Rondreis Noord-Amerika

Algemene informatie over Noord-Amerika

Noord-Amerika wordt door velen het beloofde land genoemd. Het land waar alles beter en groter is. Vooral dat laatste wordt behoorlijk waargemaakt. Noord-Amerika ligt volledig op het noordelijk halfrond en beslaat ongeveer 4,8% van de aarde. Noord-Amerika is het op twee na grootste continent op de aarde. 

Noord-Amerika laat weinig tot de verbeelding over zou je denken, maar niets is minder waar. Er is natuurlijk veel over te zien in films en series, al is dit niet altijd gebaseerd op de realiteit. Een rondreis door Noord-Amerika staat op het verlanglijstje van velen. Dit continent heeft erg veel te bieden. De culturen in Noord-Amerika zijn zeer divers. Hierdoor is dit continent bijzonder interessant. Hierbij moet je denken aan de verschillen tussen de bewoners van de grote steden en de landelijker gelegen dorpen en staten. Reis je van noord naar zuid of andersom, je zult een wereld van verschil tegenkomen. Het noorden van Noord-Amerika ligt aan de Noordelijke IJszee. Dit is ook goed te merken, want het is er erg koud. Het zuiden en westen van Noord-Amerika liggen aan de Grote Oceaan. Het weer is hier een stuk aangenamer en verder wordt het zuidoosten begrensd door de Caraïbische zee.

Noord-Amerika biedt een mix van rust en het drukke leven in de stad. Hier is voor elk wat wils. De natuur is fenomenaal, zoals de Niagra Falls en de Rocky Mountains. Ben je op zoek naar zon, zee en strand? Dan is Hawaii de ultieme droom. Een rondreis naar Noord-Amerika is voor veel mensen een droom die uitkomt en staat bij vele reizigers in de bucketlist!

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Noord-Amerika

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Noord-Amerika

Religies

In Noord-Amerika overheerst het christelijke geloof. Zowel in Canada als in Mexico en de verschillende landen in Centraal-Amerika is het merendeel van de mensen rooms-katholiek. In de Verenigde Staten is het ruim 78 procent van de bevolking christelijk| waarvan 54 procent protestants is.

Oppervlakte

Noord-Amerika bevindt zich volledig op het noordelijk halfrond en bijna volledig op het westelijk halfrond. De oppervlakte van Noord-Amerika beslaat ongeveer 24.709.000 vierkante kilometer. Dat vertaalt zich naar ongeveer 4.8 procent van het totale aardoppervlak of ongeveer 16.5 procent van het totale landoppervlak.

Grootste landen

Met een oppervlakte van 9.984.670 vierkante kilometer is Canada het grootste land van Noord-Amerika gevolgd door de verenigde staten met 9.826.675 vierkante kilometer. Met ongeveer 2.166.086 vierkante kilometer vinden we op nummer Groenland| dat eigenlijk bij Denemarken hoort en helemaal niet zo groen is als de naam doet vermoeden.

Klimaat

Het klimaat van Noord-Amerika is zeer gevarieerd. Het grootste deel van het continent heeft een gunstig land- of zeeklimaat. In Centraal-Amerika loopt het klimaat uiteen van een tropisch klimaat in de regenwouden tot een savanne klimaat in de laaglanden. In het noorden van Canada en Alaska is met een subarctische klimaat juist weer precies het tegenovergestelde te vinden.