Zoek & boek

Rondreis Vancouver Island

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een rondreis door het natuurschoon van Vancouver Island

Vancouver Island is een langgerekt eiland langs de Canadese westkust. Het eiland behoort tot de provincie Brits-Columbia en wordt daarvan gescheiden door de Strait of Georgia. Met zijn oppervlakte van ruim 32.000 vierkante meter is het geen eiland dat je zomaar even met een dagtochtje verkent. Met een rondreis naar Vancouver Island ontdek je pas echt welke natuurlijke schatten het herbergt. Vanuit de stad Vancouver kan je de oversteek makkelijk maken.

Vancouver Island rondreis
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Vancouver Island

rondreis riksja travel
Riksja Travel Bekijk prijs
rondreis 333 travel
333 Travel Bekijk prijs
CanadaPlus Bekijk prijs
De Jong Intra Bekijk prijs
rondreis van verre
Van Verre Bekijk prijs
Tenzing Travel
Tenzing Travel Bekijk prijs
Vancouver Island rondreizen

Into the outdoors

Een vakantie naar Vancouver Island boek je vooral voor de rust. De ongerepte natuur van het eiland maakt van deze bestemming een ideale plek voor liefhebbers van natuur én outdooractiviteiten. Wandelen, kajakken en wildlife spotten: klinkt dat je als muziek in de oren? Bekijk dan snel welke rondreizen naar Vancouver Island er door verschillende aanbieders worden georganiseerd. Zet Tofino, de Pacific Rim National Park Reserve en Strathcona Provincial park maar vast op je lijstje!

Uitgelichte rondreizen door Canada

Rondreis Canada: Van oost naar west

Toronto

Rondreis Canada, 19 dagen hotelreis

Grand Tour West-Canada

19-daagse groepsrondreis West-Canada

Het aangename klimaat van Vancouver Island

Canada mag dan geen zonvakantiebestemming zijn, dat wil niet zeggen dat je er het hele jaar door dikke winterkleding nodig hebt. Zeker niet op Vancouver Island. Daar heerst namelijk een gematigd klimaat, waardoor het eiland tot de prettigste gebieden van het land behoort. In de zomermaanden kan je tijdens een rondreis op Vancouver Island  op heel aangename temperaturen rekenen. Over het algemeen gelden de maanden mei tot september als de beste periode voor je rondreis.

Rondreis Vancouver Island klimaat
Rondreis Vancouver Island boeken

Waar kan je een vakantie naar Vancouver Island boeken?

Een Vancouver Island rondreis is bij enkele reisaanbieders te boeken. Deze reis wordt veel minder vaak aangeboden dan die naar bijvoorbeeld het westen of het oosten (waarvan Vancouver Island deel uitmaakt) van het land. Je kan onder andere bij Riksja Travel terecht voor een rondreis van 13 dagen, waarvan voor een groot deel op Vancouver Island. Je verblijft in B&B’s en resorts. Over luxe geen klagen dus!

Een vakantie op Vancouver Island én een ander stuk van Brits-Columbia

In feite gaat het hier om een rondreis naar het oosten van Canada inclusief Vancouver Island. Je blijft een stuk langer op het eiland dan met een standaardrondreis Oost-Canada het geval is. Vanuit Vancouver reis je met de ferry naar Vancouver Island. Je hebt gedurende je hele rondreis over Vancouver Island een huurauto tot je beschikking. Onder andere in de Pacific Rim kijk je je ogen uit. Na je bezoek aan het eiland reis je verder naar Quadra Island en vervolgens de Sunshine Coast op het vasteland van Brits-Columbia.

Vakantie Vancouver Island

Soorten rondreizen door Canada

Vancouver Island rondreis op maat

Reizen op maat

Zoals we al even noemden, zit een rondreis Vancouver Island meestal niet in het standaardaanbod van bekende reisaanbieders. Riksja Travel vormt een uitzondering. Ook bij 333Travel kan je wel terecht, maar staat er geen standaard pakketreis klaar. Je kan zelf contact opnemen met dit reisbureau voor een reisvoorstel op maat. Je kan dan ook aangeven of je met de auto op pad wilt of dat je je rondreis over Vancouver Island per camper wilt maken. Met dat vervoermiddel kom je nóg dichter bij de fantastische natuur van deze bestemming.

Met de trein

Het is misschien niet zo gebruikelijk, maar wist je dat je ook een treinreis door het oosten van Canada kan maken? Ook die reis kan je bij 333Travel regelen. In 11 dagen bezoek je zo de steden Toronto, Ottawa, Quebec en Montreal. Je reist uitsluitend met dagtreinen, wat deze rondreis door Oost-Canada wel zo comfortabel maakt.

Rondreis Oost Canada trein
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…