Rondreis Bonaire

Rondreizen door Bonaire

Wanneer je een rondreis maakt door Bonaire zal jouw reis vooral in het teken staan van ultiem relaxen. Vaak worden er rondreizen aangeboden in combinatie met Aruba en/of Curaçao. Velen weten overigens niet dat Bonaire behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Helaas moet je wel een eind vliegen om bij dit prachtige eiland te komen, maar het is de moeite meer dan waard. Als je beroemde Nederlanders wilt spotten zit je hier goed, want zij zijn hier vaak te vinden om te overwinteren. Menigeen zegt dat het leven op Bonaire zeer relaxed en ontspannen is. Wanneer je aan Bonaire denkt, moet je denken aan witte zandstranden, overheerlijke cocktails en lekker eten. Als je van genieten houdt zit je dus goed op dit eiland. Als je naar Bonaire gaat voor het uitgaansleven dan is dat ook een prima keuze, want je kan er namelijk tot diep in de nacht dansen en de sfeer is er erg gemoedelijk. Natuurlijk zijn er ook een tal van activiteiten die je kan doen. Denk bijvoorbeeld aan duiken, golfen, zeilen, parasailen, etc etc. Er is voor elk wat wils en je hoeft je beslist niet te vervelen.

Cultuur

Bonaire heeft een rijke cultuur. De oorzaak hiervan is dat er door de eeuwen heen meer dan zeventig nationaliteiten zich hebben gevestigd op Bonaire. De meeste immigranten komen uit de Dominicaanse Republiek, Nederland (het vasteland), Venezuela, Colombia, Noord-Amerika, China en Peru. Tot op de dag van vandaag is dit proces nog aan de gang. Niet alleen in Bonaire wonen Nederlanders, maar in Nederland wonen er ook Bonairianen. Dordrecht kent een relatief grote populatie Bonairianen en mede daardoor heeft die stad een hechte band met Bonaire.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken Bonaire

Klimaat Bonaire

Bonaire heeft de eer om het warmste deel van Nederland te zijn. Gedurende het hele jaar is het er ongeveer 30 tot 32 graden. ’S Avonds daalt het kwik naar ongeveer 23 tot 25 graden. Het klimaattype van Bonaire is het tropisch savanneklimaat.

Gesproken Taal

Bonaire kent twee officiële talen namelijk het Nederlands en het Papiaments. Het Nederlands is tegelijkertijd de bestuurstaal van het land. Er wordt verder ook Engels en Spaans gesproken door een deel van de bevolking. Jezelf verstaanbaar maken is geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Bonaire is de Amerikaanse Dollar. Pinnen op Bonaire is geen enkel probleem. Wanneer je een bankpas meeneemt met het Cirrus of Maestro logo zul je geen problemen ondervinden. Creditcards worden eveneens bijna overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Bonaire

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Er wonen hier 12500 inwoners (2007) en verder is Kralendijk ook de grootste plaats van het eiland. De naam ‘Kralendijk’ is afgeleid van het nabijgelegen koraalrif. Het is een kleine en rustige stad| maar zeker de moeite waard om te bezoeken.


Algemene informatie over BonaireBonaire ervaringen & beoordelingen

De Bonaire ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noord-Amerika.

Plaats beoordeling