Rondreis Curaçao

Rondreizen door Curaçao

Wanneer je een rondreis door Curaçao maakt moet je je realiseren dat je eigenlijk op vakantie bent in eigen land. Curaçao is namelijk een land binnen het Koningkrijk der Nederlanden. Gelukkig ziet de omgeving er wel wat anders uit, want het is er werkelijk prachtig. Je kan hier genieten van een tropische vakantie. Lekker zon, zee en strand! Curaçao biedt verder voor elk wat wils. Er talloze activiteiten te doen, zoals zwemmen met dolfijnen, snorkelen, duiken, diepzeevissen, golven, windsurfen en ga zo maar door. Omdat Bonaire en Aruba vlakbij liggen, komt het vaak voor dat deze drie landen bezocht worden in één rondreis.

Rondreizen naar Curaçao zijn vaak bedoeld voor diegenen die van een echte relax vakantie houden. Lekker een boekje lezen onder de heerlijke zon. Geen zorgen, niet nadenken, maar gewoon genieten! Als je een fanatiek duiker bent zit je hier ook goed, want Curaçao is een unieke duikerslocatie. Er zijn prachtige koraalriffen waar vele prachtige vissen op af komen. Een wonder spektakel waar je als duiker zijnde blij van wordt.

Het maken van een groepsrondreis of individuele rondreis is een ideale manier om het eiland te verkennen. Rondreizen worden vaak aangeboden in combinatie met andere naastgelegen Antillen. Dans met de locals op de jamba en geniet van de prachtige witte zandstranden die er in Curaçao te vinden zijn!

Cultuur
De bevolking van Curaçao is erg vriendelijk en behulpzaam. Verder speelt het leven op Curaçao zich voornamelijk buiten af. Dat is ook niet verwonderlijk met dat prachtige weer! Net zoals Nederland is er op Curaçao ook sprake van een multiculturele samenleving. Er zijn maar liefst 40 nationaliteiten op het eiland. Bijna iedereen op het eiland spreekt Engels, Nederlands en Papiamento. Jezelf verstaanbaar maken is dus geen enkel probleem.

Eten en Drinken
Omdat er 40 verschillende bevolkingsgroepen op het eiland wonen heeft Curaçao een diverse keuken. De Antilliaanse menukaart heeft Spaanse, Nederlandse, Indonesische en Portugese invloeden. Er is voor elk wat wils. Verder is Willemstad een belangrijke doorvoerhaven van Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Mede om die reden is er op het eiland nagenoeg alles te verkrijgen. Wanneer je besluit om op vakantie te gaan naar Curaçao dan hoef je je geen zorgen te maken, want de Albert Heijn is daar ook gevestigd.

Weer en Klimaat
In Curaçao is het vrijwel altijd mooi weer. Het land heeft een tropisch savanneklimaat. Gedurende het hele jaar zijn de temperaturen nagenoeg constant. In sommige delen van het jaar valt er wel meer neerslag. Vanaf februari tot juni valt er weinig neerslag. In de overige maanden valt er gemiddeld gezien meer neerslag, maar er is niet voldoende om te spreken van een regenseizoen. 

Kenmerken Curaçao

Klimaat Curaçao

Curaçao heeft net als Bonaire en Aruba een tropisch savanneklimaat. Een kenmerk die bij dit klimaat past is dat de temperatuur weinig fluctuaties vertoond. Verder is het in de laatste 3 maanden van het jaar aanzienlijk natter maar van een regenseizoen is geen sprake.

Gesproken Taal

Curaçao heeft 2 officiële talen namelijk het Nederlands en het Papiaments. Het Papiaments is ontstaan uit het Nederlands Portugees Spaans Engels een beetje Frans en Afrikaanse talen. Deze taal heeft zich ontwikkeld in de 16e eeuw. Dit was de periode van de slavernij.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Deze is verbonden aan de Amerikaanse dollarkoers. Pinnen op Curaçao is vrij eenvoudig zolang het cirrus of maestro logo op de pinpas staat. Creditcards worden bovendien overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Curaçao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Dit is tegelijkertijd de grootste stad. Vroeger was Willemstad de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Verder zijn er vele interessante bezienswaardigheden. Ook zijn de panden van deze stad kleurrijk en karakteristiek.


Algemene informatie over CuraçaoCuraçao ervaringen & beoordelingen

De Curaçao ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noord-Amerika.

Plaats beoordeling