Rondreis Kosovo

Rondreizen door Kosovo

Een rondreis Kosovo? Heb je daar wel eens over nagedacht? Waarschijnlijk nog niet, maar het land heeft toch genoeg te bieden. Kosovo werd in de jaren '90 onderdrukt door Servië, waardoor er uiteindelijk een oorlog uitbrak. Tegenwoordig is het gelukkig een stuk rustiger, waardoor je nu prima kunt rondreizen door het land. Je merkt wel dat het land een roerig verleden heeft gekend. Pristina, de hoofdstad van Kosovo die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een interessante stad die zeker een bezoekje waard is. Peja, Prizren en Gjakova zijn andere belangrijke steden in het land.

Rondreizen door Kosovo zijn weggelegd voor de avontuurlijke en openminded reiziger. Het is geen alledaagse reisbestemming, maar dat maakt het reizen ook zo leuk. Als je een keer wat anders wilt dan de standaard landen is Kosovo een leuke optie. In Kosovo vind je grote watervallen, prachtige valleijen, mooie steden en indrukwekkende kloosters. Houdt er wel rekening mee dat het er allemaal wat anders aan toegaat dan je gewend bent. Soms moet je bijvoorbeeld je paspoort inruilen voor een museumticket. Maar ach ieder land heeft zo zijn charmes!

Wanneer je kiest voor een indivuele rondreis of een groepsrondreis kan je veel zien in relatief weinig tijd. Dit heeft als voordeel dat je zelf niet veel hoeft te regelen, want dat is immers als voor je gedaan. De stad Prizren wordt vaak aangedaan en wordt door velen betiteld als de mooiste stad van het land. Als je meer van natuur houdt zijn de Mirusha watervallen erg bijzonder. Als je meer van authentieke steden houdt, dan is Gjakova the place to be!

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Kosovo

Klimaat Kosovo

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Kosovo


Algemene informatie over KosovoKosovo ervaringen & beoordelingen

De Kosovo ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling