Zoek & boek

Rondreis California

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Op rondreis door het schitterende California

Florida mag zichzelf dan wel de Sunshine State noemen, California is de Golden State. Die bijnaam heeft het te danken aan de goudkoorts die er twee eeuwen geleden heerste en mensen in groten getale naar de westkust trokken. Een rondreis door California duurt meestal 3 weken of meer. Het is dan ook een van de meest veelzijdige staten van Amerika en heeft je bruisende steden, langgerekte stranden en een adembenemende natuur te bieden. Van palmbomen tot wolkenkrabbers en van diepe kloven tot kleine, traditionele dorpjes: tijdens een rondreis door California zie je het allemaal.

California rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door California

California rondreis steden

De steden van California

De bekendste steden van de Golden State zijn Los Angeles en San Francisco. Meestal beginnen rondreizen door California in de ene stad en eindigen ze in de andere. Los Angeles is natuurlijk dé plek om beroemdheden te scoren. Zoek je favoriete sterren op de Walk of Fame, beleef een dag vol pret in een van de vele themaparken en wandel over de boulevard van het nabijgelegen Santa Monica. San Francisco is vooral beroemd om zijn Golden Gate Bridge. Breng ook zeker een bezoek aan de gevangenis van Alcatraz en ga zeeleeuwen spotten op Pier 39.

Natuurgebieden

Behalve steden is de staat ook rijk aan indrukwekkende natuurparken. Een rondreis door California is dé gelegenheid om een bezoek te brengen aan onder andere Yosemite National Park, Sequoia & Kings Canyon National Park en natuurlijk Death Valley. In dat laatste park lopen de temperaturen in de zomermaanden dusdanig op, dat meteorologen het erover eens zijn dat het de heetste plek op aarde is.

California rondreis natuurgebieden
Rondreis California combineren met andere staten

California combineren met andere staten

Een rondreis in Californië kan je vormgeven zoals jij wilt. Zeker wanneer je besluit om je reis helemaal zelf samen te stellen. De reis biedt een interessante afwisseling tussen natuur, cultuur en steden. De klassieke rondreis door California van 3 weken leidt je langs Los Angeles, de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park, Las Vegas, Death Valley, Sequoia & Kings Canyon National Park, Yosemite National Park en San Francisco. Je combineert California dan eigenlijk een beetje met andere staten. Zo ligt Las Vegas in Nevada en de Grand Canyon in Arizona.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Fietstocht Golden Gate Bridge

Kamperen in Monument Valley

New York en Toronto

American Heritage

American Grandeurs

American Grandeurs

American Historic Highways

American Historic Highways

American Heritage

Alaska & Yukon Highlights

Een rondreis door California van 2 weken

Heb je voor het rondreizen door California minder tijd? Geen probleem? Door een bezoek aan deze staat niet te combineren met andere staten en dus minder diep het binnenland in te trekken, lukt het je alsnog om binnen een aanzienlijk kortere tijd de grootste highlights van de westkust te zien. Een rondreis door California van 2 weken maak je bijvoorbeeld langs Los Angeles, Death Valley, Sequoia & Kings Canyon National Park, Yosemite National Park en San Francisco. Ondanks de grote afstanden die je aflegt, heb je meer dan genoeg tijd om van deze hoogtepunten te genieten.

Een rondreis door California van 2 weken

Andere rondreizen door Amerika

Rondreis Oost Amerika

Rondreis California 2 weken

Een individuele reis of een groepsreis

Een individuele rondreis door Californië maak je met een comfortabele auto of een camper. Vind je het fijner om de Verenigde Staten gezellig met een groep te ontdekken? Het grootste deel van de reisaanbieders organiseert reizen naar dit deel van de Verenigde Staten. Het voor- en het najaar gelden als de beste reistijd voor rondreizen door California.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…