Rondreis Litouwen

Rondreizen door Litouwen

Wanneer je aan rondreizen denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een rondreis door Litouwen. Door de historie, de natuur en de gastvrije bevolking merk je tijdens een rondreis al snel dat het land je hart zal veroveren. Overal in het land kom je overblijfselen tegen van de roerige geschiedenis die het land heeft. Desalniettemin is een rondreis in Litouwen een aanrader.

Cultuur
De bevolking van Litouwen heeft op het gebied van houding wel iets weg van een mediterraan land: rustig, ontspannen en laten alles meer op zijn beloop. Muziek, zang en dans zijn een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur in Litouwen. Wanneer je zorgt dat je iets van de gewoonten en gebruiken van Litouwen kent voordat je aan je rondreis begint, voorkom je dat je onbedoeld mensen beledigd als je de cultuur niet kent. Weet je iets niet, vraag het dan gewoon. Respecteer de bewoners van het land waarin je te gast bent en dan komt het altijd goed.

Eten en drinken
De aardappel is het belangrijkste ingrediënt in de keuken van Litouwen. Aardappelpannekoeken en een worst gemaakt van aardappel zijn voorbeelden van wat er zoal met de aardappel gemaakt wordt. Vooral in de steden kun je naast restaurants met traditionele gerechten ook restaurants vinden die gerechten uit de internationale keuken op de kaart hebben staan. Bier en midus worden veel gedronken in Litouwen. Midus is een licht alcoholisch honingdrankje.

Weer en klimaat
Litouwen kent een gematigd zeeklimaat. De winters zijn met ongeveer -5 graden niet extreem koud. De zomers zijn vrij koel met gemiddelden van 20 graden. De beste tijd voor een rondreis door Litouwen is in juni, juli en augustus wanneer de temperaturen op zijn aangenaamst zijn. 

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Litouwen

Klimaat Litouwen

Litouwen heeft een gematigd zeeklimaat. Hierbij horen koude winters en vrij warme zomers. Tijdens het voorjaar is het iets droger dan de rest van het jaar en in het najaar valt er gemiddeld wat meer neerslag. Verder kan er ook in de zomer neerslag vallen.

Gesproken Taal

De officiële taal van Litouwen is het Litouws. Het Litouws behoort tot één van de Baltische talen. Naast het Litouws spreekt men ook Pools en Russisch. Tegenwoordig spreekt de jeugd steeds beter Engels. Ouderen spreken slechts zelden Engels maar ze spreken vaak wel een woordje Duits.

Gebruikte valuta

Sinds januari 2015 is de officiële valuta van Litouwen de Euro. Voorheen was dit de Litouwse litas. Pinnen met creditcards en bankpassen is eenvoudig in Litouwen omdat deze overal te vinden zijn. Het prijsniveau is in vergelijking tot Nederland iets lager.

Hoofdstad van Litouwen

De hoofdstad van Litouwen is Vilnius. De binnenstad kenmerkt zich door een prachtig historisch centrum. Daarnaast herbergt het één van de oudste universiteiten van Europa. Verder bevind het oude hoofdkwartier van de KGB zich in Vilnius.


Algemene informatie over Litouwen

Drinkwater
Bij rondreizen door Litouwen kun je in sommige gebieden wel kraanwater drinken en in andere gebieden niet. Neem dan ook het zekere voor het onzekere en drink alleen water uit verzegelde flessen. Kijk ook uit met ijsklontjes, tandenpoetsen en het wassen van groente en fruit.

Valuta
Voor rondreizen in Litouwen hoef je geen geld te wisselen. In Litouwen betaal je ook gewoon met de Euro. Pinnen en betalen met credit card is voornamelijk in de grotere steden geen enkel probleem. Neem voor de zekerheid altijd wat contant geld mee.

Tijdverschil
Bij een rondreis door Litouwen heb je te maken met een uur tijdverschil. Het is in Litouwen later dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Litouwen heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Ben je van plan om een rondreis in Litouwen te maken, dan zijn er geen verplichte vaccinaties de je moet nemen. Het advies is om je tegen teken encefalitis te laten vaccineren wanneer je van plan bent om drie dagen of langer in de natuur te wandelen of kamperen. Wanneer je langer dan drie maanden in Litouwen verblijft, is het advies je tegen hepatitis B en rabiës te laten vaccineren.

Criminaliteit
Wanneer je op rondreis door Litouwen gaat, gelden er geen speciale veiligheidsmaatregelen. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollen, kom je in ieder land tegen. Loop daarom niet te koop met je waardevolle spullen en maak bij voorkeur gebruik van een geldgordel onder je kleding om deze waardevolle spullen te verbergen. 

Vluchttijd
In ongeveer twee uren en een kwartier vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius.

Overnachten
De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Litouwen te overnachten is in een hotel of een appartement. Litouwen ervaringen & beoordelingen

De Litouwen ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling