Zoek & boek

Rondreis Slowakije

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Slowakije

Wanneer je een rondreis Slowakije maakt ga je op reis naar een land dat je nog rustig op je gemak kunt bekijken. De hordes toeristen kom je hier gelukkig nog niet tegen. Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, is een hoogtepunt die je zeker niet mag missen. Zo is het kasteel van Bratislava, de Bratislavský Hrad, een veel bezochte bezienswaardigheid die alom wordt gewaardeerd. Wie een groepsrondreis of een individuele rondreis maakt is er zeker van dat de mooiste plekjes bezocht zullen worden. In Slowakije kan je uitstekend op rondreis gaan en mooie plaatsen bezichtigen!

Rondreizen Slowakije
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Slowakije

Rondreis boeken Slowakije

Groepsrondreis Slowakije

Rondreizen door Slowakije zijn dan weliswaar nog niet zo populair als de meer bekendere landen, zoals Spanje en Portugal, maar dit maak het reizen volgens ons dan ook zo leuk. Wie van grotten houdt zit hier ook goed, want de grotten van Karst bestaan uit maar liefst 710 grotten waarvan er zeven zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Wat ons betreft zijn deze grotten zeker een bezoekje waard! Wie een groepsrondreis of een individuele rondreis maakt is er zeker van dat de mooiste plekjes bezocht zullen worden.

Uitgelichte rondreizen door Slowakije

Rondreis Langs de randen van Europa

Kenmerken Slowakije

Klimaat Slowakije

Het klimaat in Slowakije varieert afhankelijk van de regio, maar over het algemeen heeft het land een gematigd landklimaat. De zomers zijn over het algemeen warm, met gemiddelde temperaturen tussen 20°C en 30°C, terwijl de winters koud zijn, met temperaturen die onder het vriespunt kunnen dalen. In de bergachtige gebieden, zoals de Hoge Tatra, kunnen de winters bijzonder koud zijn met veel sneeuwval, waardoor het een populaire bestemming is voor wintersportliefhebbers.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Slowakije is Slowaaks, een West-Slavische taal die nauw verwant is aan het Tsjechisch en Pools. Hoewel Slowaaks de dominante taal is, wordt er in sommige gebieden ook Hongaars gesproken, met name in gemeenschappen langs de grens met Hongarije, en is er een kleine minderheid die het Roemeens, Oekraïens en Roma spreekt.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Slowakije is de euro (EUR). Slowakije heeft de euro aangenomen als wettig betaalmiddel sinds 1 januari 2009, toen het land lid werd van de eurozone.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Slowakije

De hoofdstad van Slowakije is Bratislava. Gelegen aan de oevers van de rivier de Donau, is Bratislava het politieke, economische en culturele centrum van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis, gekenmerkt door zijn prachtige oude stad, imposante kastelen en bruisende sfeer.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Slowakije

Bekijk alle blogs

10 onontdekte steden die je gezien moet hebben!

Tegenwoordig zijn er zoveel reisaanbieders, online veilingen en luchtvaartmaatschappijen dat een stedentrip maken allang niet meer heel origineel...
lees verder

Een stedentrip in Oost Europa

Een stedentrip naar Oost Europa wordt steeds populairder onder toeristen. Denk hierbij aan steden zoals Praag,...
lees verder

Rondreizen in een elektrische auto? Dit moet je weten

Heb jij zin om met de auto op vakantie te gaan? Lekkere braadworst met zuurkruid eten...
lees verder

Algemene informatie over Slowakije

Geografie en Demografie:
Slowakije, gelegen in het hart van Europa, is een republiek. Het wordt begrensd door verschillende landen, waaronder Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Hongarije, en Oekraïne. Met een oppervlakte van 49.035 km² en een geschatte bevolking van ongeveer 5,5 miljoen mensen, biedt Slowakije een divers landschap en een rijke culturele achtergrond. Het land wordt gekenmerkt door zijn gevarieerde topografie, variërend van bergachtige regio’s in het noorden, zoals de Hoge Tatra, tot vlakkere gebieden in het zuiden.

Cultuur:
Slowakije heeft een rijke en diverse cultuur die tot uiting komt in verschillende aspecten van het dagelijks leven, waaronder architectuur, kunst en gastronomie. De inwoners van Slowakije zijn trots op hun culturele erfgoed en hebben bijgedragen aan vele uitvindingen en ontdekkingen die de wereld hebben beïnvloed.

Naam en Taal:
De naam Slowakije is afgeleid van de Slavische stam “Slověninъ”, wat “Slaven” betekent. De officiële taal van Slowakije is Slowaaks, dat tot de West-Slavische tak van de Indo-Europese taalfamilie behoort. Naast het Slowaaks worden er ook andere talen gesproken door minderheden, zoals Hongaars, Roma, en Oekraïens.

Economie:
Slowakije heeft een snelgroeiende economie, vooral sinds de toetreding tot de Europese Unie in 2004. Het land is een belangrijke producent van auto’s en auto-onderdelen en heeft een bloeiende industriële sector. Daarnaast is het toerisme een groeiende sector, waarbij bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en lokale cultuur.

Hoofdstad en Steden:
De hoofdstad van Slowakije is Bratislava, gelegen aan de oevers van de rivier de Donau. Bratislava is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en architectonische pracht. Andere belangrijke steden zijn onder meer Košice, Prešov, Žilina en Nitra, elk met hun eigen unieke charme en attracties.

Natuur en Klimaat:
Slowakije biedt een gevarieerd landschap, variërend van bergachtige gebieden tot weelderige valleien en rivierdelta’s. Het klimaat varieert van gematigd in het zuiden tot meer continentaal in het binnenland. De zomers zijn over het algemeen warm, terwijl de winters koud zijn met regelmatige sneeuwval, vooral in de bergachtige regio’s. De natuurlijke schoonheid van Slowakije trekt jaarlijks vele bezoekers, die komen om te wandelen, skiën en genieten van de prachtige landschappen.

Alle bestemmingen in Europa

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…