Zoek & boek

Rondreis Zuiden Amerika

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een muzikale rondreis door het zuiden van Amerika

Over de exacte bestemmingen van een rondreis door het zuiden van de VS bestaat nogal eens verwarring. Het gaat namelijk niet om het absolute zuiden, maar om ‘The Deep South’ of ‘The Old South’. De definiëring gaat dus niet zozeer om de ligging, maar om het culturele, historische én muzikale karakter van deze zuidelijk gelegen staten. Je proeft tijdens een rondreis door het zuiden van Amerika van de blues, jazz en oude plantages. De geschiedenis is hier roerig geweest en zowel de slavernij als de Amerikaanse Burgeroorlog heeft zijn sporen nagelaten.

Een muzikale rondreis door het zuiden van Amerika
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Zuiden van Amerika

rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
rondreis van verre
Van Verre Bekijk prijs
rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
Tenzing Travel
Tenzing Travel Bekijk prijs
AmerikaPlus Bekijk prijs
Zuiden Amerika rondreis

Een letterlijk en figuurlijk warme reis

Wanneer we het over The Deep South hebben, hebben we het over de staten Georgia, Tennessee, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina en Alabama. Elke staat heeft zijn geheel eigen karakter. Vanwege de enorme omvang van het gebied ziet geen enkele rondreis door het zuiden van Amerika er precies hetzelfde uit. Wat echter altijd in je reis terugkomt, is country, soul, blues en jazz, interessante en vrij recente historie én soul food, met invloeden uit Midden- en Zuid-Amerika.

Een veelzijdige route voor een rondreis door het zuiden van Amerika

Wie een rondreis door het zuiden of Zuidoost Amerika wil maken, ziet vaak door de bomen het bos niet meer vanwege de vele mogelijkheden. Een interessante reisroute waarin zoveel mogelijk hoogtepunten zijn opgenomen, is degene die start in Chicago en via Nashville, de Great Smoky Mountains en Memphis naar New Orleans leidt. Wegens de afstanden heb je voor een programma als deze al gauw drie weken nodig.

Een veelzijdige route voor een rondreis door het zuiden van Amerika
Behoort Texas ook tot The Deep South

Behoort Texas ook tot The Deep South?

Alhoewel Texas wel heel zuidelijk is gelegen, hoort het officieel niet bij The Deep South. Ondanks dat wordt het oosten van die staat soms wel meegerekend. Texas kan wegens zijn klassieke karakter een mooie toevoeging zijn aan een rondreis door het zuiden van de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan hoofdstad Austin, een bijna één miljoen inwoners tellende maar daarom zeker niet minder gezellige muziekstad. De straatmuzikanten en de kleurrijke graffiti bepalen grotendeels het straatbeeld.

Uitgelichte rondreizen door Amerika

Fietstocht Golden Gate Bridge

Kamperen in Monument Valley

New York en Toronto

American Heritage

American Grandeurs

American Grandeurs

American Historic Highways

American Historic Highways

American Heritage

Alaska & Yukon Highlights

Florida als onderdeel van een rondreis door Zuidoost Amerika

Net als Texas behoort ook Florida officieel niet tot The Deep South. Toch wordt ook deze staat er soms (gedeeltelijk) toe gerekend. De sfeer is er echter heel anders. In Florida proef je vooral Caribische en Mexicaanse vibes. Voor een reis inclusief Florida heb je ongeveer drie weken nodig. Een interessant reisprogramma kan zijn: New Orleans – Natchez – Memphis – Nashville – Great Smoky Mountains – Atlanta – Charleston – Savannah – St. Augustine – St. Pete Beach – Fort Myers – Miami.

Rondreis door Florida

Andere rondreizen door Amerika

Rondreizen Zuiden Amerika

Op reis door de ziel van Amerika

Het ware karakter van de Verenigde Staten, dat is wat je tijdens een rondreis door het zuiden van Amerika ontdekt. Hier kwamen enkele van de belangrijkste muziekstromingen uit de geschiedenis tot leven. Maar ook was slavernij hier tot twee eeuwen geleden de normaalste zaak van de wereld en woedde de daaropvolgende Burgeroorlog hier van 1861 tot 1865 snoeihard. De muzikale, culturele, historische en politieke aspecten van deze regio maken van een rondreis door het zuiden van Amerika een reis die je voor altijd bijblijft.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…