Rondreis Cuba

Rondreizen door Cuba

Een rondreis Cuba is fascinerend, wonderbaarlijk en ontspannend! Cuba staat bekend om de rum, swingende salsa en heerlijke sigaren. Het land heeft voor elk wat wils en er zijn interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Lekker zonnen aan een tropisch zandstrand, een bezoek brengen aan de tabaksplantages of je eigen mohito maken? Het kan allemaal!

Rondreizen door Cuba betekent dat je veel van de lokale cultuur en geschiedenis zult meekrijgen. Cuba heeft een ruig en communistisch verleden waar de sporen vandaag de dag nog goed zichtbaar van zijn. Tegenwoordig is Cuba een populaire vakantiebestemming geworden. Er zijn langs de kust prachtige hotels gebouwd waar je ook nog eens zeer goed kan duiken. Houd je van salsa, cuba libres en sigaren, dan mag bezoek aan het bruisende Havana zeker niet ontbreken aan je rondreis door Cuba. 

Wanneer je op zoek bent naar koloniale architectuur is Trinidad 'the place to be'. Al lange tijd staat Trinidad op de UNESCO lijst en daarom mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken aan je rondreis in Cuba. Naast individuele rondreizen en groepsrondreizen leent Cuba zich uitstekend voor het maken van fly-drives. Met de auto kan je dan op eigen tempo de mooiste plekjes ontdekken. Het is natuurlijk helemaal leuk om in een typische American vintage car het eiland te doorkruisen!

Kenmerken Cuba

Klimaat Cuba

Het klimaat in Cuba is het zogenaamde tropische savanneklimaat. Van mei tot oktober is het regenseizoen en in september en oktober is er de meeste kans op orkanen en cyclonen. In het droge seizoen is het met 25 graden iets koeler dan in het regenseizoen.

Gesproken Taal

De voertaal in Cuba is Spaans maar in de toeristische gebieden kun je je vaak ook redden met Engels. Toch is het aan te raden om een woordenboekje mee te nemen. Verder is het Cubaanse Spaans zelfs voor Spaanssprekenden wel eens lastig om te verstaan.

Gebruikte valuta

In Cuba betaal je met de peso ook wel bekend als moneda nacional. De peso convertible CUC is speciaal voor toeristen in omloop gebracht. De waarde van CUC is aan de dollar gekoppeld. Pinnen is lastig op Cuba. Neem dan ook contant geld mee.

Hoofdstad van Cuba

Havana is de hoofdstad van Cuba. Er wonen hier meer dan 2 miljoen inwoners. Havana laat qua grootte de andere steden in Cuba ver achter zich. Havana heeft veel oude gebouwen en monumenten die de stad een prachtig aangezicht geven.


Algemene informatie over Cuba


Individuele rondreis Cuba

Rondreizen door Cuba is werkelijk voor iedereen geschikt en kan op vele manieren. Wil je alleen reizen of met een door jou gekozen reisgenoot? Dat is zeer goed mogelijk. Er zijn diverse aanbieders die zo’n reis voor je kunnen verzorgen. Het prachtige eiland Cuba heeft iets mysterieus. Lange tijd was het in veel opzichten grotendeels afgesloten voor de buitenwereld. We kennen allemaal het Cuba van Che Guevara en Fidel Castro, maar is dat hoe het werkelijke Cuba is? Of is het vandaag de dag totaal anders? Het is goed dat je interesse hebt in een individuele rondreis naar Cuba. Dit eiland zal je absoluut in positieve zin verrassen en je hart veroveren.

De meeste individuele rondreizen door Cuba zijn inclusief vlucht en bovendien kunnen de reisorganisaties je helpen bij het samenstellen van een programma. Wanneer je individueel reist, kun je helemaal bepalen hoe jouw reis eruit gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld een luxe rondreis samenstellen waarbij je in mooie hotels overnacht. Maar je kunt ook back to the basics gaan en een kampeervakantie kiezen. Heerlijk touren met de auto of camper is een perfecte manier om invulling te geven aan een individuele rondreis door Cuba. Ga je zelf rondreizen, dan is een duur van 2 weken of 3 weken optimaal. Tijdens een individuele rondreis door Cuba zal je deze tijd namelijk hard nodig hebben. Er valt van alles te ontdekken! Een individuele rondreis door Cuba boek je onder andere bij Fox of TUI.

Groepsrondreis door Cuba

Ga je rondreizen door Cuba, dan is er voor ieder wat wils. Cultuur en geschiedenis, muziek, dans, heerlijk eten en drinken: ondanks dat Cuba natuurlijk relatief klein is in vergelijking met andere populaire bestemmingen, zul jij je geen moment vervelen op het eiland. Dat blijkt ook wel uit het reisaanbod, want reizen van 2 weken en 3 weken komen zeer regelmatig voor als je kijkt naar een groepsrondreis door Cuba. Je zal de hoofdstad Havana zeker aandoen, maar ook wanneer je verder het land intrekt, zal je verrast worden door wat er te zien valt. Zo zijn er prachtige oude tabaksplantages waar gidsen levendige verhalen kunnen vertellen over hoe het er hier vroeger aan toeging.

Veel rondreizen door Cuba zijn erop ingericht om je met alle facetten van het eiland kennis te laten maken. Wil je onbezorgd genieten van al het heerlijks dat dit eiland heeft te bieden, dan is een groepsrondreis door Cuba een perfecte optie. Alles is voor je geregeld tijdens een groepsreis. Je zult altijd op stap gaan met een zeer diverse groep, waardoor er altijd wel mensen zijn waar je een klik mee hebt. Ook een single reis behoort tot de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groepsrondreis door Cuba van 10 dagen of 16 dagen. Dit hangt helemaal af van hoeveel tijd jij in het land wilt doorbrengen en welke bezienswaardigheden jij wilt zien. Voor een groepsrondreis kun je het beste kiezen voor bekende aanbieders, zoals Kras of Neckermann. Wist je dat je ook een familiereis kunt boeken, waarbij het programma ook op kinderen is gericht?

Fly drive door Cuba

Een zeer populaire rondreis door Cuba is een fly drive: hierbij zijn je vliegtickets geregeld en staat er op het eiland bovendien een huurauto voor je klaar. Dichterbij het authentieke eilandleven kom je niet. Na je vliegreis kun jij meteen aan een fantastische rondreis door Cuba per auto beginnen. Cuba roept bij iedereen wel een bepaald beeld op. Hoe mooi is het dan dat er talloze reizen te boeken zijn waarin je een voor velen totaal onbekende kant van het eiland leert kennen?

Met een fly drive door Cuba is het mogelijk om plaatsen te bezoeken die je anders wellicht niet snel zou zien tijdens je vakantie. Natuurlijk wil elk reisbureau jou de nodige tips geven voor de meest complete rondreis door Cuba. Je kunt koloniale steden te ontdekken, je echt begeven onder de bevolking en het authentieke dagelijkse leven meemaken of zelfs per fiets het eiland verkennen en zo de meest verborgen plekken te verkennen. Natuurlijk zijn er ook meer dan voldoende reizen te boeken die draaien om drie van de bekendste trekpleisters van Cuba: sigaren, salsa en prachtige oude auto’s. Natuurlijk mag Havana ook in vrijwel geen enkele autorondreis ontbreken. Voor een fly drive kun je het beste wel voldoende tijd uittrekken. Als je de meeste bezienswaardigheden van het land wilt zien, dan kun je het beste een reis van 2 weken of 3 weken boeken. Een andere populaire rondreis die vergelijkbaar is met Cuba is een rondreis naar Belize.

Heb je visum Cuba nodig voor je rondreis?


Jazeker, het visum Cuba aanvragen is een erg belangrijk onderdeel van de voorbereiding op je rondreis door dit prachtige eiland. Het Cubaanse visum is een vrij bijzonder document. De meeste visums worden in het paspoort van de reiziger geplakt of als PDF digitaal toegestuurd. Zo niet bij het visum dat je nodig hebt voor je reis naar Cuba. Dat is namelijk een papieren kaartje, waarop je zelf je naam en paspoortgegevens moet invullen. Je kunt deze kaart (één voor elke reiziger) eenvoudig online bestellen. Deze wordt dan per post verstuurd. Er zijn twee soorten visums voor Cuba; als je per vliegtuig arriveert heb je een groene kaart nodig, als je per cruiseschip arriveert een roze. Op de prijs na zijn ze beide identiek. Let goed op bij het invullen van de kaart; als je een fout maakt mag je die niet corrigeren; het visum is dan direct ongeldig en dan moet je een nieuwe kopen.

Kies de aanbieder die het beste bij je past voor jouw rondreis Cuba

Wil je een rondreis door Cuba boeken? Kras, Tui, Djoser, Fox verre reizen, maar ook Shoestring en Koning Aap: er zijn zeer veel verschillende aanbieders om jouw rondreis in Cuba bij te boeken, of je nu voor een individuele of voor een groepsreis gaat. Bovendien kan rondreizen in Cuba ook vrijwel altijd ingevuld worden op een manier die perfect bij je past. Of je nu wilt luieren, onbezorgd wilt ontdekken, Cuba op authentieke wijze wilt ervaren of onontdekte parels wilt leren kennen: bekijk en vergelijk de diverse rondreizen door Cuba die wij voor je verzameld hebben. Op Rondreizen.net kun je eenvoudig selecteren op reistype en reisduur. In het overzicht dat dan verschijnt, krijg je meteen de scherpste prijzen te zien. Zo kun jij eenvoudig een goedkope rondreis naar Cuba vinden. Natuurlijk kun je ook een last minute boeken.


Cuba ervaringen & beoordelingen

De Cuba ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noord-Amerika.

Plaats beoordeling