Zoek & boek

Rondreis Panama

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Panama

Panama is de verbinding tussen Noord- en Zuid-Amerika en is een boeiend land. Een rondreis door Panama zal nooit vervelen. De natuur is schitterend en in de steden wordt modern en traditie met elkaar gecombineerd. Combineer het bruisende en levendige van de steden met de rust van de natuur waar je soms het idee kunt krijgen alleen op de wereld te zijn. Een rondreis in Panama is er een om nooit te vergeten. Ontdek de beroemde Panamakanaal, tropische regenwouden en ongerepte stranden die Panama tot een unieke bestemming maken, vol avontuur en onvergetelijke momenten.

Rondreizen Panama
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Panama

Uitgelichte rondreizen door Panama

Rondreis Panama per auto: Compleet Panama met San Blas

20-daagse rondreis Avontuur in Panama & Costa Rica

Bocas del Toro

Riu Plaza Panama

Panama City

Rondreis Costa Rica & Panama, 21 dagen

Kenmerken Panama

Klimaat Panama

Panama heeft een tropisch klimaat maar de temperaturen zijn aangenaam. Wel is het vrij drukkend door de hoge vochtigheidsgraad. Van mei tot januari is het winter en is het erg warm(34 tot 35 graden) en regenachtig. De droogste periode is in december en januari.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

Net als veel landen in Midden-Amerika wordt er in Panama Spaans gesproken. Veel inwoners van Panama spreken naast het Spaans ook Engels. Het Panama Spaans vertoond gelijkenissen met het Spaans dat wordt gesproken in Puerto Rico en Cuba.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

In Panama betaal je met de balboa. Je kunt in Panama ook met de dollar betalen beide valuta worden door elkaar gebruikt. Er kan bij banken gepind worden maar ze hebben wel vaak een storing. Neem dan ook altijd contant geld mee. Creditcards worden ook veelal geaccepteerd.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Panama

De hoofdstad van Panama is Panama-Stad. Toen aan het einde van de negentiende eeuw het Panamakanaal werd aangelegd| maakte de stad een enorme groei door. Inmiddels wonen er ruim 1|2 miljoen mensen in Panama-Stad.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Panama

Bekijk alle artikelen

De 10 allermooiste steden van Latijns Amerika

10 Valparaiso, Chili Het Chileense Valparaiso is een imposante stad die gebouwd is op meerdere heuvels die...
lees verder

Bezienswaardigheden en activiteiten in Amerika

Amerika het land van de kansen en mogelijkheden, maar ook het land van de vele belevenissen,...
lees verder

De vijf meest afgelegen plaatsen ter wereld

Ondanks onze overvolle aardbol en vele mogelijkheden om te reizen, zijn er op onze aarde nog...
lees verder

Populaire bestemmingen in Noord-Amerika

Algemene informatie over Panama

Drinkwater

Als je rondreist in Panama is het niet veilig om water uit de kraan te drinken of ijsblokjes in je drinken te gebruiken. Drink mineraalwater, wat volop verkrijgbaar is, om gezondheidsrisico’s voorkomen.

Valuta

Op rondreis in Panama betaal je met balboa. Een balboa bestaat uit 100 centavos. In Panama kun je ook gewoon met de Dollar betalen. Dollarmunten en balboa munten worden door elkaar gebruikt. In de grotere steden kun je bij hotels ook met credit card betalen. Je kunt bij banken pinnen, maar omdat deze regelmatig storing hebben, kun je maar beter contant geld op zak hebben. Neem echter uit veiligheidsoverweging nooit grote bedragen aan contanten mee.

Tijdverschil

In de winter is het in Panama 6 uren vroeger dan in Nederland. In de zomer is verschil dit 7 uren.

Visum en reisdocumenten

Voor rondreizen in Panama heb je een geldig paspoort nodig. Bij een verblijf langer dan 90 dagen heb je ook een visum nodig

Inentingen

Om te kunnen rondreizen in Panama ben je niet je te laten vaccineren. Verder is het advies om je te vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Voor sommige delen is het advies ook van kracht om een vaccinatie tegen gele koorts te nemen. Voor een verblijf langer dan drie maanden is het advies om je ook te laten vaccineren tegen hepatitis B, rabiës, buiktyfus en in bepaalde gevallen tuberculose.

Criminaliteit

Wanneer je besluit een rondreis door Panama te maken, dan reis je in een van de veiligste landen van Midden- en Latijns-Amerika. In de steden is het in bepaalde wijken niet veilig voor toeristen (en soms voor de inwoners zelf ook niet). Vooral ’s avonds is het opletten geblazen en kun je beter niet alleen over straat. Informeer bij je hotel naar de onveilige plaatsen. Draag onder je kleding een geldgordel en neem nooit teveel waardevolle spullen mee.

Vluchttijd

In ongeveer 11 uren vlieg je van Amsterdam naar Panama stad.

Overnachten

De meest gebruikelijke plaatsen om te overnachten zijn de hotels, bed & breakfast en appartementen.

Cultuur

De cultuurverschillen tussen de bewoners van Panama en de Nederlanders zijn groot. Om vervelende situaties en beledigingen aan het adres van de Panamezen te voorkomen, is het belangrijk om je altijd te verdiepen in de cultuur voordat je op rondreis door Panama gaat. Beleefdheid is prioriteit nummer een in Panama. Wordt je als vrouw aan een vrouw voorgesteld dan geeft je de ander een zoen op de linkerhand. Mannen geven elkaar de hand. Spreek mensen aan door ze eerst te groeten met een gemeende glimlach. De mannen in Panama zijn echte macho’s. Kijk er dan ook niet vreemd van op als je nagefloten wordt. Als je dit niet op prijs stelt, dan kun je het gewoonweg negeren. Kleed je netjes, verzorgd, niet te bloot en draag geen opzichtige kostbaarheden.

Eten en drinken

Waar in de andere landen in Midden-Amerika de boven als basis aanwezig zijn, is dat in Panama de bakbanaan. Verder is het eten in Panama een mix van de internationale keuken. Op het gebied van vlees, zal je tijdens je culinaire rondreis door Panama vooral kip tegenkomen. Op het gebied van kruiden wordt voornamelijk koriander gebruikt. Een nationale drank in Panama is de arroz con piña, een drank van rijst en ananas en ook Seco, een scherpe witte rum, wordt veel gedronken in Panama.

Weer en klimaat

Ondanks het tropische klimaat, is het weer aangenaam in Panama. De winter duurt van mei tot januari en het is er dan nat en heet en bewolkt. In de winter regent het veel in Panama. Toch is het hele jaar geschikt om een rondreis in Panama te maken. Als je dan toch een beste tijd wilt weten om een reis naar Panama te maken, dan kun je het beste in december of januari gaan omdat er dan niet veel regen valt.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…