Zoek & boek

Rondreis West-Amerika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Zó kun jij je rondreis door West-Amerika vormgeven

Een rondreis door West-Amerika betekent een reis boordevol bruisende steden en nationale parken. Het ene moment fiets je over de Golden Gate Bridge en spot je Hollywoodberoemdheden, het andere moment staar je naar de hoogste bomen ter wereld of sta je in een woestijn die in de zomermaanden de heetste plek op aarde is. Je tuimelt dus van de ene in de andere verbazing. Houd je fototoestel in de aanslag, want een rondreis langs de westkust van Amerika is nergens mee te vergelijken!

Zó kun jij je rondreis door West-Amerika vormgeven
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door West-Amerika

Een rondreis of een one-way reis

Een rondreis of een one-way reis

Als we groepsreizen even buitenwege laten, kunnen we stellen dat vrijwel iedere reiziger voor een roadtrip per auto of per camper kiest. Handige startpunten zijn dan grote steden als Los Angeles, Las Vegas of San Francisco. Je kunt een letterlijke rondreis maken, maar ook kiezen voor een one-way rondreis door Amerika west. In dat geval eindig je je reis op een andere plek dan waar je die startte. Omdat de Verenigde Staten enorm zijn, geven veel reizigers daar de voorkeur aan.

West-Amerika met een huurauto ontdekken

Wil jij de westkust van Amerika met een rondreis bezoeken? Een auto kan je verschillende voordelen bieden. Je rijdt lekker comfortabel en het rijden is niet heel anders dan je thuis gewend bent. Bovendien manoeuvreer je je gemakkelijk over wat minder brede wegen, bijvoorbeeld in de grote steden die je tijdens een rondreis door West-Amerika bezoekt. Daarnaast kun je met een auto gemakkelijk parkeren en rijd je vlot van A naar B.

West-Amerika met een huurauto ontdekken
Een Amerika rondreis langs de westkust per camper

Een Amerika rondreis langs de westkust per camper

Alhoewel je er met de camper iets langer over doet om van de ene naar de andere plek te komen, heeft ook dat vervoermiddel wat belangrijke pluspunten. Elke of bijna elke dag je koffer in- en uitpakken om in een ander hotel te slapen is niet nodig. Bovendien ben je een stuk zelfstandiger doordat je ook zelf kunt koken wanneer je wilt. Zo druk je de kosten tijdens een West-Amerika rondreis ook nog eens. Daarnaast bevinden veel campings zich midden in de natuur.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Fietstocht Golden Gate Bridge

Kamperen in Monument Valley

New York en Toronto

American Heritage

American Grandeurs

American Grandeurs

American Historic Highways

American Historic Highways

American Heritage

Alaska & Yukon Highlights

Hoelang heb je nodig voor een rondreis Amerika langs de westkust?

Hoelang je op reis gaat door West-Amerika is helemaal aan jou. In de praktijk kiezen veel reizigers voor een vakantie van minimaal drie weken, omdat je zo des te meer kunt zien. De onderlinge afstanden kunnen behoorlijk groot zijn, dus zo breng je de verhouding tussen het onderweg zijn en het bezoeken van bezienswaardigheden in balans. Korter of langer kan natuurlijk ook, daar is je reisschema geheel op aan te passen.

Hoelang heb je nodig voor een rondreis Amerika langs de westkust
De klassieke Amerika westkust rondreis

De klassieke Amerika westkust rondreis

Wanneer je denkt aan de klassieke roadtrip door het westen van Amerika, heb je daar ongetwijfeld wel een beeld bij. Je doet tijdens die vakantie grote steden als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles aan en bezoekt diverse nationale parken, waaronder Zion, Yosemite, Grand Canyon en Bryce Canyon. Oftewel: een perfecte afwisseling tussen natuur en steden. Heb je minder dan drie weken de tijd? Sla dan Las Vegas over, want dat ligt een behoorlijk stukje verwijderd van de rest van de bestemmingen. Bovendien zie je met Los Angeles en San Francisco al twee steden van wereldformaat.

Een reis met de focus op de nationale parken

Behoor jij tot de categorie natuurliefhebbers? Dan kun je er ook voor kiezen om de focus van je West-Amerika rondreis op de nationale parken te leggen. Je rijdt dan van Las Vegas naar San Francisco of andersom en maakt stops in onder andere Zion, Yosemite Park en Sequoia National Park. Je kunt deze reis in een kortere tijd afleggen dan de klassieke rondreis door West-Amerika, maar er ook voor kiezen om juist dezelfde tijd uit te trekken, zodat je een nog ontspannener reis tegemoet gaat.

Rondreis West Amerika nationale parken

Andere rondreizen door Amerika

Route 66 van het oosten naar het westen

Route 66 : van het oosten naar het westen

In plaats van een Amerika rondreis langs alleen de westkust kun je ook kiezen voor een rondreis die je naar die westkust leidt. Je begint dan in het oosten van het land en doorkruist deze via de 4000 kilometer lange Route 66. Je komt zowel langs grote steden als kleine, traditionele dorpjes. Dwars door 8 staten en verschillende tijdszones bereik je de westkust. Daar eenmaal aangekomen kun je kiezen voor een ontspannen zonvakantie aan het strand, of het avontuur voortzetten met een roadtrip Californië.

Een reis langs de kust

Nog een andere manier om invulling te geven aan een rondreis door Amerika west is door langs de gehele kust van noord naar zuid te rijden. Je startpunt is Seattle en je eindpunt San Francisco. Onderweg doe je Nationaal Park Olympic, Portland, Newport, Coos Bay, Medford, Eureka en Santa Rosa aan. De route andersom afleggen kan natuurlijk ook, maar omdat de meeste reizigers San Francisco als hoogtepunt zien, kiezen ze er het vaakst voor om deze voor het laatst te bewaren. Een deel van je reis verloopt via de 1000 kilometer lange Pacific Coast Highway, oftewel Highway 1, die als één van ’s werelds mooiste autoroutes wordt gezien.

Een reis langs de kust West-Amerika
Jouw rondreis langs de westkust van Amerika zelf samenstellen

Jouw rondreis langs de westkust van Amerika zelf samenstellen

Jouw rondreis kun je helemaal vormgeven zoals jij wilt. Zo kun je hem zelfs combineren met een stedentrip New York. En wat dacht je van een ontspannen weekje strandvakantie in Florida? Of misschien wel in Hawaii? Omdat de westkust van de Verenigde Staten aan de Stille Oceaan grenst, kun je van bijvoorbeeld San Francisco in minder dan 6 uur op hoofdeiland Oahu zijn. Zie je het voor je? Van de hoogste wolkenkrabbers tot een hulakrans om je nek!

Wat is de beste reistijd voor een West-Amerika rondreis?

De beste reistijd is gedeeltelijk afhankelijk van wat je precies van je reis verlangt. Kies je puur voor een rondreis langs de westkust van Amerika, dan is dat wellicht anders dan wanneer je via de Route 66 het land wilt doorkruisen naar het westen. Over het algemeen zijn het voor- en het najaar echter het meest geschikt. In de zomer kan het op veel plekken namelijk behoorlijk heet worden en dat kan je reisschema beïnvloeden.

Wat is de beste reistijd voor een West-Amerika rondreis
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…