Zoek & boek

Rondreis Shetland eilanden

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op rondreis door de afgelegen Shetland eilanden

Wist jij dat Schotland wel bijna 800 eilanden heeft? Een groot deel daarvan ligt vlak voor de kust, maar voor de ruige, desolate Shetland eilanden moet je een stukje verder reizen. Wanneer je daar de moeite voor doet, wacht je een fascinerend landschap en een minstens zo fascinerend verleden, waarin de Vikingen een hoofdrol speelden. De sfeer is hier dan ook niet zo typisch Schots, maar eerder Scandinavisch. Tijdens een rondreis door de Shetland eilanden verbaas je je over het veelbewogen verleden, het spectaculaire landschap én de natuurlijke bewoners daarvan.

Op rondreis door de afgelegen Shetland eilanden
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door de Shetland eilanden

House of Britain rondreis
House of Britain Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Acsi logo
ACSI Kampeerreizen Bekijk prijs
Ver weg van het Schotse vasteland, naar een archipel in de Atlantische Oceaan

Ver weg van het Schotse vasteland, naar een archipel in de Atlantische Oceaan

Ben je op vakantie in Schotland? De oversteek naar een eiland als Isle of Skye maak je zo, maar voor de Shetland eilanden is dat wel even anders. De archipel ligt in de Atlantische Oceaan, tussen het Schotse vasteland en de Faeröer eilanden. De eilandengroep bestaat uit ongeveer 100 eilanden, maar daarvan worden er maar 16 bewoond en nog minder bezocht door avontuurlijke reizigers. Gezien de ligging van de archipel kun je je voorstellen dat een rondreis door de Shetland eilanden een reis op zich is en vaak niet wordt gecombineerd met een lang bezoek aan de rest van Schotland.

Uitgelichte rondreizen door Schotland

Wandelreis Schotland, 8 dagen

Hoe kom je op de Shetland eilanden?

De ferry is de enige manier om op de eilanden te komen. Northlink Ferries is de enige veerbootmaatschappij die de reis tussen Aberdeen, het noordelijkste puntje van Schotland, en Lerwick maakt. De boot gaat elke dag en je moet op een reistijd van zo’n 12 uur rekenen. Lerwick, de hoofdstad van de archipel, is dan ook voor iedere reiziger het startpunt van een rondreis door de Shetland eilanden. In de schilderachtige straatjes van het kuststadje is het heerlijk slenteren. Bezoek er de ambachtelijke winkeltjes en spot de vele zeevogels en zeehonden die nieuwsgierig een kijkje komen nemen.

Hoe kom je op de Shetland eilanden

Andere rondreizen door Schotland

Een rondreis door de Shetland eilanden Lerwick, en dan

Een rondreis door de Shetland eilanden: Lerwick, en dan?

Wanneer je eenmaal bent uitgekeken in Lerwick, is het tijd om koers te zetten naar je volgende bestemming. Wil je zoveel mogelijk van de archipel zien? Verdeel je reis dan tussen Noord-, Centraal- en Zuid-Shetland. Begin in het noorden bij het eiland Unst, wat het meest noordelijke bewoonde eiland van het Verenigd Koninkrijk is. Voor het centrale deel van Shetland reis je terug naar Lerwick. Tot de hoogtepunten van Zuid-Shetland behoort onder andere St. Ninian’s Isle, dat bekend staat om zijn zandstrand dat bij laag water via een zandbank te bereiken is.

Een eilandengroep met een uniek karakter

We noemden het eerder al even: tijdens een rondreis door de Shetland eilanden maak je niet kennis met het Schotland zoals je wellicht verwacht. De Vikinginvloeden maken van deze eilandengroep een bestemming met een uniek karakter. Minstens zo uniek is er ook de natuur. Shetlandpony’s, schapen, papegaaiduikers, otters en diverse zeevogels behoren tot de natuurlijke bewoners. Vanaf de eilanden kun je vaak een glimp opvangen van dolfijnen, bruinvissen en zelfs walvissen. Een rondreis door de Shetland eilanden is een reis die je adem beneemt.

Een eilandengroep met een uniek karakter
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…