Rondreis Oceanië

Algemene informatie over Oceanië

Oceanië is een verzamelnaam van diverse eilanden in de Grote of Stille Oceaan. Oceanië wordt opgedeeld in drie eilandengroepen, namelijk: Polynesië, Melanesië en Micronesië. Er behoren meer dan 1000 eilanden tot Polynesië. Melanesië betekent zwarte eilanden, Fiji en de Molukken horen hier onder andere bij. Micronesië betekent kleine eilanden. Onder andere Guam behoort tot Micronesië.

De bekendste eilanden die tot Oceanië horen, zijn Nieuw-Zeeland, Australië en Nieuw-Guinea. Wie aan een rondreis maken denkt, denkt vrijwel automatisch aan Australië en Nieuw-Zeeland. Natuurlijk heeft de wereld veel moois te bieden, maar Australië en Nieuw-Zeeland behoren zeker tot de top van de landen die voor een rondreis geschikt zijn. Prachtige natuur, bijzondere mensen en een innemende cultuur zijn zomaar een greep uit de dingen waarom je precies naar Oceanië zou moeten gaan. Naast deze 3 grote eilanden, heeft Oceanië nog zoveel meer te bieden, iets wat je bijna zou vergeten. Elk eiland heeft zijn eigen unieke kenmerken en pluspunten. Je waant je op elk eiland in een tropisch paradijs. Beperk je tijdens je reis niet alleen tot de bekende eilanden, maar ga ook eens naar de minder bekende eilanden als Kiribati en Nauru. Er zal een wereld voor je open gaan.

Oceanië is zoals gezegd een verzamelnaam van verschillende eilanden. Deze eilanden behoren niet allemaal tot hetzelfde continent. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Hawaii, wat bij de Verenigde Staten hoort. Of ga naar de prachtige Cookeilanden, die bij Nieuw-Zeeland horen. De eilanden in Oceanië zijn allen zeer de moeite waard.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Oceanië

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Oceanië

Religies

De godsdienst die in de landen van Oceanië het meeste voorkomt is het Christendom. Tussen de 60 a 70 procent van de inwoners is christelijk. In Australië vind je de Aboriginals die een geloof in geestelijke wereld aanhangen. In Nieuw-Zeeland hangen veel Maori het Ratana en Ringatu aan| dit is hun eigen vorm van het Christendom.

Oppervlakte

De oppervlakte van Oceanië bedraagt 8.526.000 vierkante kilometer. Het continent bestaat uit een groot aantal eilanden dat allen in de Stille of Grote Oceaan liggen. Het continent wordt meestal ingedeeld in drie grote eilandgroepen| namelijk: Micronesië| Polynesië en Melanesië.

Grootste landen

Op de eilanden van Oceanië heerst overalgemeen een tropisch klimaat. In de grotere landen zoals Nieuw-Zeeland en Australië is grotere diversiteit aan klimaten te vinden. Zo kent Australië een zeer droog binnenland terwijl in het noorden juist vrij veel neerslag valt. Nieuw-Zeeland is over het algemeen een stuk natter dan Australië. De klimaten in Nieuw-Zeeland variëren hier van subtropisch klimaat tot een gematigd zeeklimaat.

Klimaat

Verreweg het grootste land van Oceanië is Australië. De oppervlakte van Australië bedraagt 7.741.220 vierkante kilometer wat neerkomt op zo’n 90% van het totale continent. Australië wordt gevolgd door Papua Nieuw Guinea en Nieuw-Zeeland met respectievelijk 462.840 en 268.531 vierkante kilometer


NIEUWS

Alle bestemmingen in Oceanië