Zoek & boek

Rondreis Oceanië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Oceanië

Oceanië, het verspreide en betoverende eilandenrijk in de Stille Oceaan, vormt een uniek continent doordrenkt van diverse eilandculturen en adembenemende natuurlijke pracht. Een onvergetelijke rondreis door Oceanië biedt reizigers de mogelijkheid om verschillende eilanden en hun unieke tradities te ervaren. Van de indrukwekkende landschappen van Nieuw-Zeeland tot de paradijselijke stranden van de Pacific Islands, elke plek vertelt zijn eigen verhaal. Oceanië strekt zich uit van Australië en Nieuw-Zeeland in het zuiden tot aan de afgelegen eilanden in de Stille Oceaan in het noorden, en belichaamt een betoverende mix van inheemse culturen en hedendaagse ontwikkelingen. Een rondreis door Oceanië is een ontdekkingstocht langs unieke eilandgemeenschappen en natuurlijke wonderen, waar de reiziger wordt ondergedompeld in een wereld van diversiteit en schoonheid.

Rondreizen Oceanië
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Oceanië

Rondreis boeken Oceanië

Meer over Oceanië

Oceanië, een betoverend eilandenrijk, staat bekend om zijn diverse en inheemse culturen, waaronder die van Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Papoea-Nieuw-Guinea. Daarnaast herbergt het minder bekende parels zoals Palau, Samoa en de Cookeilanden, waar de tradities van inheemse volkeren floreren. Een reis naar Oceanië belooft een zeldzame ontmoeting met authentieke gemeenschappen.

De natuur van Oceanië is even verbluffend, met de majestueuze landschappen van Nieuw-Zeeland, de kleurrijke koraalriffen van de Grote Barrièrerif, en de weelderige regenwouden van Papoea-Nieuw-Guinea. Van de uitgestrekte woestijnen van Australië tot de vulkanische wonderen van Vanuatu, elk eiland draagt bij aan de unieke charme en diversiteit van dit fascinerende continent.

Uitgelichte rondreizen door Oceanië

Rondreis NIEUW-ZEELAND – 27 dagen; Land van de Lange Witte Wolk

Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

Rondreis Nieuw-Zeeland per auto: Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

27-daagse groepsrondreis Beste van Nieuw-Zeeland

Rondreis Australië & Nieuw-Zeeland, 30 dagen

Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN – 30 dagen; Land van kangoeroes en rode aarde

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

Rondreis Australië, 28 dagen

Rondreis Australië per auto: Oostkust Australië Uitgebreid

Rondreis Australië per auto: Tropisch Australië

Populaire bestemmingen in Oceanië

Kenmerken Oceanië

religies rondreizen

Religies

De godsdienst die in de landen van Oceanië het meeste voorkomt is het Christendom. Tussen de 60 a 70 procent van de inwoners is christelijk. In Australië vind je de Aboriginals die een geloof in geestelijke wereld aanhangen. In Nieuw-Zeeland hangen veel Maori het Ratana en Ringatu aan| dit is hun eigen vorm van het Christendom.

oppervlakte rondreizen

Oppervlakte

De oppervlakte van Oceanië bedraagt 8.526.000 vierkante kilometer. Het continent bestaat uit een groot aantal eilanden dat allen in de Stille of Grote Oceaan liggen. Het continent wordt meestal ingedeeld in drie grote eilandgroepen| namelijk: Micronesië| Polynesië en Melanesië.

hoofdstad - rondreizen

Grootste landen

Verreweg het grootste land van Oceanië is Australië. De oppervlakte van Australië bedraagt 7.741.220 vierkante kilometer wat neerkomt op zo’n 90% van het totale continent. Australië wordt gevolgd door Papua Nieuw Guinea en Nieuw-Zeeland met respectievelijk 462.840 en 268.531 vierkante kilometer

Klimaat

Op de eilanden van Oceanië heerst overalgemeen een tropisch klimaat. In de grotere landen zoals Nieuw-Zeeland en Australië is grotere diversiteit aan klimaten te vinden. Zo kent Australië een zeer droog binnenland terwijl in het noorden juist vrij veel neerslag valt. Nieuw-Zeeland is over het algemeen een stuk natter dan Australië. De klimaten in Nieuw-Zeeland variëren hier van subtropisch klimaat tot een gematigd zeeklimaat.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Oceanië

Bekijk alle artikelen

De must sees van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een intrigerend land dat nog altijd zeer populair is onder de toeristen. Het land bestaat...
lees verder

Australië in een notendop

Al jaren, zo niet decennia, behoort Australië tot een van de meest gewilde bestemmingen voor een rondreis of een ontspannen...
lees verder

De 10 mooiste Unesco werelderfgoed locaties

In 1992 heeft Nederland het Werelderfgoedverdrag geratificeerd. Dit verdrag is door 190 lidstaten ondertekend en deze...
lees verder
Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…