinque Terre

Gardameer

Italië op het gemak

Gardameer

10-daagse rondreis Noord-Italië – langs de meren

Gardameer

Italië op het gemak

Gardameer

7-daagse fietsrondreis Van Zuid-Tirol naar het Gardameer

Dolomieten

10-, 13-daagse rondreis Italië – Alpen en Meren

Dolomieten

Groepsreis Italië Dolomieten; Imposante bergtoppen en kristalheldere meren

Dolomieten

Rondreis Grand Tour Italië

Gardameer

Autorondreis Italiaanse meren tussen de Alpen

Gardameer - Lago Maggiore

De meren van Noord-Italië met een prachtige rondreis ontdekken

Dat Noord-Italië een geliefde regio is voor een autorondreis, blijkt wel uit het brede aanbod van de Nederlandse reisbureaus. Zo weet onder andere de ANWB je veel mogelijkheden te bieden. Zo kan je daar zelfs een fietsrondreis door Noord-Italië van ruim een week boeken. Is fietsen niet per se jouw ding? Dan spreekt de 10-daagse rondreis van deze reisaanbieder, waarbij de meren centraal staan, je misschien meer aan. Je verblijft aan het Comomeer, het Gardameer en het Valdaorameer en kan van daaruit ook andere meren zoals het Idromeer en het Lago Maggiore bezoeken.

Rondreis Noord italie meren
Rondreis Noord Italie cultuur

Natuur en cultuur verenigd

Houd je van natuur, maar wil je tijdens een rondreis door Noord-Italië ook eens iets anders zien? Bij Riksja Travel kan je een reis van 14 dagen boeken die je langs de plaatsen Bolzano, Lucca, San Gimignano, Cinque Terre en Piemonte leidt. Reisaanbieder TUI weet met zijn 10-daagse rondreis op zijn beurt natuur perfect met cultuur te verenigen. Die reis start aan het Comomeer en vervolgt daarna met het Gardameer (inclusief de dorpjes Sirmione en Garda), Verona en Venetië.

De beste periode voor een rondreis door Noord-Italië

Het beste moment om in Noord-Italië een autorondreis te maken is afhankelijk van hoe je die reis precies wil vormgeven. Alhoewel de winters in het noorden van het land behoorlijk koud zijn, lopen de temperaturen in de zomermaanden op. Het klimaat is dan ook ideaal voor een zomervakantie. Ben je een actieve vakantieganger en houd je van natuur en cultuur? Dan is het misschien fijner om je autorondreis door Noord-Italië in het voor- of najaar te plannen.

Rondreis Noord Italië beste reisperiode

Meer bestemmingen in Italië

Combineer Noord-Italië met Oostenrijk of Zwitserland

Combineer Noord-Italië met Oostenrijk of Zwitserland

Als je besluit om in Noord-Italië een rondreis te maken, kan je -als je genoeg tijd hebt- ook nog een ander land aan je reisschema toevoegen. Het land van de laars wordt vaak gecombineerd met Oostenrijk of Zwitserland. Zo kan je een bezoek aan de meren, Venetië en Verona bijvoorbeeld combineren met Innsbruck, Luzern en Zürich.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…