Zoek & boek

Rondreis Letland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Letland

Een rondreis door Letland maken is misschien niet het meest voor de hand liggende als je denkt aan het maken van een rondreis. Toch moet je dit land niet onderschatten. Prachtige gebouwen die allen gebouwd zijn door de eeuwen heen laten zien dat Letland een rijke historie heeft. Ook de kustlijn en de onaangetaste natuur maken dat Letland een prachtig land is. Een rondreis door Letland is een onvergetelijke ervaring.

rondreis letland klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Letland

letland rondreizen vergelijken

Proef de cultuur in Letland

De bevolking van Letland hecht veel waarde aan tradities. Door de bezetting van Letland in het verleden, zijn de tradities in Letland een smeltkroes van tradities uit verschillende landen. Denk hierbij aan landen als Duitsland en Rusland. Ook in de traditionele klederdracht is deze mix terug te zien. Ook muziek en het vertellen van volksverhalen zijn belangrijk onderdeel van de Letse cultuur. Als je altijd het besef hebt dat je te gast bent in het land en de gebruiken en gewoonten respecteert, ook al zijn ze voor ons raar, dan kwets je nooit onbedoeld iemand.

Uitgelichte rondreizen door Letland

Baltische Staten & Finland, 20 dagen

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Finland, 14 dagen

Rondreis ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN – 15 dagen; Oude steden en verlaten baaien

Rondreis ESTLAND, LETLAND & LITOUWEN – 8 dagen; Hoogtepunten van de Baltische Staten

Fietsreis Baltische Staten, 9 dagen

Rondreis Estland, Letland & Litouwen, 12 dagen

Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen

Kenmerken Letland

Klimaat Letland

Letland heeft een zeeklimaat. Typerend hiervan zijn gematigde zomers en tamelijk koele winters. Langs de kust is het vaak een aantal graden warmer door de invloed van de zee. Verder hebben de zomers lange dagen. Dit wordt veroorzaakt door de noordelijke ligging.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Letland is het Lets. Er wordt ook veel Russisch gesproken omdat 25% van de Letten afkomstig is uit Rusland. Tegenwoordig wordt er steeds beter Engels gesproken. Lets is nauw verwant aan het Litouws omdat ze tot dezelfde taalgroep behoort.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Tot 1 januari 2014 was de officiële valuta van Letland de Letse Lats. Daarna is er overgeschakeld naar de Euro. Pinnen is geen enkel probleem. Alle grote creditcards en de meeste bankpassen werken er goed. Het prijsniveau is een stuk lager dan in Nederland alleen heel goedkoop is het niet meer.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Letland

De hoofdstad van Letland is Riga. Deze stad heeft een rijke geschiedenis. Er zijn zowel westerse als oosterse (Sovjet) kenmerken te vinden. De stad heeft een bruisend uitgaansleven en mooie musea. Op cultureel gebied heeft Riga meer dan genoeg te bieden.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Letland

Bekijk alle artikelen

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

5 verrassende wijnroutes in Europa

De meeste mensen houden er wel van; een lekker glaasje rood, wit of rosé bij het...
lees verder

Rondreis tips voor Noord-Macedonië

Als je voor deze zomer nog een niet al te dure vakantiebestemming zoekt, overweeg dan eens...
lees verder

Algemene informatie over Letland

Eten en drinken
Op het gebied van kruiden voeren dille en kummel de boventoon in de Letse keuken. Kummel wordt altijd toegevoegd aan brood, kaas en zuurkool. Dille wordt weer veel gebruikt om een salade op smaak te brengen. Kikkererwten met spek en uien en broodsoep met zure room worden graag gegeten. In de grotere steden kun je ook voldoende restaurants vinden die eten uit de internationale keuken op de menukaart hebben staan. Bier wordt in Letland Alus genoemd en wordt graag gedronken. Kwass, gemaakt van gerst, rogge en malt, en wodka en Letse kruidendrank zijn populaire drankjes in Letland.

Weer en klimaat
Aan de kust van Letland is er sprake van een zeeklimaat. Ga je meer het binnenland in dan heb je te maken met een landklimaat. De zomers zijn kort, maar met een gemiddelde temperatuur van 25 graden wel aangenaam. In de winter wordt het vaak wel erg koud. De beste tijd voor een rondreis door Letland is in de maanden juni, juli en augustus.

 

Drinkwater
Bij rondreizen door Letland kun je beter geen water uit de kraan drinken. Er zit een vreemde smaak aan en wij kunnen er ziek van worden. Neem dan ook het zekere voor het onzekere en drink alleen water uit verzegelde flessen. Kijk ook uit met ijsklontjes, tandenpoetsen en het wassen van groente en fruit.

Valuta
Voor rondreizen in Letland hoef je geen geld te wisselen. Ook hier betaal je ook gewoon met de Euro. Pinnen en betalen met credit card is voornamelijk in de grotere steden geen enkel probleem. Neem voor de zekerheid altijd wat contant geld mee.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Letland heb je te maken met een uur tijdverschil. Het is in Letland later dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Letland heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis in Letland te maken, dan zijn er geen verplichte vaccinaties de je moet nemen. Het advies is om je tegen teken encefalitis te laten vaccineren wanneer je van plan bent om drie dagen of langer in de natuur te wandelen of kamperen. Wanneer je langer dan drie maanden in Letland verblijft, is het advies je tegen hepatitis B en rabiës te laten vaccineren.

Criminaliteit
Wanneer je op rondreis door Letland gaat, gelden er geen speciale veiligheidsmaatregelen. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollen, kom je in ieder land tegen. Loop daarom niet te koop met je waardevolle spullen en maak bij voorkeur gebruik van een geldgordel onder je kleding om deze waardevolle spullen te verbergen. 

Vluchttijd
In ongeveer twee uren en een kwartier vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Letland, Riga.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Letland te overnachten is in een hotel of een appartement. 

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…