Rondreis El salvador

Rondreizen door El salvador

Bij vele backpackers komt El Salvador niet op hun lijstje voor. Dat is heel raar want wie gaat rondreizen door El Salvador wordt onmiddellijk verliefd op het land. De Mayacultuur, de natuur en de charme van de bevolking van Midden-Amerika maken dat El Salvador zeker op jouw lijst van te bezoeken landen voor zou moeten komen.

Cultuur
Ook in El Salvador is er sprake van de typische macho cultuur die in Midden-Amerika zo bekend is. Wel wordt het steeds minder. Heb je geen zin om op straat nagefloten te worden en wil je met respect behandeld worden, dan kleed je je verzorgd en niet te bloot. De bewoners van El Salvador zijn vriendelijk en gastvrij, maar over het algemeen gaat iedereen op een formele manier met elkaar om. Salvadoranen zijn trots op hun land en spreken hier graag over. Wel zijn ze onze directheid niet gewend. Stel daarom niet te snel directe vragen.

Eten en drinken
Extreem aan de slanke lijn denken, is er tijdens je rondreis door El Salvador niet bij. Alle gekheid op een stokje: veel van het eten in El Salvador wordt gefrituurd of in olie bereid. Een ontbijt bestaat uit eieren en bonen, eventueel gemixt met rijst. Soms eet je bij het ontbijt nog brood, kaas, room, gebakken banaan en/of avocado bij. Voor de Salvadoranen is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak wordt er dan vlees, vis of gefrituurde kaas met salade, rijst, avocado en tortilla’s gegeten. Loop je op straat, koop dan ook eens pupusa bij een eettentje op straat. Pupusa is een gevulde tortilla met kaas, bonen en/of varkensvlees. Kies wel een drukke tent, omdat je weet dat het eten er nooit lang ligt.

Weer en klimaat
El Salvador kent alleen het droge en het natte seizoen. Dit heeft te maken met het tropische klimaat van El Salvador. Het droge seizoen loopt vanaf november tot en met april. Het natte seizoen loopt vanaf mei tot en met oktober. De temperaturen zijn praktisch het gehele jaar hetzelfde. De beste tijd voor een rondreis door El Salvador is tijdens het droge seizoen vanaf november tot en met april.

POPULAIRE RONDREIZEN

Kenmerken El salvador

Klimaat El salvador

El Salvador kent twee seizoenen

Gesproken Taal

In El Salvador wordt Spaans gesproken. In sommige gebieden wordt nog Nahautl gesproken maar slechts minder dan 1% van de bevolking spreekt deze taal nog. In de hoofdstad kun je je prima in het Engels redden. Het is aan te raden om een aantal worden Spaans te leren.

Gebruikte valuta

In El Salvador betaal je gewoon met de US dollar. In de grote steden kun je pinnen maar vanwege de veiligheid is het beter om dit alleen overdag te doen. Biljetten groter dan 20 dollar worden normaliter niet geaccepteerd. Pinnen in El Salvador is vrij eenvoudig.

Hoofdstad van El salvador

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. De stad heeft ongeveer 2.5 miljoen inwoners. San Salvador is rijk aan cultuur en natuur. Diverse parken zijn verspreid over de stad. Helaas staat San Salvador ook bekend om zijn criminaliteit| maar is desalniettemin een must-see.


Algemene informatie over El salvador

Drinkwater
Bij rondreizen door El Salvador kan er geen water uit de kraan gedronken worden. Wij worden van kraanwater uit El Salvador ziek. Daarom kun je beter water uit verzegelde flessen drinken. Kijk ook uit met ijsblokjes in je frisdrank.

Valuta
Op rondreis door El Salvador betaal je eenvoudigweg met de US Dollar. Pinnen kan in de grote steden, maar doe dit niet wanneer de duisternis is ingevallen. Betaal je met contanten, zorg er dan voor dat je bankbiljetten van 20 dollar of kleiner hebt. Groter wordt waak niet geaccepteerd omdat daar geen wisselgeld voor is. Laat bij je bank controleren of de instellingen van je bankpas geschikt zijn voor pinnen in El Salvador. Hiermee voorkom je dat je voor nare verrassingen komt te staan.

Tijdverschil
In de winter is het in El Salvador 7 uren vroeger dan in Nederland. In de zomer is dit verschil 8 uren.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in El Salvador heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal dertig dagen geldig is. Blijf je korter dan drie maanden rondreizen in El Salvador dan heb je geen visum nodig.

Inentingen
Wanneer je in de zeven dagen voor aanvang van je rondreis door El Salvador in een gele koortsland bent geweest, ben je verplicht je te laten inenten tegen gele koorts. Verder geldt het advies om je te laten vaccineren tegen Hepatitis A, DTP. Blijf je langer dan drie maanden in het land, dan geldt het advies te ook nog tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës te laten vaccineren.

Criminaliteit
De maras, de jeugdbendes, zijn in Midden-Amerika in opkomst. Dit geldt ook voor El Salvador. In principe zal je daar niet veel last van hebben, maar ’s avonds en ’s nachts is voorzichtigheid op zijn plaats. Vraag bij je hotel na waar je wel en niet alleen naar toe kunt gaan. Houdt ook altijd de website van Rijksoverheid in de gaten voor actuele reisinformatie.

Vluchttijd
In ongeveer 12 uren vlieg je van Amsterdam naar San Salvador, de hoofdstad van El Salvador.

Overnachten
De meest gebruikelijke plaats om tijdens een rondreis door El Salvador te overnachten, is een hotel. Er zijn vele hotels te vinden en voor ieder budget is er wel een accommodatie beschikbaar.El salvador ervaringen & beoordelingen

De El salvador ervaringen zijn afkomstig van bezoekers van rondreizen.net. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Noord-Amerika.

Plaats beoordeling