Zoek & boek

Rondreis Montenegro

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Montenegro

Een rondreis Montenegro is een fantastisch avontuur. De natuur is hier adembenemend mooi en er zijn zelfs fjorden. Het lijkt wel alsof je jezelf in Noorwegen waant, maar schijn bedriegt! De bevolking is verder vriendelijk en behulpzaam. Ook zijn er heerlijke stranden aan de adriatische zee waar je heerlijk kunt bijkomen na een dagje hiken in de bergen.

Rondreizen door Montenegro winnen de laatste jaren aan populariteit en dat is niet zonder reden. Leuke vissersdorpen, moderne badplaatsen en vele watersportmogelijkheden zijn enkele voorbeelden van wat er zoal te zien en te doen is. Wie van natuur houdt zit hier ook goed, want het Nationaal Park Durmitor is een 39000 hecare groot park dat zich ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO bevindt.

rondreis montenegro klein
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Montenegro

baai van kotor montenegro

Baai van Kotor

Wanneer je een groepsrondreis of individuele rondreis maakt weet je zeker dat je de leukste bezienswaardigheden en plaatsen zal zien. Natuurlijk kan je ook op eigen houtje alles gaan bekijken, maar we raden het toch aan om dit in georganiseerd verband te doen. Als je dan toch besluit om zelf op reis te gaan moet je beslist de Baai van Kotor bekijken. Dit is het meest zuidelijke fjord van Europa en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen!

Uitgelichte rondreizen door Montenegro

Groepsreis Bosnië en Herzegovina & Montenegro; Charme van de Balkan

Familiereis Kroatië, Bosnië-Herzegovina & Montenegro – 14 dagen; Waar cultuur en natuurschoon samenkomen

Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro, 20 dagen

Rondreis Montenegro, Albanië en Noord-Griekenland, 18 dagen

Kenmerken Montenegro

Klimaat Montenegro

Montenegro heeft een mediterraan klimaat langs de kust, gekenmerkt door hete zomers en milde winters. In het binnenland overheerst een meer continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, met soms aanzienlijke sneeuwval. De kust geniet van overvloedige zonneschijn en aangename temperaturen, waardoor het een populaire zomerbestemming is. Het landschap varieert van de Adriatische kustlijn tot bergachtige gebieden, wat Montenegro tot een gevarieerd klimatologisch land maakt, geschikt voor diverse activiteiten en reiservaringen.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Montenegro kent Montenegrijns als officiële taal, een variant van het Servo-Kroatisch, maar met enige linguïstische onderscheidende kenmerken. Het Cyrillische en Latijnse schrift worden beide gebruikt in geschreven communicatie. Door de historische invloeden zijn ook Bosnisch, Albanees en Kroatisch erkend als officiële talen in bepaalde gemeenschappen. Deze taalkundige diversiteit weerspiegelt de rijke culturele achtergrond van Montenegro.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

Montenegro maakt gebruik van de euro (€) als officiële valuta sinds de invoering ervan in 2002. Hoewel het land geen lid is van de Europese Unie, heeft de adoptie van de euro de economische stabiliteit bevorderd en het toerisme vergemakkelijkt. De eenvoudige omgang met een bekende valuta maakt reizen door Montenegro handig voor internationale bezoekers. Het is echter altijd verstandig om lokale prijzen en gewoonten te begrijpen, terwijl de euro nog steeds de voornaamste betaalmethode is in dit schilderachtige Balkanland.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Montenegro

Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, is een levendige stad waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Gelegen aan de samenvloeiing van de Ribnica- en Morača-rivieren, toont de stad een mix van architecturale stijlen, van Ottomaanse overblijfselen tot hedendaagse structuren. Podgorica is een centrum van cultuur en politiek, met parken zoals het Gorica-park die uitnodigen tot ontspanning. De Millennium-brug siert de Morača-rivier, terwijl de oude binnenstad getuigt van de rijke geschiedenis. Podgorica belichaamt de dynamiek van Montenegro en biedt een boeiende blik op de evolutie van het land.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Montenegro

Bekijk alle artikelen

Montenegro: De parel van de Adriatische zee

Tussen de Dalmatische kust van Kroatië en Albanië ligt een van Europa’s kleinste landen: Montenegro. Sinds 2006 onafhankelijk met een hoofdstad...
lees verder

Op avontuur in Montenegro

Je hebt weleens van het land gehoord, maar je weet er niet zoveel over. Vroeger was...
lees verder

Een stedentrip in Oost Europa

Een stedentrip naar Oost Europa wordt steeds populairder onder toeristen. Denk hierbij aan steden zoals Praag,...
lees verder

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…