Zoek & boek

Rondreis Guatemala

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Guatemala

Guatemala, een land vol Maya-erfgoed en natuurlijke pracht, heeft een cultuur waarin bescheidenheid en conservatisme centraal staan, met een nadruk op het vermijden van politieke discussies en respect voor lokale kledingnormen. De keuken is gebaseerd op maïs en bonen, met de lunch als hoofdmaaltijd, vaak bestaande uit rijst, vlees en groenten, terwijl het diner vergelijkbaar is. In steden zijn internationale gerechten en straatsnacks zoals tortilla’s en fruitdrankjes populair. Het klimaat varieert per hoogte: heet en vochtig onder 800 meter, gematigd tot 1600 meter, en koel daarboven. Guatemala kent een droog seizoen van november tot mei en een regenseizoen daarna, wat het land het hele jaar door geschikt maakt voor een rondreis.

Rondreizen Guatemala
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Guatemala

Rondreis boeken Guatemala

Ontdek het prachtige Canada met een individuele rondreis

Canada is een enorm land dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en prachtige berglandschap. Wil jij Canada op eigen tempo verkennen, dan raden we je aan om voor een individuele rondreis te kiezen. Geniet bijvoorbeeld ruim 3 weken van alles dat West Canada te bieden heeft met een privé rondreis van Djoser, zonder rekening te houden met het reistempo van anderen. Begin je rondreis door West Canada in Vancouver en ontdek tijdens je vakantie onder andere het prachtige Vancouver Island waar je wilde orka’s van vlakbij kunt bewonderen. Vervolg je rondreis na Vancouver via de beroemde nationale parken Banff National Park en Jasper National Park. Geniet van de indrukwekkende uitzichten en eindig met de relaxte stad Calgary waar je met een biertje kunt nagenieten van alle indrukken van jouw individuele rondreis door Canada. Het feit dat men in Canada Engels spreekt, maakt ook een individuele rondreis door Canada laagdrempelig.

Uitgelichte rondreizen door Guatemala

Rondreis MEXICO, GUATEMALA & HONDURAS – 24 dagen; Schatten langs de Mayaroute

Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen

Familiereis MEXICO & GUATEMALA AVONTUUR – 24 dagen; Ontdek de wereld van de Maya’s

Kenmerken Guatemala

Klimaat Guatemala

De hoogteverschillen bepalen het weerbeeld in Guatemala. Tot 800 meter hoogte is het warm en vochtig. Tot 1600 meter is het aangenaam en is er sprake van een gematigd klimaat. Vanaf 1600 meter is het koel. In de hoge gebieden vriest het ’s nachts vaak.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De voertaal in Guatemala is Spaans maar er worden ook veel indiaanse talen gesproken. Verkleinwoorden worden veel gebruikt en de namen van veel plaatsen worden afgekort. Het is aan te raden om een aantal worden Spaans te leren omdat niet iedereen even goed Engels spreekt.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Guatemala betaal je met de quetzal. Naast de Quetzal wordt de US dollar ook geaccepteerd. In grotere plaatsen en toeristische gebieden kan gewoon gepind worden maar de pinautomaten zijn er wel schaars. Neem daarom dus voldoende contant geld mee. Let op je veiligheid en pin alleen overdag.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Guatemala

Guatemala-Stad is de hoofdstad van Guatemala. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Verder is Guatamala-Stad het economische hart van het land. Bovendien ademt Guatemala-Stad historie. Je vindt hier dan ook overblijfselen van de Maya’s.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Guatemala

Bekijk alle artikelen

De 10 allermooiste steden van Latijns Amerika

10 Valparaiso, Chili Het Chileense Valparaiso is een imposante stad die gebouwd is op meerdere heuvels die...
lees verder

De tien mooiste plekken op aarde!

Als echte reisfanaten vinden wij de aarde wonderschoon en deze moet natuurlijk gekoesterd worden. Er is...
lees verder

Dit zijn de mooiste vulkanen in de wereld

Bij vulkanen denken we vaak aan gevaar en natuurrampen. Maar vulkanen zijn prachtige natuurfenomenen en kunnen...
lees verder

Populaire bestemmingen in Noord-Amerika

Algemene informatie over Guatemala

Drinkwater
Als je rondreist in Guatemala, dan is het niet veilig om water uit de kraan te drinken of ijsblokjes in je frisdrank te nemen. Drink altijd water uit, bij voorkeur, verzegelde flessen. Op deze manier loop je geen risico enorm ziek te worden van onveilig drinkwater.

Valuta
Op rondreis in Guatemala betaal je met de quetzal. Een quetzal bestaat uit 100 centavos. In steden en toeristische plaatsen kun je prima geld pinnen. Doe dit wel overdag en gedurende de openingstijden van de bank om onveilige situaties te voorkomen. Je kunt gerust wat Dollars meenemen, dit voorkomt vervelende situaties als de geldautomaten niet werken, wat nogal eens voor komt. Laat bij de bank controleren of je pinpas al is ingesteld op betalen in het buitenland. Is dit nog niet het geval, dan kan de bank dit meteen voor je wijzigen.

Tijdverschil
In de winter is het in Guatemala 7 uren vroeger dan in Nederland. In de zomer is verschil dit 8 uren.

Visum en reisdocumenten
Voor rondreizen in Guatemala heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit Guatemala nog minstens zes maanden geldig is. Bij een verblijf korter dan negentig dagen is een visum verder niet nodig.

Inentingen
Om te kunnen rondreizen in Guatemala ben je verplicht een vaccinatie tegen gele koorts te nemen als je in de zeven dagen voor aankomst in het land in een gele koorts land bent geweest. Verder is het advies om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het advies om je ook te laten vaccineren tegen hepatitis B, rabiës en buiktyfus.

Criminaliteit
Als je op je rondreis door Guatemala aan bepaalde voorschriften houdt, is dit land relatief veilig. Ga echter nooit alleen in het donker over straat. In de toeristische gebieden kun je je alleen buiten dorp en stad verplaatsen onder begeleiding van een gids. Ben je toch zo ongelukkig om het slachtoffer te zijn van een overval, biedt dan absoluut geen verzet!

Vluchttijd
Binnen ruim 12 uren vlieg je van Amsterdam naar Guatemala stad.

Overnachten
De meest gebruikelijke plaatsen om te overnachten zijn de hotels, bed & breakfast en appartementen. Ook kun je onder begeleiding overnachten in de jungle.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…