Zoek & boek

Rondreis Australië

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Australië

Wie aan rondreizen denkt, denkt meteen aan Australië. Australië staat dan ook vaak bovenaan het lijstje van de toerist. Reizen door Australië zijn in een woord: fantastisch! Indrukwekkende natuur, een variatie aan verschillende mensen en een rijke cultuur zijn enkele kenmerken van Australië. In dit land ben je niet binnen een paar weken uitgekeken en je zult je zeker niet vervelen. Vraag uw visum voor Australië direct aan. Een rondreis Australië sraat op de bucketlist van velen onder ons. Melbourne en Sydney zijn twee prachtige steden die niet mogen ontbreken aan jouw reis. Als je dan toch in de buurt bent mag je de Great Ocean road zeker niet missen. Het is daar prachtig! Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige plekjes in Australie. Het land is alleen zo groot dat het vrijwel onmogelijk is om alles in een paar weken te zien. Je zult dus een keuze moeten maken van wat je graag wilt zien.

Rondreizen Australië.
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Australië

Rondreis boeken Australië

Een Betoverende Reis door Adembenemende Landschappen in Australië

Wanneer je aan Australië denkt, komen wellicht beelden van de uitgestrekte, rode woestijn van de Outback naar voren, waar de unieke rotsformatie Uluru prijkt. Het land staat ook bekend om de bruisende steden, zoals Sydney met het iconische Opera House en het relaxte Melbourne met zijn kunstzinnige sfeer. Australië, met zijn ongerepte natuur en diverse wilde dieren, biedt een unieke reiservaring. Ontdek de Great Barrier Reef met zijn kleurrijke koraalriffen, verken de weelderige regenwouden van Queensland, of ga op avontuur in de ruige Blue Mountains. Een rondreis door Australië belooft een ontdekkingstocht door een land van adembenemende contrasten en ongekende diversiteit.

Uitgelichte rondreizen door Australië

Rondreis AUSTRALIË HOOGTEPUNTEN – 30 dagen; Land van kangoeroes en rode aarde

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

Rondreis Australië, 28 dagen

Rondreis Australië & Nieuw-Zeeland, 30 dagen

Rondreis Australië per auto: Oostkust Australië Uitgebreid

Rondreis Australië per auto: Tropisch Australië

Kenmerken Australië

Klimaat Australië

Omdat Australië een groot land is zijn er meerdere klimaatzones. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat. Verder heeft het noorden een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat. Wanneer het bij ons winter is is het in Australië zomer. De seizoenen zijn omgekeerd.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De officiële taal van Australië is het Engels. Het Australische Engels klinkt anders dan het traditionele Engels. Ook zijn er woorden die niet in het traditionele Engels voorkomen. Naast het Engels worden er ook nog aparte talen gesproken door de verschillende Aboriginal groepen.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Australië is de Australische Dollar. Pinnen met zowel creditcards als bankpassen is overal eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken. Wanneer je naar de outback gaat is het wel verstandig om wat contant geld mee te nemen omdat pinautomaten daar schaars zijn.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Australië

De hoofdstad van Australië is Canberra en telt ongeveer 381.000 inwoners. Canberra is niet de grootste stad van het land| maar het nationale parlement is hier wel gevestigd. De stad is speciaal gebouwd om hoofdstad te zijn. Dit valt dan ook direct te zien aan de moderne gebouwen en aan de layout van de stad.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Australië

Bekijk alle artikelen

Australië in een notendop

Al jaren, zo niet decennia, behoort Australië tot een van de meest gewilde bestemmingen voor een rondreis of een ontspannen...
lees verder

Een aantal reistips die je eigenlijk nooit mag vergeten

Iedereen die graag op reis gaat, weet dat reizen erg ontspannen kan zijn. Even lekker weg...
lees verder

De 10 meest uitdagende wandelroutes ter wereld

Het maken van een wandelrondreis is ontspannend en je kan ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven....
lees verder

Rondreis Australië voor een exotische vakantie

Waar denk jij aan bij Australië? De outback, prachtige koraalriffen maar ook bruisende steden. Bijzondere dieren uiteraard zoals de koala en de kangoeroe maar ook de ruigheid van de natuur weergegeven in de krokodil en de witte haai. Voor een rondreis door Australië moet je tijd uittrekken. In een periode van 3 weken tot een maand kan je al een aantal aspecten zien van dit land, maar het is voor Europese begrippen extreem groot.

Individuele rondreis door Australië met auto of camper

Natuurlijk kan je ook je reis zelf samenstellen. In dat geval is het verstandig om je te beperken tot een deel van het continent. West-Australië. Oost-Australië en Zuid-Australië hebben ieder hun eigen charme en bijzonderheden. Een mooi voorbeeld van een privé rondreis met een huurauto biedt Fox, het merk voor verre reizen van ANWB. Na de vlucht naar Sydney, het drukste vliegveld in Australië, staat er bij deze Fly Drive een robuuste huurauto voor je klaar om in 3 weken Oost-Australië te ontdekken. Je volgt de Gold Coast en maakt ook een uitstapje naar het zandeiland Fraser Island. Aan de oostkust vind je het Great Barrier Reef en snorkelen tussen het kleurrijke koraal zal je nooit meer vergeten. Een autorondreis die veel te bieden heeft.

Rondreizen door Australië met gezin

Koning Aap biedt een rondreis langs de hoogtepunten van Australië. Deze reis is ook zeer geschikt voor een gezin met kids die wat ouder zijn. Om zoveel mogelijk van het land te zien zijn er tijdbesparende binnenlandse vluchten. Hierdoor is het mogelijk om in een maand tijd zowel het zuiden, het oosten als de echte outback te bezoeken. Het is een groepsreis waarbij er altijd kleine groepen van maximaal 18 personen worden begeleid door een deskundige gids. Tijdens de reis is ook een wandeling inbegrepen met een Aboriginal gids. Volg de mooiste kustwegen van het land en ontdek de sfeer van Uluru met Ayers Rock.

Groepsrondreis door Australië

Men noemt Australië ook wel het rode continent en als je een bezoek brengt aan de outback, zal je meteen begrijpen waarom. Sawadee biedt een bijzondere tocht aan die een groep van Zuid-Australië dwars door de outback naar Noord-Australië brengt. Hiervoor moet je wel 1 maand uittrekken. Er zijn 4 comfortabele binnenlandse vluchten inbegrepen en dat geeft je een nog betere indruk van de enorme afstanden in dit land. Het contrast kan niet groter zijn als je na aankomst in het bruisende Sydney daarna ook de stilte en ruigheid van de outback voelt. De hele reis wordt begeleidt door een Nederlandse gids. Ook een bezoek aan Tasmanië en het Blue Mountains Nationaal Park staat op de agenda.

Een bijzondere rondreis door Australië van 3 weken of meer

Fox , het merk van ANWB, heeft behalve een autorondreis ook een mooie groepsreis op het programma staat waarbij je met een luxe bus met airco wordt vervoerd, heerlijk in de Australische zomer. Het bijzondere aan deze rondreis door Australië van 3 weken, is dat je door meerdere binnenlandse vluchten in iets meer dan 21 dagen veel van het land te zien krijgt. Om maar wat te noemen: Kangaroo Island, Ayers Rock, Cairns en het Great Barrier Reef staan op het programma. Maar je zal ook kennis makeN met het leven van alledag in de steden Sydney, Melbourne en Alice Springs. Natuur, cultuur en bezienswaardigheden in relatief korte tijd.

Bezoek ook Nieuw Zeeland en de Fiji eilanden

Australië is uiteraard een verre bestemming maar er is nog veel meer moois in de buurt. De Fiji eilanden zijn vele malen als decor gebruikt voor films vanwege de romantische baaitjes met witte standen, een diepblauwe zee en het geheimzinnige oerwoud. Maar Nieuw-Zeeland heeft ook veel te bieden. De twee eilanden zijn veel groter dan je misschien vermoedt omdat ze op de kaart ten opzichte van Australië relatief klein lijken. Maar dit land biedt een natuur en ontzagwekkende landschappen die je eigenlijk moet zien. Wie de films ‘In de ban van de Ring’ heeft bezocht zal een aantal van die ‘buitenaardse’ landschappen herkennen in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland en de Fiji-eilanden zullen beslist je hart veroveren. Ook een combinatie met Frans-Polynesië is een mogelijkheid.

Kies jouw rondreis door Australië

Op Rondreizen.net hebben we het jou makkelijk gemaakt. Je vindt daar de rondreizen die aangeboden worden door bekende reisorganisaties als Kras, TUI en vele andere. Wil je een groepsrondreis, een individuele rondreis, eventueel met gezin of Fly drive? Je vindt het snel en eenvoudig. Ook de kosten van een dergelijke reis staan vermeld zodat je ook daarop kan selecteren. Een mooie rondreis door Australië begint op rondreizen.net.

Tip voor een rondreis door Australië

Tijdens Kerstmis is het hartje zomer in Australië en dat is iets dat steeds meer Europeanen willen meemaken. De Australiërs zijn gek op dit bijzondere feest en dat merk je overal, zelfs als je in november in het land bent. De winkels liggen al vol met kerstspullen en overal in de stad zie je uitbundige feestverlichting. Dat wil jij toch ook eens ervaren?

Populaire bestemmingen in Oceanië

Algemene informatie over Australië

Cultuur
Op rondreis door Australië zal je niet veel te maken hebben met grote cultuurverschillen. De Australiërs zijn een trots volk waarbij hun trots van hun afkomst hoog in het vaandel staat. Van opscheppen en het tentoonstellen van rijkdommen houden de bewoners van Australië niet. Gelijkheid en het motto ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’, is erg belangrijk. Verder is het weer vaak prachtig in Australië. Tijdens de zomer kan het er wel erg heet worden. Daarnaast zal je tijdens je rondreis door Australië ook merken dat men veel buiten is en veel aan sport doet.

Eten en drinken
Australië heeft niet één keuken die kenmerkend is voor het land. De samensmelting van verschillende nationaliteiten is duidelijk terug te zieb. Wat je op rondreis in Australië wel veel zult tegenkomen is mensen die van de ‘barbie’, de barbecue, eten. Op picknickplaatsen en op campings zie je vaak een barbecue staan waar je tegen het inwerpen van een muntje gebruik van kunt maken. Het is erg gebruikelijk dat een kok de barbecue voor je verzorgd. Inheemse vleessoorten als kangoeroe en krokodil worden veel gegeten in Australië. Australiërs drinken daarnaast graag bier.

Weer en klimaat
Omdat Australië op het zuidelijk halfrond ligt zal je tijdens een rondreis door Australië merken dat de seizoenen tegenovergesteld vzijn ten opzichte die van ons; wanneer het in Nederland zomer is, is het in Australië winter. In het noorden van het land is er sprake van een tropisch klimaat waarbij het overdag warm is. In de lente en in de herfst zijn de nachten koel. Van november t/m april is er sprake van het regenseizoen, maar in het midden van het land valt er nagenoeg geen regen. De temperatuur kan in de woestijngebieden zelfs oplopen tot 50 graden. In de winter kan het ’s nachts vriezen. Het zuiden van Australië kent een gematigder klimaat met hete zomers en koele, regenachtige winters. Een meest geschikte tijd voor een rondreis door Australië is er niet, want het is altijd wel ergens mooi weer. Ga je naar het zuiden dan heb je in de Australische zomer de meeste kans op mooi weer en in het noorden geld dit voor de Australische winter.

De oorsprong van Australië
De naam van de oorspronkelijke bewoners kennen veel mensen wel; de Aboriginals. Ze wonen tegenwoordig in een beschermd reservaat in Arnhemland. Maar je vindt ze ook in Brisbane. Ze zijn trots op hun roots, en zullen je er graag alles over vertellen. Tijdens een opzwepende traditionele dans maak je kennis met een muziekinstrument dat uniek in zijn soort is; de Didgeridoo. Dit is een grote holle houten pijp afgewerkt met was. Het unieke geluid produceer je via een circulaire ademhaling. Deze ademtechniek zorgt ervoor dat er continu in de pijp wordt geblazen. Het geluid staat symbool voor Moeder Aarde. Het bespelen ervan is goed voor de mond- en lipspieren. Ook gaat het snurken en slaapapneu tegen. Een heel goede reden om dit muziekinstrument mee naar huis te nemen als souvenir. Ook heel kenmerkend voor de Aboriginals is hun jacht techniek. Ze gebruikten namelijk geen pijl en boog, maar een boemerang. Dit wapen gebruikten ze ook om indruk te maken op een andere stam. En dat zijn er nogal niet wat. Er zijn zo’n 750 stammen Aboriginals in Australië. Ze spreken allemaal een ander dialect. Een ding hebben al die stammen wel gemeenschappelijk; ze hechten enorm veel waarde aan hun tradities. Tegenwoordig kom je ze overal in Australië weer tegen.

Mardi Gras
Mardi Gras, ook wel bekend als ‘vette dinsdag’. Dit is in Australië een evenement waarbij de Gaypride in Amsterdam compleet in het niets valt. In februari vindt dit evenement in Sydney plaats. Hele theatershows, over-de-top drag queens, en een uitzinnige parade in Oxford Street. Dit festival is wereld beroemd als hèt homo festival. Dit festival vindt zijn oorsprong in 1978. Het is een antwoord op de vele pesterijen naar homo’s. Trok dit festival oorspronkelijk een paar honderd bezoekers, tegenwoordig komen er meer dan 10.000 deelnemers vanuit de hele wereld om deel te nemen aan de parade. En een meervoud van dit aantal deelnemers komt naar die parade kijken.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…