Rondreis Luxemburg

Rondreizen door Luxemburg

Een rondreis Luxemburg, lijkt je dat wat? Op een afstand van zo’n kleine 300 km ligt een klein landje, omsloten door België, Duitsland en Frankrijk. En wat weet je ervan? Waarschijnlijk meer dan je denkt en minder dan je zou willen. Luxemburg is een klein land, maar zit boordevol historie en heeft daarnaast ook nog een prachtige architectuur. Steden als Vianden, Clervaux, Diekirch, Echternach en Remich zijn een bezoek waard als je van kastelen, musea en historische gebouwen houdt. De natuur in Luxemburg is ook schitterend, vooral in klein Zwitserland zal je je ogen uitkijken!

Rondreizen door Luxemburg worden vaak aangeboden in combinatie met Belgie,Duitsland en/of Frankrijk. Luxemburg is een klein land en daarom vaak niet groot genoeg voor een rondreis. Dessalnietemin is Luxemburg een land dat je eigenlijk een keer gezien moet hebben. De mensen zijn er erg gastvrij en aardig en daarnaast is er voldoende te zien en te beleven.

Wanneer je lekker wilt ontspannen en eigenlijk niks zelf wilt regelen is een groepsrondreis een goede oplossing. Een individuele rondreis is een reissoort die ook uitermate geschikt is voor het land. Lekker met z'n tweetjes erop uit en Luxemburg ontdekken! Wie wil dit nu niet?

Heerlijk actief in Luxemburg! 
Groothertogdom Luxemburg is weliswaar klein maar heeft toch veel te bieden als het gaat om natuurlandschap. Het noorden wordt meer gekenmerkt door de uitlopende Ardennen en daarmee bossen en riviertjes die de rotsbodem hebben uitgesleten: ideaal voor een verfrissende duik. Het zuiden en midden zijn heuvelachtiger met hoogvlakten.  

Ideaal dus voor wandelen, fietsen of mountainbiken. Wat te denken bijvoorbeeld van de 3 rivieren fietsroute die begint in Vianden en dan de Moezel volgt richting Schengen en Wasserbillig. Verder loopt de route langs de Sûre en de Our. Op deze tocht kom je langs het Kasteel in Vianden, het dorpje Schengen wat je kent als naamgever van het Schengenakkoord, hoewel het daar niet precies is getekend maar daarover later meer. En sla het knusse marktplein van Echternach ook niet over. Het stadje is bekend door zijn Benedictijnse Abdij. 

Wandelen doe je in de Ardennen. Hou je van een uitdaging, loop dan het 104 kilometer lange Escapardenne - Eisleck Trail dat gedeeltelijk door Belgë loopt. Natuurlijk doe je dat niet in een dag maar spreid je het over een aantal dagen uit. De etappes zijn elk zo’n 21 kilometer lang.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Luxemburg

Klimaat Luxemburg

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Luxemburg


Algemene informatie over Luxemburg

Al kent het land 3 verschillende talen, waarvan er twee officieel zijn, de enige taal die toegestaan is met betrekking tot wetsteksten is Frans. Koop de ‘Luxembourg Card’ en regel daarmee een, twee of drie dagen gratis toegang tot meer dan 70 musea en andere bezienswaardigheden in Luxemburg. En je kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer: bus en trein van het Groothertogdom.

Cultuur
Met een buitengewoon gemêleerde bevolking die officieel zowel Duits als Frans spreekt maar onderling en in het dagelijks leven een mengelmoesje daarvan dat Luxemburgs heet, is cultuur een moeilijk te omschrijven begrip. Het land is klein en nog zeer hierarchisch ingesteld. Luxemburgers zijn beleefd en netjes en niet snel amicaal. Dat bewaren ze voor (goede) vrienden en vooral hun families. Omdat veel mensen hun dorp of stad na hun studie niet verlaten, maar daar hun relaties aangaan en hun eigen familie grootbrengen zijn stedelingen vaak (verre) familie van elkaar. Over het algemeen kun je stellen dat punctualiteit en protocol erg op prijs gesteld worden.

Eten en drinken
Eten en drinken in Luxemburg is goed en kent invloeden uit de Duitse en Franse keuken die beiden voortvloeien uit de boerenkeuken. Bij het eten drinkt men graag wijn of bier.

Weer en klimaat
Net als zijn buurlanden wordt ook het Luxemburgse weer bepaald door een zeeklimaat met temperaturen die in de winter gemiddeld niet veel lager liggen dan 3 graden boven nul,  en in de zomer loopt het kwik niet veel hoger op dan 21 graden. Natuurlijk kent het land, net als Nederland zijn uitschieters. De meeste neerslag valt in de wintermaanden.

Valuta
Omdat Luxemburg onderdeel is van de Europese Unie kun je hier terecht met de Euro.

Tijdsverschil
Luxemburg ligt dusdanig dichtbij Nederland dat er geen tijdsverschil is.

Visum en reisdocumenten
Daar je in de Europese Unie vrij kunt reizen in andere lidstaten, en Luxemburg er daar een van is, heb je geen speciale visum of reisdocumenten nodig om in of door Luxemburg te reizen.

Criminaliteit
Net als in elk land dien je natuurlijk op je hoede te zijn en niet ondoordacht om te gaan met je bezittingen maar Luxemburg is een veilig land met een heel laag criminaliteitsgehalte.

Vlucht/reistijd
De afstand tussen Amsterdam en Luxemburg, de hoofdstad van Luxemburg is hemelsbreed 297 kilometer, een afstand die je met de auto aflegt in een kleine 4 uur. Vliegend door je er een uur over en met de trein duurt het van Amsterdam naar Luxemburg 5 uur en drie kwartier. Een weekje of weekendje weg is dus makkelijk te regelen.

Overnachten
Afhankelijk van het soort vakantie dat je in gedachten hebt, kun je in Luxemburg kamperen, een huis(je) huren of verblijven in hotels die variëren van kleine familiehotels tot luxueuze vijfsterren – en wellness centra.Luxemburg ervaringen & beoordelingen

De Luxemburg ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling