Zoek & boek

Rondreis Luxemburg

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Luxemburg

Een rondreis Luxemburg, lijkt je dat wat? Op een afstand van zo’n kleine 300 km ligt een klein landje, omsloten door België, Duitsland en Frankrijk. En wat weet je ervan? Waarschijnlijk meer dan je denkt en minder dan je zou willen. Luxemburg is een klein land, maar zit boordevol historie en heeft daarnaast ook nog een prachtige architectuur. Steden als Vianden, Clervaux, Diekirch, Echternach en Remich zijn een bezoek waard als je van kastelen, musea en historische gebouwen houdt. De natuur in Luxemburg is ook schitterend, vooral in klein Zwitserland zal je je ogen uitkijken!

Rondreis boeken Luxemburg
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Luxemburg

Rondreizen Luxemburg

Ontdek Luxemburg op je eigen manier

Rondreizen door Luxemburg worden vaak aangeboden in combinatie met Belgie,Duitsland en/of Frankrijk. Luxemburg is een klein land en daarom vaak niet groot genoeg voor een rondreis. Dessalnietemin is Luxemburg een land dat je eigenlijk een keer gezien moet hebben. De mensen zijn er erg gastvrij en aardig en daarnaast is er voldoende te zien en te beleven.

Wanneer je lekker wilt ontspannen en eigenlijk niks zelf wilt regelen is een groepsrondreis een goede oplossing. Een individuele rondreis is een reissoort die ook uitermate geschikt is voor het land. Lekker met z’n tweetjes erop uit en Luxemburg ontdekken! Wie wil dit nu niet?

Uitgelichte rondreizen door Luxemburg

8-daagse fietsrondreis Over de Vennbahn-route door vier landen

Alle bestemmingen in Europa

Kenmerken Luxemburg

Klimaat Luxemburg

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg, geniet van een gematigd maritiem klimaat, wat resulteert in milde tot koele zomers en relatief milde winters, vergeleken met andere Europese landen op vergelijkbare breedtegraden. Dit klimaat maakt het land het hele jaar door toegankelijk voor toeristen, met elk seizoen dat zijn eigen unieke charme biedt.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële talen in Luxemburg zijn Luxemburgs (Lëtzebuergesch), Frans, en Duits. Deze meertaligheid weerspiegelt de complexe culturele en historische invloeden op het land en zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers vaak meertalig zijn. Documenten en overheidscommunicatie zijn vaak beschikbaar in alle drie de talen, en de lokale bevolking schakelt moeiteloos tussen deze talen in het dagelijks leven.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta die in Luxemburg wordt gebruikt, is de Euro (EUR), wat reizen vanuit andere Eurozone-landen gemakkelijk maakt zonder zich zorgen te hoeven maken over wisselkoersen.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Luxemburg

De hoofdstad van het land, ook bekend als Luxemburg (stad), fungeert als het hart van het land en is zowel de administratieve als culturele hoofdstad. Deze stad staat bekend om zijn historische fortificaties en oude stad, die door UNESCO als werelderfgoed zijn erkend, en biedt een mix van middeleeuwse architectuur en moderne Europese cultuur. Luxemburg-stad is niet alleen het politieke en financiële centrum van het land maar ook een levendige gemeenschap met een rijke geschiedenis en een dynamische hedendaagse cultuur.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Luxemburg

Bekijk alle artikelen

De mooiste autoroutes van Europa

Wanneer je een bepaald land of een bepaalde regio gaat verkennen, wil je het liefst zoveel...
lees verder

Op avontuur in Montenegro

Je hebt weleens van het land gehoord, maar je weet er niet zoveel over. Vroeger was...
lees verder

Rondreis tips voor Noord-Macedonië

Als je voor deze zomer nog een niet al te dure vakantiebestemming zoekt, overweeg dan eens...
lees verder

Algemene informatie over Luxemburg

Al kent het land 3 verschillende talen, waarvan er twee officieel zijn, de enige taal die toegestaan is met betrekking tot wetsteksten is Frans. Koop de ‘Luxembourg Card’ en regel daarmee een, twee of drie dagen gratis toegang tot meer dan 70 musea en andere bezienswaardigheden in Luxemburg. En je kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer: bus en trein van het Groothertogdom.

Cultuur
Met een buitengewoon gemêleerde bevolking die officieel zowel Duits als Frans spreekt maar onderling en in het dagelijks leven een mengelmoesje daarvan dat Luxemburgs heet, is cultuur een moeilijk te omschrijven begrip. Het land is klein en nog zeer hierarchisch ingesteld. Luxemburgers zijn beleefd en netjes en niet snel amicaal. Dat bewaren ze voor (goede) vrienden en vooral hun families. Omdat veel mensen hun dorp of stad na hun studie niet verlaten, maar daar hun relaties aangaan en hun eigen familie grootbrengen zijn stedelingen vaak (verre) familie van elkaar. Over het algemeen kun je stellen dat punctualiteit en protocol erg op prijs gesteld worden.

Eten en drinken
Eten en drinken in Luxemburg is goed en kent invloeden uit de Duitse en Franse keuken die beiden voortvloeien uit de boerenkeuken. Bij het eten drinkt men graag wijn of bier.

Weer en klimaat
Net als zijn buurlanden wordt ook het Luxemburgse weer bepaald door een zeeklimaat met temperaturen die in de winter gemiddeld niet veel lager liggen dan 3 graden boven nul, en in de zomer loopt het kwik niet veel hoger op dan 21 graden. Natuurlijk kent het land, net als Nederland zijn uitschieters. De meeste neerslag valt in de wintermaanden.

Valuta
Omdat Luxemburg onderdeel is van de Europese Unie kun je hier terecht met de Euro.

Tijdsverschil
Luxemburg ligt dusdanig dichtbij Nederland dat er geen tijdsverschil is.

Visum en reisdocumenten
Daar je in de Europese Unie vrij kunt reizen in andere lidstaten, en Luxemburg er daar een van is, heb je geen speciale visum of reisdocumenten nodig om in of door Luxemburg te reizen.

Criminaliteit
Net als in elk land dien je natuurlijk op je hoede te zijn en niet ondoordacht om te gaan met je bezittingen maar Luxemburg is een veilig land met een heel laag criminaliteitsgehalte.

Vlucht/reistijd
De afstand tussen Amsterdam en Luxemburg, de hoofdstad van Luxemburg is hemelsbreed 297 kilometer, een afstand die je met de auto aflegt in een kleine 4 uur. Vliegend door je er een uur over en met de trein duurt het van Amsterdam naar Luxemburg 5 uur en drie kwartier. Een weekje of weekendje weg is dus makkelijk te regelen.

Overnachten
Afhankelijk van het soort vakantie dat je in gedachten hebt, kun je in Luxemburg kamperen, een huis(je) huren of verblijven in hotels die variëren van kleine familiehotels tot luxueuze vijfsterren – en wellness centra.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…