Zoek & boek

Rondreis Florida

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Kleurrijke, swingende rondreizen door Miami

‘Welcome to Miami, bienvenidos a Miami’. Zit je ook al swingend op je stoel wanneer je deze woorden hoort? Aan de songtekst van de hit van Will Smith uit 1997 is geen woord gelogen. Hij zingt over de prachtige stranden, de hippe bars, de heerlijke temperaturen en het multiculturele karakter van de stad. Geen wonder dat veel Amerikanen zelf ook hun strandvakantie houden in Miami. Maar Florida heeft nog veel meer te bieden.

Rondreis Miami
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Florida

rondreis van verre
Van Verre Bekijk prijs
rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
Tenzing Travel
Tenzing Travel Bekijk prijs
AmerikaPlus Bekijk prijs
Rondreis door Florida

Even ertussenuit in de Sunshine State

Wat dacht je bijvoorbeeld van koraalgebieden, alligators, kleurrijke houten huisjes en pretparken waar jong en oud even al hun zorgen vergeten? Een rondreis door Florida geeft je stemming een flinke boost. Kies je voor een korte rondreis door Florida van 9 dagen om je batterij even snel op te laden? Of ga je voor een rondreis door Florida van 21 dagen, zodat je geen enkele bezienswaardigheid hoeft over te slaan? Wij vertellen je graag wat de hoogtepunten van deze Sunshine State zijn!

Het populairste reisprogramma voor een rondreis door Florida

Vertrek je naar het zonnige zuiden van de Verenigde Staten? Dan bepaal je natuurlijk helemaal zelf hoe je je reis vormgeeft. Komt de nadruk op het strand en uitgaan te liggen? Of boek je een rondreis naar Florida met kinderen en ga je vooral voor avontuurlijke dagen in de pretparken en de Everglades, waar je op zoek gaat naar alligators? Toch is één reisprogramma bijzonder populair. Die begint in Miami en eindigt in Orlando.

Populairste rondreis Florida
Van Miami naar Orlando rondreis

Van Miami naar Orlando

Deze reis van Miami naar Orlando is de vaakst geboekte van alle Florida rondreizen. Na een verblijf van enkele dagen in de kleurrijke kuststad Miami reis je naar de tropische Florida Keys en vervolgens de Everglades. Na je natuurlijke avonturen ga je verder naar het authentieke Fort Myers en daarna Crystal River. Op die laatste plek kunnen sportievelingen zich uitleven. Je eindigt je rondreis in Orlando met zijn vele pretparken. Voor deze rondreis door Florida heb je ongeveer 14 dagen nodig. Wil je het rustiger aan doen óf meer hoogtepunten aan je reis toevoegen? Kies dan voor een rondreis door Florida van 21 dagen.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Fietstocht Golden Gate Bridge

Kamperen in Monument Valley

New York en Toronto

American Heritage

American Grandeurs

American Grandeurs

American Historic Highways

American Historic Highways

American Heritage

Alaska & Yukon Highlights

Miami

Florida is de zonnigste staat van alle Verenigde Staten van Amerika en verdient daarom zijn bijnaam Sunshine State. Wie aan Florida denkt, denkt bijna automatisch aan Miami. Hagelwitte zandstranden met als hoogtepunt South Beach, hippe clubs, cafés en boetiekjes en een multiculturele keuken. Ook winkelen kan je er als de beste. Het extra fijne van Miami is dat de stad enorm voetgangersvriendelijk is en bijna alle plekken lopend goed te bereiken zijn.

Miami rondreis
Florida Keys rondreis

De Florida Keys

De oostkust van Florida ligt aan de Atlantische Oceaan en de westkust aan de Golf van Mexico. De Florida Keys, een archipel van wel 1700 eilandjes, ligt in die laatste. De zuidelijkste ligt op zelfs maar 150 kilometer afstand van Cuba. Enkele tientallen eilandjes zijn bewoond en worden met bruggen met elkaar verbonden. Er heerst een ontspannen hippiesfeer die heel anders is dan de sfeer in de rest van Amerika. Zwemmen, snorkelen en duiken zijn de populairste bezigheden. Key West is het grootste en het drukste eiland.

Everglades National Park

Na een ontspannen verblijf aan de Florida Keys is het tijd voor wat adrenaline in het Everglades National Park. De reistijd is afhankelijk van op welk eiland je je precies bevindt. Vanaf het meest zuidelijke Key West bedraagt de reistijd iets meer dan vijf uur. De Everglades is een moerasgebied waar alligators, krokodillen en andere reptielen leven. Het park verken je met georganiseerde tochtjes per airboat. Maar wist je dat er in ditzelfde gebied ook zeekoeien en zelfs anaconda’s leven? Volgens de meest reizigers is dit dan ook het spannendste deel van rondreizen door Florida.

Rondreis Everglades National Park
Rondreis Fort Myers

Fort Myers

Na een flinke dosis adrenaline is het tijd om je rondreis door Florida, of het nu om een groesreis door Florida of een individuele rondreis gaat, in rustiger vaarwater te brengen. Fort Myers is een gezellig, authentiek stadje dat bekendstaat om zijn kleurrijke gebouwen. Je krijgt er het gevoel 50 jaar terug in de tijd te gaan. Alhoewel je je in Fort Myers prima een week kunt vermaken, verblijf je er tijdens een rondreis door Florida meestal twee tot drie dagen.

Crystal River

Crystal River is de volgende stop van de vaakst gemaakte rondreizen door Florida en een heerlijke plek voor outdoorliefhebbers. De plaats ligt aan de zogeheten Nature Coast en trekt jaarlijks tussen november en maart grote kuddes zeekoeien. Op sommige plekken rond Crystal River kan je die ook in de zomermaanden nog zien. Het gelijknamige natuurgebied wordt gekenmerkt door bossen en meertjes en nodigt uit tot prachtige fiets- en wandeltochten.

Crystal River Florida

Andere rondreizen door Amerika

Orlando rondreis

Orlando

Voor wie een rondreis door Florida met het gezin maakt, is Orlando vaak hét hoogtepunt van de reis. Niet voor niets wordt de stad ’s werelds hoofdstad van attractieparken genoemd. Je kan er Walt Disney World, de Universal Studios en SeaWorld bezoeken. Breng je dagen door in een heerlijk zorgeloze wereld en ga met een volledig opgeladen batterij weer richting huis.

Andere bezienswaardigheden om een rondreis door Florida mee uit te breiden

Is een rondreis langs Miami en omgeving voor jou niet genoeg? Wil je een rondreis door Florida van minimaal 21 dagen maken? Dan kan je het bovenstaande reisprogramma ook uitbreiden met nog wat extra bezienswaardigheden. Zo kan je denken aan Fort Lauderdale, het historische St. Augustine, en de stad Tampa, die aan Tampa Bay in de Golf van Mexico ligt. Verder kan je vooral rondom Orlando je rondreis door Florida flink uitbreiden. Bezoek bijvoorbeeld Wekiwa Springs State Park of boek een rondleiding bij de NASA.

Rondreis Florida uitbreiden
Rondreizen door Florida uitbreiden met andere staten

Rondreizen door Florida uitbreiden met andere staten

Florida rondreizen kan je tot slot uitbreiden met een bezoek aan eveneens zuidelijk gelegen steden als New Orleans in de staat Louisiana en/of Nashville en Memphis in de staat Tennessee. Deze regio’s vormen de geboortegrond van de muziekstromen country en blues. Boek je rondreis geheel zelf of laat je bijstaan door een (gespecialiseerd) reisbureau. Wanneer alles in kannen en kruiken is als je het vliegtuig instapt, kan je tijdens je reis zelf van elke seconde genieten.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…