Zoek & boek

Rondreis Zuid Italië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een rondreis door Zuid-Italië opent een nieuwe wereld voor je

Denk jij dat je Italië na je vele bezoeken aan het land als je broekzak kent? De kans is groot dat je het uiterste zuiden, oftewel de hak van de laars, nog niet kent. Het tot op heden goed bewaarde geheim van het land heet Puglia, wat is afgeleid van het Latijnse ‘apluvia’, wat ‘gebrek aan regen’ betekent. Een naam die zeker niet toevallig is, want tijdens een rondreis door Zuid-Italië kan je in de zomermaanden op behoorlijk wat hitte en droogte rekenen. Des te meer reden om het lekker rustig aan te doen en alle tijd te nemen voor deze prachtige reis.

Zuid Italië rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Zuid Italië

Rondreis Zuid Italie Puglia

De wijngaarden en barokke steden van Puglia

Tot niet heel lang geleden werd Puglia gezien als een arme streek. Door de landbouw en het aantrekkende toerisme is dat inmiddels een stuk beter. Puglia staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, barokke steden als Lecce en de karakteristieke trullihuisjes. De olijfbomen, wijngaarden en weelderige parken, zoals het Nationaal Park Gargano, wisselen elkaar of en doen je van de ene in de andere verbazing vallen.

Uitgelichte rondreizen door Italië

Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust

Calabrië

Puglia en Matera op het gemak

Calabrië

Authentiek Puglia & Basilicata in agriturismo

Calabrië

8-daagse rondreis Authentiek Puglia

Puglia - Alberobello

Ontdek Matera en Puglia

Calabrië

10-daagse fly-drive Puglia – vanuit Alberobello

Puglia

Ontdek de Amalfikust en Golf van Napels

Puglia - Napels

Zuid-Italië op het gemak

Calabrië - Napels

Rondreis Grand Tour Italië

Gardameer

Fietsreis Puglia – Italië, 8 dagen

Puglia

Een geliefde reisroute om de hak van de laars te ontdekken

Wie in Zuid-Italië een rondreis maakt, kiest meestal voor een fly drive. Je boekt dan een vlucht, huurauto en accommodaties in één en neemt bij aankomst op het vliegveld je huurauto in ontvangst. Zeker wanneer je naar Zuid-Italië gaat, is dat veel voor de hand liggender dan met eigen auto naar het beginpunt van je reis rijden. Een mooie reisroute door Puglia is bijvoorbeeld: Brindisi, Lecce, Otranto, Gallipoli, Taranto, Matera, Lucera, schiereiland Gargano, Bari en de Valle d’Itria. Je trekt voor deze reis rond de 12 dagen uit en bezoekt zo iedere dag een andere bestemming.

Fly drive Puglia
Rondreis Puglia en Calabrië

Op vakantie naar de hak én de teen van de laars

Niet zelden betreft een rondreis door Zuid-Italië die je bij uiteenlopende reisbureaus kan boeken een reis naar de hak én de teen van de laars, oftewel naar Puglia en Calabrië. Net als Puglia is ook Calabrië grotendeels nog ongerept. Hoogtepunten zijn onder andere de universiteitsstad Bologna, de ruige Tyrreense kust en de vulkaan Stromboli op de Eolische eilanden. Een rondreis door Calabrië en Puglia boek je bijvoorbeeld bij ViaToga. Bij SNP Natuurreizen kan je een uitgebreide autorondreis naar alleen Calabrië boeken.

De regio Campanië

Wil je in Zuid-Italië een rondreis maken? Overweeg dan ook zeker de regio Campanië, die net boven de teen van de laars ligt. Het ongepolijste Napels, de bakermat van de pizza, is daarvan de hoofdstad. Aan de Golf van Napels tref je ook de Vesuvius. Behalve die is ook de kleurrijke Amalfikust met zijn ontelbare citroenbomen een must-see. Een mooie reisroute is degene langs Napels (inclusief een dagtrip naar Capri), de Vesuvius, Pompeï, de Amalfikust en Salerno.

Rondreis Campanië

Meer bestemmingen in Italië

Rondreizen Zuid Italië

Boek je rondreis door Zuid-Italië op tijd en tel af naar een ultiem genietmoment

Alhoewel regio’s als Puglia en Calabrië nog niet gebukt gaan onder het massatoerisme, blijft het slim om een rondreis door Zuid-Italië op tijd te boeken. Zo betaal je niet teveel voor je vlucht en autohuur en heb je een ruime keuze uit accommodaties. Behalve van de natuur en cultuur geniet je tijdens een rondreis door Zuid-Italië natuurlijk ook van de heerlijke wijnen en streekgerechten. Hier proef je pas écht wat het betekent om van het leven te genieten.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…