Zoek & boek

Rondreis Texas

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes
Big, bigger, biggest

Ontdek met een rondreis door Texas het Amerika van de cowboys en de woestijnen

Howdy! Welkom in Texas: de staat van de uitgestrekte woestijnen, cowboys en ranches. De staat waar barbecueën tot een kunst is verheven en waar je ook het temperament van het aangrenzende en kleurrijke Mexico proeft. Dankzij zijn omvang -na Alaska is Texas de grootste staat van de Verenigde Staten- en zijn lange culturele geschiedenis wordt over Texas vaak ‘Big, bigger, biggest’ geroepen. Met een rondreis door Texas ga je het zelf ontdekken.

Texas rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Texas

Voel de ultieme vrijheid tijdens het rondreizen door Texas

Voel de ultieme vrijheid tijdens het rondreizen door Texas

Rondreizen door Texas staat garant voor een aaneenschakeling aan onvergetelijke ervaringen. Stap in je auto en rijd over de panoramische wegen terwijl je de warme wind door je haar voelt gaan.  Onderweg proef je van countrymuziek, de cowboycultuur, de Tex-Mex keuken én ontdek je wat de ware Texaanse identiteit betekent: trots, onafhankelijkheid en een diepe liefde voor de eigen geboortegrond. Tijdens het rondreizen door Texas voel je de ultieme vrijheid.

De hoogtepunten van deze zuidelijke staat

In Texas zijn de bezienswaardigheden niet op één hand te tellen. Stroop je mouwen dus maar op en maak je klaar voor flink wat avontuur. De staat heeft zowel boeiende steden als uitgestrekte natuurgebieden. Wat steden betreft mogen Austin, Houston en San Antonio niet aan je Texas rondreis ontbreken. De bekendste van de nationale parken in Texas is Big Bend National Park met zijn unieke rotsformaties, maar ook woestijnlandschappen en watervallen. In Guadeloupe Mountains National Park vind je het hoogste punt van Texas.

Texas rondreis hoogtepunten
De klassieke reisroute door Texas

De klassieke reisroute door Texas

Met een rondreis door Texas kan je gaan en staan waar je wilt. Wil je het maximale uit je tijd op Amerikaans grondgebied halen? Dan doe je er goed aan je reisroute van tevoren uit te stippelen. En alhoewel dat een leuke bezigheid is, hoef je het wiel gelukkig niet meer uit te vinden. Tal van reisbureaus bieden je interessante reisprogramma’s aan, al dan niet bestaande uit bouwstenen om je reis mee te personaliseren. Een klassieke rondreis door Texas wordt vrijwel overal aangeboden.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Fietstocht Golden Gate Bridge

Kamperen in Monument Valley

New York en Toronto

American Heritage

American Grandeurs

American Grandeurs

American Historic Highways

American Historic Highways

American Heritage

Alaska & Yukon Highlights

Dallas als begin- en eindpunt van je reis

De klassieke rondreizen door Texas beginnen en eindigen in Dallas. Deze stad staat vooral bekend als de plek waar John F. Kennedy in 1963 werd vermoord. In het Sixth Floor Museum leer je alles over deze gebeurtenis. Na Dallas zet je koers richting Austin, de muziekhoofdstad van Texas, en vervolgens naar San Antonio, dat onder andere bekendstaat om zijn vele restaurantjes langs de rivier. Daarna ga je verder naar National Park Big Bend, de Guadeloupe Mountains en Amarillo, waar je dat onvervalste Texasgevoel ervaart. Vanuit Amarillo keer je terug naar Dallas.

Rondreis Texas Dallas

Andere rondreizen door Amerika

Texas rondreis aantal dagen

Hoeveel dagen heb je nodig voor een Texas rondreis?

Wil je zoveel mogelijk hoogtepunten zien? Voor het bovenstaande reisprogramma heb je al gauw 18 tot 20 dagen nodig. Heb je minder tijd? Met een rondreis door Texas van 2 weken kan je kiezen voor een route als Dallas – Austin – San Antonio – Big Bend National Park – Houston. Voor een rondreis door Texas van 10 dagen kan je je beperken tot de steden. De beste reistijd is in het voorjaar, wanneer het nog niet te heet is en je geen last hebt van het orkaanseizoen.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…