Zoek & boek

Rondreis Macedonië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Macedonië

Wanneer je een rondreis Macedonië boekt, maak je een reis door de parel van de balkan. De bevolking is er erg gastvrij en dat wordt alom gewaardeerd. Skopje is een prachtige stad die steeds vaker wordt aangedaan. Ohrid staat nog hoger aangeschreven en daarom is deze plek nog drukker bezocht dan Skopje. Dit oude stadje ligt aan een prachtig meer en heeft veel culturele schatten. Wanneer je even wilt uitrusten is het een goed idee om een van de de Macedonische wijnen te proberen. Die zijn namelijk overheerlijk!

rondreis macedonie klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Macedonië

rondreizen macedonie vergelijken

Boek een rondreis door Macedonië

Rondreizen door Macedonië zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Het is er nog steeds erg goedkoop en er is veel te beleven. Er zijn hoge bergen, prachtige meren en een interessante cultuur. Jaren geleden was Macedonie nog communistisch. Kenmerken uit deze zwarte periode zijn nog overal aanwezig. Toch zie je dat het inmiddels veel beter gaat met het land.

Wanneer je een groepsrondreis of individuele rondreis maakt, weet je zeker dat je de mooiste plekjes van Macedonië zult bezoeken. Wanneer je in Skopje bent zal je hoogstwaarschijnlijk een bezoekje brengen aan de Sveti Spas, de kerk van de hemelvaart. Men zegt dat dit de mooiste kerk is van Skopje. Wacht niet langer en ontdek dit prachtige land!

Uitgelichte rondreizen door Macedonië

Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Albanië & Noord-Macedonië, 18 dagen

Kenmerken Macedonië

Klimaat Macedonië

Macedonië kent een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. In de zomer stijgen de temperaturen regelmatig boven de 30°C, terwijl winters koud zijn met temperaturen onder het vriespunt. Het voorjaar en najaar bieden aangename temperaturen voor verkenning. Neerslag is redelijk verdeeld, met meer regen in de lente en herfst. Dit klimaat, gunstig voor landbouw, wordt beïnvloed door de ligging tussen bergachtige gebieden. Bij het plannen van activiteiten in Macedonië is het handig rekening te houden met deze seizoensgebonden variaties.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Macedonië erkent het Macedonisch als officiële en meest gesproken taal. Dit Zuid-Slavische idioom maakt deel uit van de Indo-Europese taalfamilie. Het Cyrillische schrift wordt gebruikt voor geschreven communicatie. Naast het Macedonisch worden ook Albanees, Servisch en Turks door minderheden gesproken. De taalkundige diversiteit weerspiegelt de culturele samenstelling van het land, waarbij het behoud van meertaligheid een kenmerk is van Macedonië’s rijke erfgoed.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Macedonië is de Macedonische denar (MKD). Deze valuta wordt al sinds 1992 gebruikt, na de onafhankelijkheid van het land. De denar is onderverdeeld in 100 deni en wordt algemeen geaccepteerd in het hele land. Tijdens een bezoek aan Macedonië is het handig om wat lokale valuta bij de hand te hebben, vooral in kleinere steden en dorpen. De wisselkoers kan variëren, dus het is verstandig om de actuele koers in de gaten te houden bij het omwisselen van geld.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Macedonië

Skopje, de hoofdstad van Macedonië, ademt geschiedenis en moderniteit. Gelegen aan de Vardar-rivier, weerspiegelt de stad een unieke mix van Ottomaanse en moderne architectuur. Het imposante fort Kale torent uit boven de skyline, terwijl het levendige Macedoniëplein wordt gesierd door standbeelden en fonteinen. De Oude Bazaar neemt je mee terug in de tijd met smalle straatjes vol ambachtelijke winkels. Skopje, waar oude tradities hand in hand gaan met hedendaagse flair, biedt een boeiende ervaring voor wie de rijke cultuur en het bruisende stadsleven wil ontdekken.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Macedonië

Bekijk alle artikelen

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

5 verrassende wijnroutes in Europa

De meeste mensen houden er wel van; een lekker glaasje rood, wit of rosé bij het...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…