Rondreis Rocky MountainsDe Rocky Mountains. Het is een van de mooiste en grootste bergketens op aarde. Met zijn dramatisch hoge bergtoppen, wandelpaden die leiden naar bergmeren en watervallen, wilde dieren en vele Nationale Parken (waaronder het Rocky Mountain National Park), zijn de Rockies een paradijs om te verkennen.

Ze omvatten meer dan 100 afzonderlijke bergketens, die zijn onderverdeeld in de Canadese, de Noordelijke, de Middle en de Zuidelijke Rockies. En deze hebben allemaal hun eigen, unieke kernmerken!

Hetgeen ze allemaal gemeen hebben echter, zijn de verbluffend mooie landschappen, die uitonderlijk mooie natuurwonderen in petto hebben. Ben jij een natuurliefhebber in hart en nieren? Dan is een rondreis door de Rocky Mountains helemaal aan jou besteed!


LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Rocky Mountains

Klimaat Rocky Mountains

Gesproken Taal


Rondreizen door de Rocky Mountains; de meest dramatische bergketen van de Verenigde Staten

De Rockies strekken zich uit van Canada tot aan centraal New Mexico. Hier in Colorado, Wyoming, Montana en Idaho, botsen de ‘Great Plains’ van het Amerikaanse Westen, met zijn dramatische bergtoppen. De mogelijkheden zijn er eindeloos. De Rockies bieden je talloze manieren om eropuit te gaan en alle onbeschrijfelijk mooie plekken te verkennen.

Kies voor een georganiseerde rondreis door de Rocky Mountains en laat je betoveren door deze unieke plek op aarde.

Een breed scala aan mogelijkheden

Bezoek onder andere het ‘Parque Nacional de Rocky Mountain’,  wandel over ruim 350 kilometer aan paden, kajak over glinsterende bergmeren, bewonder kletterende watervallen en verken weidse vlaktes.

Geniet van panoramische uitzichten op de Rocky Mountains bergen vanuit de auto of bus, bekijk dieren in het wild, ga klimmen, kamperen, vissen of paardrijden. Maar ook een heus ski avontuur in de Rocky Mountains behoort tot de vele mogelijkheden.

Kortom: het maken van een rondreis door de Rocky Mountains is een beleving op hoog niveau! 

Welk type rondreis door de Rocky Mountains past bij jou?

Sta jij te popelen om de legendarische Rockies met eigen ogen te gaan bewonderen, maar heb je geen zin om alles zelf te regelen? Overweeg dan een georganiseerde rondreis door de Rocky Mountains.

Er zijn vele mogelijkheden, waardoor er altijd een rondreis tussenzit is die perfect bij je past. Vaak worden reizen naar de Rocky Mountains gecombineerd met andere toffe bestemmingen in de Verenigde Staten.

Populaire aanbieders die reizen naar deze top bestemming aanbieden zijn onder andere Tenzing Travel, AmerikaPLUS, Van Verre, SNP en meer. 

Een groepsrondreis door de Rockies 

Reis je graag in een groter gezelschap en laat je het liefst alles aan professionals over? Dan is een groepsrondreis door de Rocky Mountains perfect voor jou. Een voorbeeld hiervan is deze geweldige groepsreis van AmerikaPLUS:  een unieke reis die niet alleen het Rocky Mountains Nationaal Park aandoet, maar ook Mount Rushmore, Yellowstone, Arches en Canyonlands. Bovendien wordt er een deel van de beroemde Route 66 gereden.

Ook deze 9-daagse groepsrondreis van AmerikaPLUS is geweldig. Deze korte rondreis door de Rocky Mountains, inclusief Yellowstone Nationaal Park, start in Denver en eindigt in Salt Lake City. Je volgt tijdens deze reis de sporen van beroemde veldslagen van het Oude Westen. Bovendien krijg je een kijkje in het leven van een aantal beroemde cowboys en indianen!

Een individuele rondreis door de Rockies

Ga je liever met je eigen reisgezelschap op pad en wil je enigszins inspraak hebben op de route die je aflegt? Dan is een individuele rondreis door de Rocky Mountains wellicht een betere keuze.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke 20-daagse autorondreis van Tenzing Travel; een majestueuze reis door de Rocky Mountains bergen met indrukwekkende natuur, zowel binnen als buiten de Nationale Parken. Ontdek Dead Horse Point State Park vanuit een kajak, schitterende natuurlijke bogen in Arches, rotsformaties, watervallen en geisers in Yellowstone en wilde dieren in Grand Teton.

Jij bepaald de trend van de reis

Het voordeel van het kiezen voor een individuele rondreis door de Rockies, is dat het reisschema prima kan worden aangepast naar jouw wensen. De meeste organisaties geven je een reisroute die zij hebben samengesteld op basis van hun eigen ervaringen en professionaliteit. Er is echter altijd ruimte voor eigen inbreng. Bepaal bijvoorbeeld waar je het liefst zou willen overnachten, plak een aantal dagen vast aan de originele reis, of voeg een aantal excursies toe.

Helemaal tevreden over het reisschema van je aanbieder? Dan kun je het natuurlijk gewoon zo laten. Dat scheelt weer geregel!

Hoeveel dagen heb je nodig voor je rondreis door de Rocky Mountains?

Het hangt helemaal van je reisdoel af hoeveel dagen of weken je nodig hebt voor je rondreis door het mooie Rocky Mountains land. Idealiter plan je minimaal een week in. Dit geeft je genoeg tijd om alle hoogtepunten van het park te kunnen ontdekken.

De Rocky Mountains zijn echter zo groot, dat je er met gemak maanden kunt rondreizen zonder alles te hebben gezien. We raden je aan om je reis niet te overhaasten, zodat je een reëel beeld krijgt van het park. Kies bovendien voor een minimaal aantal bestemmingen om te verkennen. De meeste georganiseerde rondreizen die worden aangeboden variëren qua tijdsduur van 8 tot 21 dagen.

Lees ook: op reis naar Amerika? Dit is alles wat je moet weten over een ESTA!

Een aantal must-sees tijdens je rondreis door de Rocky Mountains

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om je een beeld te vormen  van de immense Rocky Mountains, en wat het gebergte allemaal omvat. Hoewel het onmogelijk is om alles in één bezoek te zien, zijn er een aantal geweldige bestemmingen om uit te kiezen. De volgende plekken in de Rocky Mountains bergen zijn simpelweg legendarisch:
 

  • Yellowstone Nationaal Park
  • Deer Valley
  • Glacier Nationaal Park
  • Grand Teton (ski resort in de Rocky Mountains)
  • Moraine Lake (gletsjermeer)
  • Old Faithful (geiser)
  • Great Sand Dunes Nationaal Park (geweldige zandduinen)
     

Als je je bedenkt dat alleen het Yellowstone Nationaal Park al 8983 vierkante kilometer omvat, begrijp je de omvang van de Rockies misschien beter. En zul je niet snel geneigd zijn om alle highlights in één bezoek te willen proppen…

Plan je rondreis door de Rocky Mountains

Heb je jouw favoriete rondreis gevonden? Zorg er dan voor dat je deze op tijd vastlegt. Reizen naar de Rocky Mountains bergen zijn namelijk enorm populair. En wij snappen natuurlijk waarom…

Boek je reis dus het liefst vandaag nog, zodat je zeker bent van een plek. De meeste aanbieders hanteren bovendien een goed annuleringsbeleid. Je kunt dus met een gerust hart beginnen met plannen. Better safe then sorry, zoals ze zeggen in Amerika!

Veelgestelde vragen  over je rondreis door de Rocky Mountains

Waar zijn de Rocky Mountains? 

De Rocky Mountains strekken zich uit van Canada tot centraal New Mexico, over een afstand van 4800 kilometer. Afhankelijk van de verschillende definities tussen Canada en de Verenigde Staten, bevindt het noordelijke eindpunt zich ofwel in Terminal Range in het noorden van British Columbia, of in de noordoostelijke uitlopers van de Brooks Range/British Mountains.

Het meest zuidelijke punt ligt in de buurt van het Albuquerque-gebied. Grenzend aan het Rio Grande-bekken en ten noorden van het Sandia-Manzano-gebergte. 

Is het Rocky Mountain National Park open?            

Parque Nacional de Rocky mountain Rocky is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend, hoewel bepaalde wegen en voorzieningen seizoensgebonden kunnen zijn gesloten. Het Kawuneeche Visitor Centre ligt op slechts een paar kilometer van het centrum van Grand Lake en is geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur; het hele jaar door.

Maskers zijn verplicht voor iedereen, ongeacht locatie of vaccinatiestatus, in alle NPS-gebouwen, drukke buitenruimtes, en alle vormen van afgesloten openbaar vervoer.

Wat is de hoogte van de Rocky Mountains?

De piek van de Rocky Mountains bergen stijgt met zijn 3.000 tot 4.000 meter hoogte overal bovenuit.  Het omvat de grote Athabasca-gletsjer, die bijna vijf mijl lang en ongeveer een mijl breed is. De Canadese Rockies zijn ongeveer gelijk verdeeld tussen de afwatering naar het oosten (Atlantische en Arctische oceanen) en naar het westen (Stille Oceaan).

Wat is er te doen in Rocky Mountains National Park?

Er is van alles te doen in de Rockies. En de meeste activiteiten verhalen zich op de natuur. Hiking is een van de meest populaire bezigheden in het park. Daarnaast zijn er tal van pittoreske autoroutes aanwezig, die je al slingerend langs panoramische uitzichten leiden. Het wegennet van de Rockies biedt bezoekers toegang tot verschillende unieke ecosystemen.

Wildlife spotten en fotografie zijn tevens top activiteiten in de Rocky Mountains. Of het nu dikhoornschapen, elanden, muilezelherten of andere dieren in het wild zijn; als bezoeker van de Rockies moet je wel een passie hebben voor wilde dieren.

De zomer is daarnaast een geweldige tijd om deel te nemen aan een van de vele Ranchergeleide programma's. Je komt tijdens deze tours meer te weten over het park en de flora en fauna. Ga daarnaast kamperen of bezoek een aantal bruisende steden, zoals Fraser, Crested Butte, Steamboat Springs, Taos of Estespark.

Hoe zijn de Rocky Mountains ontstaan?

De Rocky Mountains zijn 80 miljoen tot 55 miljoen jaar geleden gevormd tijdens de Laramide-orogenese, waarbij een aantal platen onder de Noord-Amerikaanse plaat begonnen te glijden. De subductiehoek was ondiep, wat resulteerde in een brede gordel van bergen die door het westen van Noord-Amerika liep.