Rondreis Amerika

Rondreizen door Amerika

Amerika ofwel de Verenigde Staten, wordt ook wel the "land of opportunity’s" genoemd. Het is niet uit te rekenen hoeveel tijd je nodig hebt om alles in dit prachtige land te zien. Daarom is een rondreis door Amerika een ideale manier om zoveel mogelijk van dit land te ontdekken. Iets wat dit land zo bijzonder maakt is dat elke staat zijn eigen gebruiken, eten en cultuur heeft. Je zult na het maken van een rondreis door Amerika dan ook thuiskomen met een rugzak vol verhalen. Hier kunt u eenvoudig en snel uw ESTA aanvragen.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Amerika

Klimaat Amerika

Amerika is een enorm land. Hierdoor is het lastig om het klimaat voor het hele land te omschrijven. In het noorden is het opvallend koeler dan in het zuiden en aan de kust heeft het klimaat een vrij mild karakter. Verder bestaat er aan de oostkust en het zuidoosten van Amerika kans op orkanen.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Amerika is Engels maar door de diversiteit aan culturen in het land worden er ook veel andere talen gesproken. Naast het Engels wordt er bijvoorbeeld veel Spaans gesproken. In Californië bijvoorbeeld spreekt maar liefst 26% van de bevolking Spaans.

Gebruikte valuta

In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar. Je kunt prima pinnen in dit land en ook betalen met creditcards en/of bankpassen is geen enkel probleem. Laat de bank nog even controleren of de instellingen van je pas goed staan.

Hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de hoofdstad van Amerika. Er wonen bijna 600.000 mensen. De regering zetelt in de hoofdstad en daarom kun je hier je hart ophalen bij bezienswaardigheden als het Witte Huis en het Capitool. Ook zijn er interessante musea zoals de Smithsonian te vinden.


Alle gebieden in Amerika


Algemene informatie over Amerika

Drinkwater
Normaliter is kraanwater in Amerika prima te drinken. Het is wel verstandig om op reis in Amerika in de wat afgelegen gebieden flessen bronwater te gebruiken of eventueel het water eerst te koken.

Valuta Verenigde Staten
In Amerika betaal je met de Amerikaanse Dollar (USD of US$). Een credit card is een must. Neem er daarom ook een mee tijdens je rondreis door Amerika. Pinnen kan zeker in de VS, maar informeer wel eerst bij je bank of je pinpas geschikt is voor gebruik in de VS. Belangrijk detail: de prijzen in de VS zijn vaak exclusief BTW.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tijdens een reis door Amerika is afhankelijk van de plaats waar je je in bevindt. Het tijdsverschil is als volgt: New York en Miami - 6 uur vroeger; Chicago - 7 uur vroeger; Denver of Phoenix - 8 uur vroeger; Las Vegas, San Francisco en Los Angeles - 9 uur vroeger; Honolulu - 12 uur vroeger.

Visum en reisdocumenten
Voor een verblijf van minder dan 90 dagen heb je over het algemeen voor een rondreis door Amerika geen visum nodig, alleen een geldig paspoort. Twijfel je wat voor jou geldt, informeer dan bij de ambassade. Je paspoort moet geldig blijven tot het moment dat je weer naar huis gaat. Je hebt wel een visum nodig als je van plan bent om tijdens of na je rondreis Amerika door te reizen naar Mexico, Canada, Bermuda of de Caribische eilanden. Ook als je van plan bent om te gaan werken in de VS of als je langer dan 90 dagen wilt blijven, dien je een visum aan te vragen.

Inentingen
In Amerika heersen over het algemeen dezelfde ziekten als in Nederland. Ga je naar twijfelachtige gebieden, dan kun je het beste even bij de GGD informeren wat hun adviezen per gebied zijn. Het is wel aan te bevelen om voor een reis naar Amerika een herhaling van DTP en BMR te nemen. In een aantal staten is een vaccinatie tegen Hepatitis B verplicht.

Criminaliteit
De criminaliteit is de laatste jaren behoorlijk afgenomen in Amerika. Het enige waar je op moet letten zijn zakkenrollers. Verder is het verstandig om tijdens je rondreis in Amerika de achterbuurten van grote steden te mijden

Vluchttijd
De vliegtijd naar Amerika is afhankelijk van de reisbestemming. Wil je een zo kort mogelijke vlucht, dan kun je je rondreis door Amerika het beste in New York landen. De vlucht duurt dan ongeveer 8 uren.

Overnachten
De mogelijkheden om tijdens je rondreis door Amerika te overnachten, zijn eindeloos. Je kunt overnachten in appartement, motels, hotels, resorts, kamperen, etc.

Cultuur Amerika
Over het algemeen zal je tijden een rondreis door Amerika geen hinder ondervinden van enorme cultuurverschillen. De cultuur is er niet heel anders dan die van ons. Uiteraard was dat wel anders toen de oorspronkelijke bewoners, de indianen, nog bepalend waren voor de cultuur. De cultuur in Amerika is een multiculturele cultuur met veel verschillende internationale invloeden. Op het gebied van onder andere kunst moet men het in de VS veelal hebben van liefdadigheid, er worden hiervoor nauwelijks gelden door de overheid beschikbaar gesteld. Dit is één van de redenen dat het land de meeste particuliere musea ter wereld heeft. Liefdadigheid is dan ook iets dat bij Amerikanen erg gerespecteerd wordt.

Eten en drinken
Wie aan eten in Amerika denkt, denkt aan junk food. Natuurlijk komen er veel fastfood ketens voor in dit land, echter dat is natuurlijk lang niet alles. Door de multiculturele samenleving is het eten in de VS ook zeer divers. Zelfs de Nederlanders hebben gerechten geïntroduceerd, zoals pannenkoeken. De bagel is typisch Amerikaans, officieel werd dit echter door de joden uit Oost-Europa geïntroduceerd. Er wordt door slechts 50% van de Amerikaanse bevolking fruit gegeten en maar 25% van de Amerikanen eet groente. De doggie bag is een bekend begrip in de restaurants: je neemt je overgebleven eten in een zakje mee naar huis. Alcohol mag in de Verenigde Staten van Amerika alleen door mensen van 21 jaar en ouder gedronken worden. Hier dien je tijdens een reis door de Amerika dan ook zeker rekening mee te houden. 

Weer en klimaat Amerika
Doordat Amerika een enorm land is, is het klimaat door het gehele land ook verschillend. In het noorden bij Alaska is het bijvoorbeeld erg koud met een zogeheten arctisch klimaat. In het zuiden in Hawaii heerst daarentegen weer een subtropisch klimaat. Hierdoor valt er geen beste reistijd vast te stellen voor het maken van een rondreis door Amerika (het weer is altijd wel ergens mooi in de VS). Over het algemeen is het in de zomer gemiddeld erg heet in Amerika. De regel is wel dat hoe noordelijker je gaat, hoe kouder het wordt. Qua weersomstandigheden zou je gemiddeld gezien het beste naar Amerika af kunnen reizen in de lente of in de herfst.


Rondreis Amerika: stel je eigen reis samen

Als we het over Amerika hebben, dan hebben we het doorgaans over Noord-Amerika, oftewel de USA. Reizen naar Amerika doe je natuurlijk niet zomaar. Op dit bijzondere continent valt zoveel te beleven dat je eigenlijk wel een paar weken nodig hebt om optimaal te genieten. Veel mensen kiezen voor een camper, omdat je dan flexibel bent om rond te reizen, maar tegelijkertijd gemakkelijk kunt overnachten. Maar in Amerika zijn genoeg goede gelegenheden om de nacht door te brengen, dus een rondreis per auto is ook een geliefde keuze. Amerika heeft weinig historie waar het de steden betreft, maar toch is een citytrip de moeite waard. De immense bouwwerken verbluffen elke reiziger. Bovendien is de natuur er adembenemend mooi. Een roadtrip door de USA is op iedere leeftijd een goed idee. Ga het avontuur aan en kies voor een individuele rondreis door Amerika of ga juist voor een georganiseerde rondreis door Amerika.

Rondreizen door Amerika: zelf samenstellen of niet?

De diverse reisbureaus bieden ook allemaal diverse reizen aan. Als je nu wilt gaan rondreizen door Amerika kun je dus de keuze maken tussen een individuele rondreis door Amerika of een georganiseerde rondreis door Amerika. Het voordeel van zelf samenstellen is natuurlijk dat je zelf kunt kiezen wat jij van het land wilt zien. In de Verenigde Staten ben je zomaar niet uitgekeken, maar meestal heeft iedereen een bepaalde voorkeur. Wil jij meer zien van de steden of juist van de natuur? Bij een individuele reis kun je heel gemakkelijk zelf bepalen hoeveel tijd je ergens doorbrengt. Bij een georganiseerde rondreis door Amerika waarbij je doorgaans met een groep reist, is dit echter niet mogelijk. Rondreizen door Amerika hebben diverse lengtes. De meest logische lengte is een reis van 21 dagen. Daarbij heb je namelijk voldoende tijd om de belangrijkste hoogtepunten te zien, terwijl je doorgaans toch geen extra vrije dagen hoeft op te nemen. Ook met kinderen is dit precies een goede duur voor een vakantie.

Meer over een individuele rondreis door Amerika

Wil je je vakantie in de Verenigde Staten als rondreis plannen, dan behoort een individuele rondreis altijd tot de mogelijkheden. Bij een individuele rondreis kun je vaak ook kiezen voor een kortere duur dan 3 weken. Een 14-daages of 16-daagse reis is dan heel standaard. De kosten voor zo’n reis liggen meestal rond de € 2000,-. Kijk maar eens bij aanbieders als Fox of TUI voor een goedkope rondreis. Doorgaans gaat het hierbij om een fly drive Amerika. Dat wil zeggen dat je met het vliegtuig reist en ter plekke een auto tot je beschikking krijgt. Ideaal, want zo hoef jij niets te missen. Je kunt meteen op pad om naar je eerste bestemming te reizen. Omdat de USA zo groot is, is het verstandig om je te beperken tot een bepaald gebied. Velen denken dan aan de oostkust, met New York, Miami en andere hoogtepunten. Maar ook de westkust van de Verenigde Staten is beslist de moeite waard. Elk reisbureau zal je tips kunnen geven voor bezienswaardigheden. En wat dacht je van een rondreis door Midden-Amerika? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijzondere rondreis door Cuba of rondreizen door het prachtige Mexico.

Reizen naar Amerika: waar je aan moet denken

Wanneer je gaat reizen naar Amerika, zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Natuurlijk neemt het reisbureau je al de meeste zorg uit handen, maar toch is het goed om een aantal zaken te checken. Is je paspoort bijvoorbeeld nog geldig op jouw reisdata? Er zijn in Amerika bepaalde vereisten voor je paspoort en visum. Vraag dit altijd even na bij je reisorganisatie. Bovendien moet je aangemeld worden bij het ESTA-programma. Ook hiervan zul je op de hoogte worden gebracht door je reisorganisatie.

Vergelijk je reis online

Wil jij eenvoudig de goedkoopste aanbieder vinden voor een rondreis door Amerika? Op Rondreizen.net hebben wij de mooiste reizen voor je verzameld. Vergelijk je reis eenvoudig bij ons online en vindt de voordeligste aanbieder.


Amerika ervaringen & beoordelingen

De Amerika ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noord-Amerika.

Plaats beoordeling