Zoek & boek

Rondreis Groenland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Groenland

Rondreizen door Groenland zijn voor diegenen weggelegd die houden van spanning, avontuur en ijs, ijs en nog eens ijs. Warm is het er niet, dus het is aan te raden om dikke winterkleding mee te nemen, zodat je niet bevriest. Hotels zijn er niet veel op dit gure eiland. Je moet dus goed voorbereid zijn alvorens je naar Groenland reist. Vanwege de organisatie die erbij komt kijken is het niet mogelijk om op je eigen houtje Groenland te ontdekken. Om je van a naar b te begeven heb je vaak de hulp nodig van een helicopter of een schip. Veelal worden reizen naar Groenland aangeboden in de vorm van een georganiseerde groepsrondreis of een individuele rondreis.

Rondreizen Groenland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Groenland

Rondreis boeken Groenland

De historie van Groenland

Groenland is met tussenpozen bewoond geweest of vooral gebruikt als tussenpost bij het jagen en verzamelen. Het was zelfs zo`n twee en een halve eeuw onbewoond tot het, rond het jaar 1300, weer permanente bewoners kreeg. De `Thulen`die onderdeel waren van de de grotere Inuit bevolking (die je ook vindt in IJsland en Canada) namen hoogstwaarschijnlijk voor het eerst honden mee voor hun reizen over land. Deze walvis-en zeehondenjagers startten de nieuwe bewoning van Groenland opnieuw en veel van de ontwerpen van de tegenwoordige kajaks en kleding vinden hun oorsprong in deze wederbewoners.

Kenmerken Groenland

Klimaat Groenland

Groenland heeft een arctisch tot subarctisch klimaat met koude winters en korte, koele zomers. De kustgebieden kennen mildere temperaturen, terwijl het binnenland extreem koud kan zijn.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

In Groenland is de officiële taal Groenlands of Kalaallisut, een Inuït-taal. Daarnaast wordt er veel Deens gesproken, vooral in de grotere steden en door de overheid.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De gebruikte valuta in Groenland is de Deense kroon (DKK). Creditcards worden in de meeste steden geaccepteerd, maar in afgelegen gebieden is contant geld aan te raden.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Groenland

De hoofdstad van Groenland is Nuuk, een stad die een mix van traditionele en moderne cultuur biedt. Het is het culturele en economische centrum van het eiland.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Groenland

Bekijk alle artikelen

De 5 beste plekken om het Noorderlicht te zien

Het is een bijzonder natuurverschijnsel; het Noorderlicht. Maar net zoals met zonsverduisteringen zijn is het hier...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

De hoogtepunten van het wonderschone Canada

Ongerepte natuur, onmeetlijke prairies, steden, skigebieden, watervallen, verschillende culturen, Canada biedt het allemaal. En je wil zoveel mogelijk...
lees verder

Populaire bestemmingen in Noord-Amerika

Algemene informatie over Groenland

Cultuur
Van de slechts 55.000 Groenlanders is het grootste gedeelte van Inuit afkomst en een vijfde van de bevolking werd in het buitenland geboren. Al is het land officieel onderdeel van Denemarken, het is al sinds eind zeventiger jaren autonoom. De mensen zijn vredelievend en open en folklore is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Veel mythen en sages doen nog altijd de ronde via muziek, dans (de old drum dance’) en theater, en symbolen van de voormalig viking cultuur zijn ook in grotere steden duidelijk aanwezig. En wist je dat ook tegenwoordig nog vrijwel iedereen zijn eigen kayak bouwt en gebruikt?

Men spreekt Groenlands wat verdeelt is over 4 dialecten. Onderwijs vindt plaats in het West Groenlands, Deens en Engels.

Eten en drinken
Met name vis en in minder mate wild en gevogelte zijn de hoofdbestanddelen van de Groenlandse eetcultuur. Hoe kan het ook anders met voornamelijk een permanent bevroren bodem? Om diezelfde reden is eten ook een belangrijk onderdeel van gastvrijheid; om je te weren tegen het harde klimaat is eten van levensbelang. Een bekend fenomeen is het Groenlands Buffet wat een combinatie is van os, lamb, vis en alles daartussen in.

Weer en klimaat
Groenland heeft een poolklimaat en slechts het zuidelijkste puntje van Groenland ligt onder de poolcirkel. Hier komen temperaturen in de zomer gemiddeld niet boven de 10 graden maar dat betekent niet dat ze niet kunnen pieken tot zo’n 20 graden in de zomermaanden. Heerlijk als je niet van vochtige hitte houdt. Noordelijker wordt het beslist niet warmer dan 10 graden zomers. Afhankelijk van de zeestroming en de drukgebieden die daarmee gemoeid zijn kan het weer per region sterk verschillen.

Algemene informatie
Pak de juiste kleding in als je naar Groenland op vakantie gaat en zorg dat je weet in welk weertype je terecht zult komen. Beter voorkomen dan genezen. Denk ook aan zonnebrandcreme en een zonnebril! Verder zijn de electriciteit en stekkers zijn hetzelfde als in Nederland. Wees je bewust dat bij het kopen van souvenirs dat niet alles uitgevoerd mag worden. Sla de ‘Cites export regulations’ na op welke materialen in Groenland horen te blijven.

Valuta
Groenland is geen lid van de EU en gebruikt daarom nog de (voorheen) Deense Kroon. Net als andere Scandinavische landen is het een relatief duur land, zelfs zo’n 10% duurder dan bijvoorbeeld Noorwegen. In de grotere steden kun je geld halen via ATMs en/of banken maar het is verstandig wat (extra) contant geld mee te nemen.

Tijdsverschil
In de zomer is het gemiddeld en afhankelijk van waar je je bevindt, 2 uur vroeger en in de winter 3 uur vroeger in Groenland dan in Nederland.

Visum en reisdocumenten
Hoewel Groenland geen onderdeel is van de Europese Unie heb je geen (Schengen) visum nodig, een geldig paspoort is voldoende. Van veel andere landen worden ook visa en/of te tonen retourtickets verwacht. Wil je gletsjers, bergen en/of het nationale park bezoeken dan heb je een speciale vergunning van het Ministerie van Natuur, Milieu en Justitie nodig. Neem ruim op tijd contact op voor deze zaken. Als je met een touroperator reist, zal deze daar zorg voor dragen.

Gezondheidswetenswaardigheden
In het dunbezaaide Groenland zijn weliswaar goed uitgeruste doktersposten en ziekenhuizen maar die kunnen ver uit elkaar liggen. Heb je speciale medicijnen, neem die dan zelf mee; ze zijn vaak niet of moeilijk te verkrijgen. En zorg voor een goede reisverzekering.

Criminaliteit
Gevaren in Groenland liggen in de natuur, niet op het gebied van criminaliteit. Een veilig gevoel.

Vlucht/reistijd
Een directe vlucht van Nederland naar Groenland duurt iets langer vier uur. Er zijn ook vluchten vanuit Duitsland of via een overstap in Reykjavik in Ijsland.

Overnachten
Er is een brede keuze aan overnachtingsmogelijkheden varierend van hotels tot kamperen en van pensions tot een cruise. Campings bestaan niet echt maar je mag op veel plekken zo je tentje opzetten. Ook hier geldt: bereid je goed voor, denk aan de temperatuur die stukken lager is dan gewoonlijk tijdens een kampeerreisje en het mogelijke wild dat om je heen leeft.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…