Zoek & boek

Rondreis Schotland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Schotland

Schotland is het land van duizend meren en bergen. Dit geeft al aan hoe prachtig de Schotse natuur is. Schotland heeft een prachtige historie en de bevolking is gastvrij en vriendelijk. Wil je dit allemaal ervaren dan is een rondreis in Schotland een absolute aanrader. Eenmaal op rondreis in dit pure land geweest en je bent verkocht.

rondreizen schotland vergelijken
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Schotland

rondreis schotland

Groepsrondreis Schotland

Groepsrondreizen door Schotland bieden een betoverende ervaring van de Schotse cultuur en landschappen. Ontdek de mysterieuze geschiedenis van Edinburgh Castle, een middeleeuws fort dat de skyline domineert. Verken de adembenemende schoonheid van de Schotse Hooglanden met het schilderachtige Loch Ness en bewonder de mythische schoonheid van de Eilean Donan Castle, strategisch gelegen op een eiland aan de westkust. Groepsreizen in Schotland bieden niet alleen de kans om deze iconische bezienswaardigheden te ontdekken, maar ook om te genieten van de warme Schotse gastvrijheid en de rijke tradities van dit intrigerende land.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

Soorten rondreizen door Schotland

Kenmerken Schotland

Klimaat Schotland

Schotland heeft een gematigd zeeklimaat. Het gehele jaar door kan er regen vallen en verder zijn de winters zacht en de zomers redelijk warm. In de Schotse Hooglanden valt veel neerslag maar liefst 250 dagen per jaar. In het centrale laagland is het over het algemeen wat droger.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Schotland wordt Schots gesproken. Er zijn vijf verschillende Schotse dialecten namelijk het Noord-Schots het Eiland-Schots het Midden-Laagland Schots het Zuidelijke Laagland Schots en het Uster-Schots. Met het Engels kunt u zich ook prima verstaanbaar maken.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Schotland is de Schotse pond. Geld pinnen in Schotland is geen probleem. Bankpassen dienen wel het Cirrus logo te hebben. Creditcards worden over het algemeen overal geaccepteerd. Denk er wel aan dat er extra kosten in rekening gebracht worden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Schotland

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh met ongeveer 492.000 inwoners. Daarmee is het niet de grootste stad van het land| die eer gaat naar Glasgow. Edinburgh staat bekend als de historische hoofdstad van Schotland. Daarnaast is er een bruisend uitgaansleven en zijn er talloze musea.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Schotland

Bekijk alle artikelen

Tien van de allermooiste bezienswaardigheden in Schotland

Schotland is het land van contrasten. Zo zijn er ruwe terreinen, bergachtige landschappen en ongewone rotsformaties. Daarnaast...
lees verder

Rondreizen per trein, een ervaring op zich!

Iets zien van Europa zonder dat je alleen een wolkendek ziet tijdens de reis naar je...
lees verder

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

Algemene informatie over Schotland

Drinkwater

Bij rondreizen door Schotland kun je zonder het risico op gezondheidsproblemen te lopen, water uit de kraan drinken.

Valuta

Voor rondreizen in Schotland, moet je je Euro’s omwisselen voor de Britse Pond.  Pinnen en betalen met credit card is, Zeker in de grotere steden, geen enkel probleem. Neem voor de zekerheid altijd wat contant geld mee.

Tijdverschil Schotland en Nederland

Bij een rondreis door Schotland heb je te maken met een uur tijdverschil. Het is in Schotland vroeger dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten

Voor rondreizen in Schotland heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen

Ben je van plan om een rondreis in Schotland te maken, dan zijn er geen verplichte vaccinaties de je moet nemen. Ook zijn er geen vaccinaties die worden geadviseerd.

Criminaliteit

Wanneer je op rondreis door Schotland gaat, gelden er geen speciale veiligheidsmaatregelen. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollen, kom je in ieder land tegen en dus ook in Schotland. Loop daarom niet te koop met je waardevolle spullen en maak bij voorkeur gebruik van een geldgordel onder je kleding om deze waardevolle spullen te verbergen.

Vluchttijd

In ongeveer 1,5 uur vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Overnachten De meest gebruikelijke manier om tijdens een rondreis door Schotland te overnachten is in een hotel, op de camping of een in een appartement.

Cultuur Schotland
Historie is belangrijk in Schotland. Ook legenden en tradities zijn zaken waar de Schotten veel waarde aan hechten. Familie is belangrijk en de mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en vooral ook erg gastvrij. Wel zijn de Schotten als ze je niet goed kennen vrij gesloten. Het bespelen van de doedelzak en het dragen van de Schotse kilt door mannen is wereldwijd het meest kenmerkende aan de Schotse cultuur. Om de kilt te eren, worden elke zomer in Schotland de Highland Games gehouden. Bij de Highland Games wordt onder andere gedaan aan boomstamwerpen, touwtrekken en steenwerpen.

Eten en drinken in Schotland
Wie eten in Schotland zegt, zegt meteen haggis. Haggis is een schapenmaag of een runderdarm gevuld met orgaanvlees zoals hart en long. Ondanks dat velen al gruwelen van het idee, is haggis echt goed te eten. Als je een vergelijking moet maken, dan lijkt het wel een beetje op een gehaktschotel. Het eten in Schotland is erg smakelijk en de maaltijden zijn stevig. Vissoep en gegrild lamsvlees zijn populair. Vooral aan kust, maar ook in het binnenland, wordt graag vis gegeten. De lunch wordt vaak in de pub gegeten en is een sociale aangelegenheid. Net als de Britten, drinken de Schotten ook graag thee. Je zult in Schotland dan ook veel tearooms vinden.

Weer en klimaat
In Schotland is er sprake van een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn met 15 tot 20 graden koel en de winters zijn gemiddeld.

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…