Zoek & boek

Rondreis Nieuw-Zeeland

  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Rondreizen door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt vaak met Australië in een adem genoemd als het gaat om het maken van een rondreis. En terecht! Wat een prachtig land is Nieuw Zeeland. Je kunt uitstekend een rondreis in Nieuw Zeeland maken en je zal een moeilijk te evenaren ervaring rijker zijn. De natuur is in Nieuw Zeeland overweldigend en er zijn dingen te zien en te beleven die je niet snel weer tegen zal komen. Van de majestueuze fjorden van Fiordland tot de betoverende stranden van de Coromandel Peninsula, Nieuw-Zeeland biedt een adembenemend landschap op elke hoek. Een rondreis hier is niet alleen een ontdekkingsreis naar ongekende schoonheid, maar ook een onvergetelijke reis vol unieke ervaringen die je voor altijd bij zullen blijven.

Rondreizen Nieuw-Zeeland
Waar wacht je nog op?

Boek direct een rondreis door Nieuw-Zeeland

Rondreis boeken Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland: Een Epische Ontdekkingsreis door Natuurlijke Pracht en Contrasten

Wanneer je aan Nieuw-Zeeland denkt, komen wellicht beelden van majestueuze fjorden in Fiordland en de iconische pieken van de Southern Alps naar voren. Het land staat ook bekend om zijn schilderachtige steden, zoals het bruisende Auckland met zijn indrukwekkende Sky Tower en het charmante Wellington, de culturele hoofdstad aan zee. Nieuw-Zeeland, doordrenkt met ongerepte natuur en unieke inheemse flora en fauna, biedt een buitengewone reiservaring. Verken de betoverende stranden van de Coromandel Peninsula, ontdek de thermische wonderen van Rotorua, of waag je aan avontuurlijke trektochten in het adembenemende Tongariro National Park. Een rondreis door Nieuw-Zeeland belooft een ontdekkingsreis door een land van ongekende schoonheid en gevarieerde natuurlijke pracht.

Uitgelichte rondreizen door Nieuw-Zeeland

Startersreis Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland per auto: Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

Rondreis NIEUW-ZEELAND – 27 dagen; Land van de Lange Witte Wolk

Nieuw-Zeeland Highlights

Nieuw-Zeeland Highlights Deluxe

Grand Tour Nieuw-Zeeland Deluxe

Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen

Grand Tour Nieuw-Zeeland

Discover Nieuw-Zeeland

Discover Nieuw-Zeeland Deluxe

Kenmerken Nieuw-Zeeland

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het klimaat van Nieuw Zeeland kenmerkt zich met warme zomers en milde winters. Verder heerst er nog een hooggebergteklimaat en een landklimaat. Het weer in Nieuw Zeeland is over het algemeen vrij aangenaam en Nieuw Zeeland telt maar liefst 2300 tot 2400 zonne-uren.

gesproken taal - rondreizen

Gesproken Taal

De twee officiële talen van Nieuw Zeeland zijn het Engels en het Maori. Het Engels dat in Nieuw Zeeland gesproken wordt heeft een overduidelijk accent. Het Maori wordt door ongeveer 3% van de inwoners gesproken. De Nieuw Zeelanders die Maori spreken spreken daarnaast ook Engels.

gebruikte valuta - rondreizen

Gebruikte valuta

De valuta van Nieuw Zeeland is de New Zealand dollar. Pinnen met bankpassen en creditcards is bijna overal wel mogelijk in Nieuw Zeeland. Net als in Nederland kan er in Nieuw Zeeland ook gepind worden in de supermarkten. Verder is het prijsniveau vergelijkbaar met die van Nederland.

hoofdstad - rondreizen

Hoofdstad van Nieuw-Zeeland

De hoofdstad van Nieuw Zeeland is Wellington en telt ongeveer 178000 inwoners. Wellington staat bekend als het culturele centrum van Nieuw Zeeland. Verder heeft Wellington een bruisend centrum en een grote haven. Bovendien is het centrum van Wellington lopend goed te bekijken in één dag.

Tips & Inspiratie voor je rondreis in Nieuw-Zeeland

Bekijk alle artikelen

De must sees van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een intrigerend land dat nog altijd zeer populair is onder de toeristen. Het land bestaat...
lees verder

Een aantal reistips die je eigenlijk nooit mag vergeten

Iedereen die graag op reis gaat, weet dat reizen erg ontspannen kan zijn. Even lekker weg...
lees verder

Australië in een notendop

Al jaren, zo niet decennia, behoort Australië tot een van de meest gewilde bestemmingen voor een rondreis of een ontspannen...
lees verder

Rondreis door Nieuw-Zeeland, het land van ‘de lange witte wolk’

De oorspronkelijke bewoners, de Maori’s, noemen Nieuw Zeeland het land van de lange witte wolk. Nieuwe Zeeland bestaat uit twee grote eilanden: Noordereiland en Zuidereiland. Daarnaast zijn er nog duizenden kleine eilandjes. Omdat het naast het enorme Australië ligt, geeft een kaart vaak een vertekend beeld van de omvang van het land. Er wonen hier minder dan 5 miljoen mensen waardoor het land zeer schaars is bevolkt. Als je een goede indruk wilt krijgen van de schitterende natuur, is een rondreis van 2 weken niet voldoende. De bijna onaardse landschappen in Nieuw Zeeland hebben als decor gediend voor veel films waaronder ‘In de ban van de Ring’.

Individuele rondreis Nieuw-Zeeland met huurauto

Fox de specialist op het gebied van autorondreizen biedt een fly drive die meer dan 3 weken duurt. Je komt aan op het Zuidereiland waar de huurauto al voor je klaar staat. In dit deel van Nieuw-Zeeland breng je een bezoek aan onder meer Christchurch, Te Anau en de Fox Glacier. De oversteek naar Noordereiland geeft je een betere indruk van de afstanden hier. Op het noordelijk gelegen eiland staan hoofdstad Wellington, het kratermeer van Taupa en het vulkanische gebied rond Rotoura op de agenda. Je overnacht in gezellige B&B’s en deze individuele rondreis is zeker ook geschikt voor een gezin.

Groepsrondreis voor natuurliefhebbers

Sawadee heeft een zeer bijzondere groepsrondreis op het programma staan die in totaal 4 weken duurt. De aandacht is met name gericht op de natuur van de eilanden. Je zult hier dieren zien die nergens anders op de wereld voorkomen. De Nederlandstalige reisleiding zal je alles vertellen over de natuur die zo anders is in dit afgelegen gebied. De komst van de westerlingen zorgde er in de 18e eeuw helaas ook voor dat een aantal bijzondere dieren inmiddels is uitgestorven. Het reisgezelschap bestaat uit een kleine groep van gemiddeld 16 personen. Het vervoer en de accommodatie mag gerust luxe worden genoemd.

Rondreis door Nieuw Zeeland en de Fiji-eilanden

Wil je jouw rondreis combineren, dan is een rondreis Australië en Nieuw-Zeeland een goed idee. Tot het continent Oceanië worden Australië, Nieuw Zeeland en de Fiji eilanden gerekend. Als je een goede indruk van dit werelddeel wilt krijgen, is een rondreis van 5 weken of zelfs 6 weken eigenlijk een must. Australië en Nieuw-Zeeland zijn zeer geschikt voor een autorondreis of een trektocht met een camper. Op de Fiji heb je dat niet nodig. De Fiji eilanden bestaan uit een groep waarvan Fiji het grootste is en 99% van de oppervlakte inneemt. Veel exotische huwelijksreizen gaan naar dit gebied omdat de eilanden bekendstaan om de romantische baaitjes met een schitterende blauwe zee en geheimzinnige groene bergen op de achtergrond. Tijdens een rondreis over de eilanden die meestal 2 weken duurt, maak je kennis met de gezellige hoofdstad Nadi.

‘Bula’ is de groet waarmee de bewoners van de Fiji eilanden toeristen hartelijk en gemeend groeten. Hoogtepunt van de rondreis is een bezoek aan Mataray resort. Dit gebied is nauwelijks bewoond en kent geen auto’s. Wel zijn er steile bergen, grillige rotsen, regenwoud, kokosplantages en hagelwitte stranden. De natuur is er nog ongerept.

Singlerondreis Nieuw-Zeeland

Met een kleine groep singles van tussen de 20 tot maximaal 36 deelnemers reis je 24 dagen rond en leer je de groene eilanden kennen. Hoogtepunten zijn een bezoek aan het Nationaal Park Abel Tasman en een cruise door de Milford Sound. Het vervoer en de accommodatie zijn prima geregeld en er is rekening gehouden met het bijzondere karakter van een singlereis. Door de ervaren Nederlandstalige reisleiding wordt een gevuld programma geboden. Maar er bestaat ook altijd de mogelijkheid om er alleen of met een groepje op uit te trekken. De kamers in comfortabele hotels onderweg hebben altijd een eigen badkamer en vrijwel altijd airco. Extra excursies kunnen meestal tegen bijbetaling van de kosten worden geboekt.

Luxe groepsrondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland wordt tot de mooiste landen ter wereld gerekend en zelfs vaak op nummer 1 gezet. Djoser wil met deze luxe rondreis van 25 dagen laten zien waarom. Na een comfortabele vlucht met de Emirates staat je een een prachtige rondreis te wachten. Je maakt kennis met de Maori-cultuur maar verblijft ook twee nachten in de hoofdstad van Art Deco: Napier. Alles wordt eraan gedaan om jou onder de indruk te doen geraken van dit mooie land

Rondreizen door Nieuw-Zeeland, om nooit te vergeten

Op Rondreizen.net vind je wat de touroperators te bieden hebben op Nieuw-Zeeland. De reizen variëren van goedkope rondreis tot luxe georganiseerde reis waarbij ook Australië of de Fiji eilanden wordt aangedaan.

Tips voor je reis

Als je kiest voor een fly drive of autorondreis, bestudeer dan tijdig de verkeersregels en maak een route.
Neem altijd stevige wandelschoenen mee bij een vakantie in Nieuw-Zeeland, het terrein kan ruig zijn.
Plan je reis op tijd. Last minute reizen naar Nieuw Zeeland zijn zeldzaam en niet goedkoper.
Ook in de plaatselijke winter zijn de temperaturen aangenaam.

Populaire bestemmingen in Oceanië

Algemene informatie over Nieuw-Zeeland

Drinkwater
Het drinkwater in Nieuw Zeeland is veilig en kan tijdens je rondreis in Nieuw Zeeland zonder problemen gedronken worden.

Valuta
Het betaalmiddel voor je reis in Nieuw Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar. De Nieuw-Zeelandse dollar wordt ook wel de kiwi-dollar genoemd. De munten zijn in 10, 20 en 50 cent en 1 en 2 dollar. De biljetten zijn in 5, 10, 20, 50 en 100 dollar.

Tijdverschil
In de wintertijd is het in Nieuw Zeeland 12 uren later. In de zomertijd is dit 10 uren. Hier is vanaf de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober een uitzondering op: dan is het in Nieuw Zeeland 11 uren later.

Visum en reisdocumenten
Als je tijdens je rondreis door Nieuw Zeeland korter dan 3 maanden in het land blijft en je bent niet van plan er te gaan werken of studeren, dan heb je geen visum nodig. Je paspoort dient na vertrek op zijn minst nog 3 maanden geldig te zijn. Verder dien je aantoonbaar genoeg geld op je rekening te hebben om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien, je dient een retourticket te kunnen overhandigen en je mag geen strafblad hebben.

Inentingen
Tijdens je rondreis in Nieuw Zeeland loop je geen risico inheemse ziekten op te lopen. Je hebt dan ook geen extra vaccinaties nodig.

Criminaliteit
Nieuw Zeeland wordt dan wel niet geteisterd door terreur, maar er is wel criminaliteit. Voor toeristen geldt het advies om niet wild te kamperen en waakzaamheid te betrachten. Wees tijdens rondreizen door Nieuw Zeeland altijd waakzaam.

Vluchttijd
Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 14 uren naar Nieuw Zeeland. Je land op het vliegveld in Christchurch of Auckland.

Overnachten
Mogelijkheden genoeg om tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland te overnachten. Je kunt er voor kiezen om te kamperen op een camping of te overnachten op een traditionele (Kiwi) boerderij. Uiteraard zijn er ook hotels, motels en hostel in Nieuw Zeeland te vinden.

Cultuur
Tijdens de rondreis door Nieuw Zeeland zal je merken hoe beleefd de bevolking is. De mensen zijn er informeel en er heerst een open sfeer. Wel staat beleefdheid hoog in het vaandel. In de dorpen is men wel wat conservatiever en terughoudender dan in de steden. De cultuur in Nieuw Zeeland is een mix van de Europese en de Maori cultuur. Rugby is een belangrijk onderdeel van de cultuur in het land. In Nieuw Zeeland worden 3 verschillende talen als officiële talen erkend, namelijk Nieuw-Zeelands Engels, Te Reo Moari (de taal van de Maori) en Nieuw-Zeelands gebarentaal.

Eten en drinken
Nieuw Zeeland stond lang niet bekend om zijn lekkere gerechten. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Er wordt veel aandacht besteed aan het produceren van eten: denk aan dieren die alleen gras eten en hierdoor een rijke smaak hebben. Lamsvlees en vis zijn erg populair in de keuken van Nieuw Zeeland. Verder merk je tijdens rondreizen door Nieuw Zeeland ook nog veel van de Engelse invloeden in de keuken van dit land, denk aan fish ’n chips. Verder is op het gebied van eten ook veel van de invloeden van buiten Nieuw Zeeland terug te zien. Vooral de Aziatische keuken is in opkomst. Het drinken is in Nieuw Zeeland niet veel anders dan in Europa: vooral thee met melk en bier en wijn worden er veel gedronken.

Weer en klimaat
Wat interessant is om voor je rondreis in Nieuw Zeeland te weten, is dat de seizoenen in het land niet gelijk zijn aan die van ons. Het is precies tegenovergesteld. Het is bijvoorbeeld lente wanneer het bij ons herfst is en winter wanneer het bij ons zomer is. Het overgrote deel van het land kent een gematigd zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. In Auckland zijn de temperaturen het gehele jaar door gemiddeld het hoogst. In de bergen is het vaak wel erg koud. Het noorden heeft doordat het dichter bij de evenaar ligt hogere temperaturen dan het zuiden.

Meer informatie nodig bij het boeken van je rondreis?

Peter helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte reisorganisatie of bij het boeken van losse vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op de gewenste bestemming of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste een rondreis kan boeken?

peter rondreis expert
Peter Rondreizen expert
  • Vergelijk +2000 rondreizen
  • Onvergetelijke reizen, wereldwijd
  • Bestemmingsinformatie & tips
  • Perfect geplande routes

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod rondreizen voor je…