Rondreis Zweden

Rondreizen door Zweden

Tussen Noorwegen en Finland ligt het mooie Zweden. Wellicht niet je eerste keuze omdat Zweden natuurlijk ook in Europa ligt, maar onderschat de schoonheid van dit land niet. Een rondreis door Zweden is een aanrader. Zweden heeft grote steden, maar ook bijzonder veel ongerepte natuur. Er valt zoveel te zien in het land dat je na een rondreis nog steeds niet uitgekeken bent.

Kenmerken Zweden

Klimaat Zweden

Zweden heeft drie verschillende klimaten. In de bergen is er een sneeuwklimaat. In het noorden is er sprake van een landklimaat en in het zuiden van Zweden is er een gematigd zeeklimaat. Het noorden van Zweden kent zomers waarbij de zon gedurende de hele nacht te zien is.

Gesproken Taal

De officiële taal van Zweden is het Zweeds die deel uitmaakt van de Noord Germaanse talen. In het noorden van Zweden wordt Fins gesproken. Toeristen in Zweden kunnen zich goed redden want Engels is de tweede taal. Daarnaast spreekt men ook nog een aardig woordje Duits.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Zweden is de Zweedse kroon. Deze is onderverdeeld in honderd öre. De öre wordt vandaag de dag echter niet meer gebruikt omdat deze in september 2010 is afgeschaft. Verder is het vrij eenvoudig om in Zweden te pinnen met creditcards en bankpassen.

Hoofdstad van Zweden

De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Dit is tegelijkertijd ook de grootste stad van het land. In de stad heerst weinig criminaliteit| daarom zegt men dat Stockholm één van de meest leefbare steden ter wereld is. Ook bevinden de regering en het parlement zich in Stockholm.


Algemene informatie over Zweden

Drinkwater
Bij rondreizen door Zweden kan er zonder risico op ziek worden, water uit de kraan worden gedronken.

Valuta
Op rondreis door het Zweden betaal je met de Zweedse Kroon. Pinnen en betalen met credit card is zeker in de steden geen enkel probleem.

Tijdsverschil
Er is geen sprake van een tijdverschil ten opzichte van Nederland, omdat we in dezelfde tijdszone liggen.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Zweden heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig. Een visum is niet nodig.

Inentingen
Als je gaat rondreizen in Zweden ben je niet verplicht je te laten vaccineren. Ook is er geen actueel advies op het gebied van vaccinaties.

Criminaliteit
Zweden is een veilig land. Net als in elk land kun je te maken krijgen met lichte criminaliteit zoals diefstal. Hier gelden dan ook dezelfde adviezen als in Nederland: loop niet te koop met kostbaarheden en draag eventueel een geldgordel onder je kleren met je kostbaarheden.

Vluchttijd
In twee uren vlieg je van Amsterdam naar de hoofdstad van het Zweden, Stockholm.

Overnachten
De meest gebruikelijke en veilige manier om tijdens een rondreis door Zweden te overnachten, is een hotel, een appartement of eventueel in een tent op een kampeerplaats. 

Cultuur
Oorspronkelijk waren de Zweden erg terughoudend en behouden. Inmiddels is dat flink veranderd door de verweving van verschillende culturen in het land. Wel zijn de inwoners van Zweden nog altijd erg gesteld op hun privacy. Van veel directe vragen worden ze niet vrolijk. Het is belangrijk om de gebruiken en gewoonten van de Zweden te respecteren. Is iets je onbekend, vraag het dan gewoon. Op deze manier krijg je meer respect dan wanneer je zonder te vragen dingen ‘verkeerd’ doet.

Eten en drinken
Op het gebied van eten en drinken merk je op rondreis door Zweden dat de verschillen met Nederland niet heel groot zijn. De Zweden eten 3 maaltijden per dag, waarvan twee keer per dag een warme maaltijd. Op het gebied van vlees wordt veel wild gegeten. Ook vis is een van de belangrijkste onderdelen van een maaltijd. De bekende Zweedse gehaktballetjes en rivierkreeftjes zijn een aantal van de populaire gerechten in het land. De Zweden drinken zo graag koffie dat ze op de tweede plaats staan van landen waar het meeste koffie wordt gedronken. Op het gebied van het drinken van melk staan ze zelfs op nummer 1. Alcohol is erg duur. Als er meer dan 3,5% alcohol in de drank zit, mag het niet meer in de supermarkt of bij de bezinepomp verkocht worden. Je moet dan naar de staatsslijterij.

Weer en klimaat
In Zweden is in het noorden sprake van een landklimaat, in het zuiden heerst er een gematigd klimaat en in de hoger gelegen gebieden is er sprake van een poolklimaat. In de zomer lijkt het weer in het binnenland het meeste op de zomers in Nederland. Er valt alleen minder regen en de herfst start vaak wat eerder dan in ons land. In de winter kan het in het zuiden van Zweden soms wel 20 graden vriezen terwijl het in het binnenland vaak ongeveer -12 wordt. De beste tijd voor een rondreis door Zweden is in de maanden juni, juli en augustus.


Rondreis Zweden zelf samenstellen

Wil jij jouw rondreis door Zweden zelf samenstellen? In ons kleine landje hebben we soms geen idee hoe groot een land als Zweden is. Een rondreis per auto beperkt zich dan meestal ook tot Zuid-Zweden. Hier is het weer in de zomer ook vergelijkbaar met dat in Nederland, al regent het er minder. In het noordelijk gedeelte van het land heerst een poolklimaat. Tijdens een 8 daagse autorondreis door Zweden bezoek je bijvoorbeeld de mooiste stad van Europa, zo wordt Stockholm regelmatig genoemd. Maar je gaat ook langs de haven van Karlstadt, ontdekt de schoonheid van Skåne en bezoekt het bekende Kalmar. Een fly drive biedt je de mogelijkheid om in een relatief korte periode dit deel van Zweden te verkennen. Ook bij deze optie kun je je rondreis door Zweden zelf samenstellen.

Groepsrondreis door Zweden: ongerept Zweden ontdekken in gezelschap

Rondreizen door Zweden is perfect voor alle leeftijden. Een groepsrondreis is voor vele vakantiegangers de meest gezellige manier om een interessant land als Zweden te verkennen. Het gezelschap is met 20 tot 40 personen in het algemeen groot genoeg om gezellige activiteiten samen te ondernemen zonder de massaliteit van bijvoorbeeld een cruise. Het vervoer in een luxe touringcar is comfortabel en het rondreizen door Zweden op deze manier geeft je ook genoeg vrijheid om dingen voor jezelf te ondernemen. Informeer bij de reisorganisator altijd of er een indicatie is van het risico op annuleren van de reis als je vooraf boekt. Vaak is de duur van de reis 8 of 10 dagen. Bij een langere rondreis, zoals je bijvoorbeeld in het aanbod van Kras vindt, kun je ook voor een combinatiereis Zweden en Noorwegen kiezen of voor Denemarken en Zweden. In diverse programma’s zit zelfs een avondexcursie naar de Noordkaap.

Natuurrondreis Zweden

De natuur is in grote delen van Zweden nog ongerept. Hier vindt je uitgestrekte bossen, ontelbare meren en een indrukwekkende fauna en flora. Rondreizen door Zweden in de meer noordelijke gebieden is heel goed mogelijk met een camper of een caravan. Er zijn hier minder hotels en dergelijke beschikbaar. Voor de avontuurlijke vakantieganger zijn dit soort reizen waarin Pharos reizen van de ANWB zich specialiseert zeker een optie. Je kunt ook kiezen voor overnachtingen in kleinschalige en sfeervolle accommodaties. Geniet met volle teugen van de natuur in dit uitgestrekte land en huur bijvoorbeeld ook eens een kano. En wellicht is een combinatiereis met Finland een goed idee.

Familievakantie Zweden

Met kind rondreizen door Zweden tijdens de vakantie? De Zweden zijn een sportief volk dat zowel op het land, het water als sneeuw en ijs kiest voor voldoende beweging. Als jij met je kinderen op vakantie gaat en ook wel houdt van sportieve activiteiten in de buitenlucht, zit je hier wel goed. Maar er is ook genoeg te zien en te beleven als je vooral wilt ontspannen tijdens je vakantie. Veel zien tijdens je rondreis door Zweden kan zowel op individuele basis als tijdens een groepsrondreis met het hele gezin.

Autorondreis Zweden

Plan je een rondreis in Zweden met de eigen auto is de meest logische route via Denemarken. Daar kan je over de beroemde brug die dit land verbindt met Zweden en daar je vakantie beginnen. Een autoreis door Zweden kan je zelf samenstellen of laten organiseren door een van de specialisten zoals Pharos. In Zweden zijn de hotels behoorlijk prijzig, maar het land beseft inmiddels ook steeds meer het belang van het toerisme en er komen steeds meer nieuwe kleinschalige accommodaties beschikbaar. Een autorondreis door Zweden kan echter ook gecombineerd worden met een kampeervakantie. Het is verstandig om voldoende tijd uit te trekken voor je trip. Voor een autorondreis door Zweden wordt doorgaans een duur van minimaal 7 dagen geadviseerd.

Rondreizen in Zweden vergelijken

Rondreizen in Zweden kan op individuele basis, maar ook via een groepsrondreis. Wil jij je rondreis door Zweden zelf samenstellen of laat je het organiseren liever aan een reisspecialist over? Het land is met de auto goed bereikbaar, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vliegreis.

Er is een flink aantal aanbieders dat rondreizen organiseert in Zweden, zoals Kras, maar ook Voigt Travel. Een goedkope rondreis door Zweden boeken? Op Rondreizen.net kan je vergelijken en ook selecteren op prijs. Op die manier kan je de keuze maken voor de meest voordelige vakantie die echt bij jou past.


Zweden ervaringen & beoordelingen

De Zweden ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Europa.

Plaats beoordeling